CNVA este pe primul loc în topul liceelor din ţară
Foto: Foto: Sorin Pană

CNVA este pe primul loc în topul liceelor din ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” se află, în 2011, pe primul loc pe ţară în topul realizat de site-ul www.admitereliceu.ro, care se ocupă anual cu realizarea acestui clasament. Criteriile care au stat la baza realizării topului sunt: media de admitere (50 la sută), media de la examenul de BAC (30 la sută) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (20 la sută).

Dacă anul trecut CNVA-ul se clasase doar pe locul al VII-lea, iar în 2009, pe locul al II-lea, anul acesta a reuşit să obţină punctaj mai mare decât Colegiul Naţional de Informatică „T. Vianu”  din Bucureşti care s-a aflat tot timpul în fruntea acestui clasament.

„Nu  este pentru prima dată când ne clasăm printre primele licee din ţară, dar e prima data când suntem chiar primii, lucru care ne bucură. E semn că rezultatele noastre la învăţătură urmează un trend ascendent. Mai mult decât acest loc I mă bucură însă că suntem pe locul al III-lea într-un clasament realizat oficial de Ministerul Educaţiei”, ne-a declarat directorul instituţiei, Vasile Ciuchină.

Dintre cele 1490 de licee care alcătuiesc clasamentul, în primele 100 alături de CNVA, s-a mai situat Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, abia pe poziţia 67.

Citit 8815 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.