Profesorii, amăgiţi cu 1,25 la sută din cât le datorează statul

Profesorii, amăgiţi cu 1,25 la sută din cât le datorează statul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce dau ordonanţe de guvern pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, amânând la nesfârşit plata datoriilor către profesorii care şi-au câştigat în instanţă drepturile băneşti pe Legea 221/2008, mai marii noştri aleşi continuă să-şi bată joc de dascăli.

Cu surle şi trâmbiţe, guvernanţii au anunţat că au alocat pentru bugetul pe 2012 sumele  pentru plata a  5 la sută din datoria pe care statul o are faţă de profesorii care au obţinut hotărâri definitive şi irevocabile pentru salarii mai mari cu 34 la sută. Restul ar urma să fie plătiţi  până în 2016. Nici măcar cei 5 la sută din ceea ce li se cuvine de drept nu vor primi grămadă, ci câte 1,25 la sută în fiecare trimestru. 

„Ca şi cum nu ar fi fost suficient că îşi permit să voteze o lege pe care să n-o aplice şi că ignoră, într-un stat constituţional, nişte decizii ale instanţei, definitive şi irevocabile, guvernanţii îşi bat joc în continuare de profesori, dându-le ceea ce li se cuvine cu ţârâita. Ce ar fi însemnat pentru cadrele didactice să-şi ia salariile cu 34 la sută mai mari, la timpul potrivit şi ce înseamnă acest 1,25 la sută acordat trimestrial, din care nu vor înţelege nimic. Praf în ochi, ca să nu spună că nu i-au dat!”, spune revoltat preşedintele FEN, Constantin Ciosu. 

Sunt şi cadre didactice, cu vechime şi grade didactice, cărora statul le este dator cu 10.000 de lei, sumă considerabilă. 1,25 la sută ar însemna doar 125 de lei pe trimestru, mai puţin decât praf în ochi. Dacă s-ar acorda cei 5 la sută o dată, ar fi 500 de lei, bani din care profesorii ar putea să înţeleagă ceva. 

Citit 3810 ori Ultima modificare Vineri, 06 Ianuarie 2012 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.