Cursuri de limba română şi colectă pentru refugiaţii ucraineni, la Biblioteca „V.A. Urechia”

Cursuri de limba română şi colectă pentru refugiaţii ucraineni, la Biblioteca „V.A. Urechia”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" vine în sprijinul refugiaților ucraineni printr-o serie de proiecte. "Ora de limbă română pentru ucraineni" este un proiect realizat în parteneriat cu Asociația Femeilor Profesioniste, sub îndrumarea profesoarei Emilia Pleșa. Prima întâlnire din cadrul acestui proiect a avut loc pe 23 martie. Mame și copii, majoritatea membri ai unui club de hochei din Ucraina, însoțiți de antrenorul de hochei Evgheni Pisarenko, au fost inițiați în bazele limbii române de către lector universitar Ludmila Iepuraș. Cursurile de limbă română se vor desfășura în fiecare luni și miercuri, de la ora 13,00, în Sala "Mihai Eminescu" a Bibliotecii.

În parteneriat cu Fundația "Inimă de Copil", Biblioteca a lansat proiectul "Ucraina unește inimi", prin intermediul căruia se va face o colectă de cărți și instrumente de colorat, manuale, blocuri de desen, la sediul Bibliotecii, din strada Mihai Bravu nr. 16, şi la Filiala nr. 1 "Costache Negri" din Țiglina I, Filiala nr. 2 "Paul Păltănea" din Micro 40, dar și la Centrul de Zi al Fundației "Inimă de Copil".

Pe lângă aceste proiecte, Biblioteca (sediul central și filialele) pune gratuit la dispoziția refugiaţilor spații în care pot face diferite activități educative, calculatoare pe care le pot folosi pentru școala online, xerox și imprimare gratuită, vizionare de filme și desene animate 3D, dar și consultarea, la Sala de Lectură, a unor dicționare și cărți scrise în limba ucraineană, din colecțiile instituţiei.

Citit 1277 ori Ultima modificare Duminică, 27 Martie 2022 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.