Andrei Marga, în vizită la Galaţi

Andrei Marga, în vizită la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Comisiei de Educaţie a PNL, prof. univ. dr. Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj-Napoca va veni vineri la Galaţi. Fostul ministru al Educaţiei se va întâlni cu profesorii din învăţământul superior, în Sala Senatului, de la Universitatea „Dunărea de Jos”, la ora 9.30, urmând ca de la ora 16.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, să aibă loc dezbaterea la care vor participa cadrele didactice din învăţământul preuniversitar. Întâlnirea are ca scop „identificarea şi susţinerea soluţiilor care pot, restabilind coerenţa decizională, influenţa pozitiv evoluţia pe termen lung a sistemului educaţional”, se arată în comunicatul remis redacţiei noatre.   

Andrei Marga a fost pentru a doua oară ales rector al prestigioasei universităţi clujene şi a fost ministru al educaţiei în perioada 1997-2000. De asemenea, este autorul a numeroase studii şi volume care tratează subiecte legate de filosofia politicii şi a istoriei, dar şi  de filosofia religiei şi a statutului pe care aceasta l-a căpătat în epoca globalizării. În 2005 a fost distins cu Premiul Herder pentru contribuţiile sale în domeniul acestor ştiinţe. 

„Filosofia unificării europene” (1995), „Reconstrucţia pragmatică a filosofiei” (1998), „Educaţia în tranziţie” (1999), „Educaţie şi modernizare” (2001), „Introducere în filosofia contemporană” (2002) sunt doar câteva dintre lucrările sale de referinţă.

Citit 1827 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.