Sindicatele din Educație cer reintroducerea exmatriculării

Sindicatele din Educație cer reintroducerea exmatriculării
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a comentat, marți, propunerile sindicatelor din Educație pentru a opri violența în școli, spunând că ar fi de acord cu o exmatriculare temporară a elevului, alături de consiliere, și cu pornirea camerelor video în sălile de clasă, pentru ca înregistrările să poată fi folosite în cazul unor incidente.

Sindicatele au propus includerea în lege a unor măsuri precum exmatricularea temporară a elevilor, crearea de centre de reeducare, detenție școlară sau amenzi pentru părinți.

"Avem camere de luat vederi și am văzut că în anumite cazuri au fost și utilizate înregistrările. Sigur, avem un regim acolo, trebuie să avem grijă vizavi de dreptul la imagine, de dreptul profesorului de a nu fi supravegheat în timpul orei, dar eu cred că, pentru interesul public, cum ar fi combaterea violenței, ar putea fi o măsură care previne faptul că știu că se poate vedea fapta antisocială și, sigur, numai anumite persoane autorizate ar trebui să aibă acces la aceste înregistrări, dar, în opinia mea, ele pot reprezenta o soluție", a arătat Ligia Deca. Despre propunerea privind crearea de centre de reeducare, ea a spus că există deja centre educaţionale speciale, dar direcţionarea copiilor către acestea o poate face doar instanţa.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Marius Nistor (foto), a propus mai multe sancțiuni pentru elevi în cazul unor abateri disciplinare, în contextul incidentelor grave din ultima săptămână petrecute în școli, printre acestea: reintroducerea exmatriculării, detenție școlară, nota de purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau la Bacalaureat, sau amenzi pentru părinți, scrie edupedu.ro.

Citit 1511 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2023 14:17

1 comentariu

  • postat de Profesor
    Sâmbătă, 15 Aprilie 2023 08:12
    89.136.185.***
    Dacă propune liderul unei federații sindicale (FSLE-SH) care reprezintă 25% din totalul numărului de salariați din învățământul preuniversitar, nu înseamnă că propun sindicatele. Măsurile propuse de el par a fi bune dar trebuie discutate și cu reprezentanții FSLI care reprezintă 52% din nr. total al
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.