După susţinerea bacalaureatului, unde elevii gălăţeni s-au aflat în fața examenului maturității, am solicitat părerea mai multor absolvenţi de liceu despre desfășurarea probelor şi dificultatea acestora
Bogdan Baltag (Liceul "Mircea Eliade"): "Pot sa spun că examenul a decăzut, cu subiecte care nu doresc excelență, ci mediocritate, doresc o statistică, nu viitori adulți pregătiți pentru studii superioare. Sunt fericit, desigur, că a fost ușor și accesibil, dar sunt mâhnit de acceptarea unei astfel de situații în schimbul promisei reforme educaționale. Mă bucur că am ieșit dintr-un sistem defect, care, în loc să reconstruiască, foloseşte aceeași bază șubredă de ani de zile."
Marta Focșa (Colegiul Naţional "Al.I. Cuza"): "Cel puțin la uman, a fost ușor. Am dat la română, istorie și sociologie, iar subiectele au fost accesibile. Doar la istorie a fost un pic mai solicitant. La prima probă, am stat o oră şi jumătate în plus, ca să-mi scaneze lucrarea, iar la restul câte o oră. Deși a mers mai bine decât la simulare, tot este un proces de lungă durată."
Robert Cobzaru (Liceul "Dunărea"): "La română, subiecte accesibile pentru toata lumea, foarte uşoare. La matematică, nivelul a fost mediu, iar la info, mediu spre ușor. Per total, un examen conform așteptărilor, după ce, de la minister, s-a spus că subiectele vor fi accesibile pentru toata lumea."
Diana Maria Onosă (președinte Consiliul Județean al Elevilor Galați): "Ca elev reprezentant și care totodată a susținut examenul maturității anul acesta, pot spune că subiectele au fost elaborate în favoarea elevului, în special la limba română. În ceea ce privește scanarea lucrărilor, la mine în centru, personalul nu a fost foarte bine pregătit, deși s-a făcut instruire la Inspectoratul Şcolar Judeţean, la unele lucrări au venit câte patru oameni pentru a le scana. Din ce am vorbit și cu ceilalți colegii, unii au stat și câte două ore la scanat, ceea ce este epuizant, în condițiile în care oricum vii încărcat de emoții. Despre subiectele și sistemul nostru de învățământ, consider că există loc de îmbunătățiri, ca să nu mai amintesc de faptul că școala încă promovează memorarea unor materiale și nu pune accent pe ceea ce-ți rămâne în cap sau pe bagajul de cunoștințe acumulat în cei patru ani de liceu".