13 şcoli din Galaţi au cerut reducerea programului din cauza frigului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

13 şcoli din Galaţi au cerut reducerea programului din cauza frigului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În cinci unităţi se înregistrau joi temperaturi sub 10 grade, iar 17 aveau între 10 şi 15 grade, adică mai frig decât a fost afară *

După aproape două săptămâni de învăţat în frig, unele unităţi de învăţământ au decis că nu se mai poate continua aşa şi au cerut conducerii ISJ să le aprobe reducerea programului, în aşa fel încât elevii să tremure mai puţin în bănci.

În această situaţie se află Colegiul Economic, Metalurgicul, Grupul Şcolar „A. Saligny”, Colegiul „Cuza” şi Şcolile Nr. 12, 16, 18, 31, 25, 26, 28, 41. De asemenea, mai sunt alte două unităţi de învăţământ cărora li s-a propus de către ISJ să-şi reducă programul deoarece aveau astăzi, în jurul prânzului,  temperaturi mai mici de 10 grade: „Este vorba de Şcoala Nr. 40 şi de Şcoala Specială «P. P. Neveanu», unde e chiar o situaţie foarte tristă, pentru că acei elevi chiar locuiesc acolo toată ziua şi stau în frig”, ne-a spus profesoara Elena Corcăcel, inspectoarea care a centralizat ieri situaţia.

38 de şcoli şi licee în frig

Aceasta ne-a declarat că, din cele 53 de şcoli şi licee din municipiul Galaţi (nu s-au mai luat în calcul grădiniţele, aflate în vacanţă, deocamdată), doar zece au centrală proprie (Şcolile Nr. 15, 19, 20, CNVA, Liceul de Artă, „Radu Negru” doar în clădirea fostului „Traian”, Energetic, „Elena Doamna”, Liceul cu Program Sportiv  şi Şcoala „Simion Mehedinţi”). Alte cinci au semnat contracte direct cu Electrocentrale, întrucât au puncte termice separate: Pedagogicul, „Asachi”, „Moţoc” „Sfânta Maria” şi Grupul Şcolar CFR. În restul de 34 de unităţi de învăţământ se înregistrau ieri în jurul prânzului temperaturi de la 18 grade în jos.

La cinci unităţi de învăţământ era în mod clar mult mai frig decât afară, termometrele scăzând sub 10 grade: Şcoala Specială „P. P. Neveanu”, clădirea fostului Grup Şcolar „Radu Negru” şi la Şcolile Nr. 12, 16, 40. În 17 dintre şcolile şi  liceele gălăţene termometrele staţionau între 10 şi 15 grade, iar în restul de 16, temperaturile erau între 15 şi 18 grade.

„Doar elevii din oraşul Galaţi sunt vitregiţi”

Inspectorul general Doruleţ Resmeriţă ne-a declarat că ieri a fost prin judeţ şi la Tecuci şi a constatat că peste tot elevii aveau condiţii decente la şcoală: „În tot Tecuciul este cald în şcoli, la fel şi în judeţ. Numai elevii din Galaţi sunt vitregiţi”, a declarat şeful învăţământului gălăţean, care susţine că acesta e doar începutul.  „Dacă vor scădea şi mai mult temperaturile, vom primi solicitări de la directori să suspendăm cursurile. Este trist că în şcolile din Galaţi se învaţă la temperaturi ca afară!”  

Citit 2999 ori Ultima modificare Joi, 27 Octombrie 2011 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.