UPDATE Incertitudine prelungită la Universitatea „Dunărea de Jos”

UPDATE Incertitudine prelungită la Universitatea „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - Senatul universităţii de stat din Galaţi apelează la expertiza unor specialişti în domeniul juridic pentru a vedea în ce măsură alegerile la Senat trebuie refăcute * Raportul corpului de control al ministrului a venit luni şi a dat peste cap activitatea instituţiei * Ministerul cere reluarea alegerilor, dar nu spune nimic despre alegerea rectorului, programată miercuri *

Şedinţa de Senat de luni seară de la Universitatea „Dunărea de Jos” nu a lămurit deocamdată situaţia incertă în care se află alegerile interne din cadrul instituţiei. După cum ne-au declarat persoane care au participat la şedinţă, o decizie privind reluarea alegerilor la Senat şi continuarea celor de la rectorat urmează a fi luată abia marţi, când va fi convocat din nou Senatul. Până atunci, însă, universitatea a decis să apeleze la o comisie juridică, din care fac parte un jurist, un procuror, şi un judecător de contencios, care să analizeze pe toate feţele raportul de control al Ministerului Educaţiei prin care se cerea reluarea alegerilor la Senat. Insituţia va lua, astăzi, o decizie după ce va asculta şi punctul de vedere al acestei comisii juridice. Singurul lucru concret care s-a întâmplat în şedinţa de luni a fost validarea unor studenţi în consiliile profesorale, studenţi care vor avea astfel drept de vot la alegerea rectorului, programată pentru miercuri.

Ce rămâne de făcut
Senatul de marti trebuie ca, în funcţie de expunerea comisiei juridice, să ia o decizie cu privire la reluarea alegerilor la Senat şi, foarte important, să stabilească dacă se continuă cu alegerea rectorului miercuri. Practic, în acest moment, este greu de crezut că acest proces, care necesită o pregătire atentă, mai poate fi făcut în doar 24 de ore, în ciuda pregătirilor desfăşurate până acum.


 


Raportul corpului de control al ministrului Educaţiei desfiinţează practic actualul Senat al Universităţii „Dunărea de Jos”. Documentul a ajuns luni dimineaţă la Galaţi şi, cel mai probabil, va da peste cap întregul proces electoral. În termen de zece zile, adică până pe data de 2 februarie, conducerea universităţii trebuie să dispună „invalidarea alegerilor pentru senatul Universităţii «Dunărea de Jos» şi reluarea acestei proceduri”.
Motivaţia celor din corpul de control ţine mai degrabă de procedurile care au fost urmate în desemnarea membrilor Senatului. Trei sunt aspectele imputate, aşa cum reiese din raportul de control. Primul este de substanţă, iar celelalte se referă la ambiguităţi, restricţii sau la probleme de semantică:
1.    Modalitatea propriu-zisă de alegere a membrilor Senatului. Pe scurt, este vorba despre faptul că senatorii trebuia să fie desemnaţi „prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari, respectiv al tuturor studenţilor” (art. 208 (1) din legea educaţiei naţionale), nicidecum prin nominalizarea în cadrul departamentelor a două categorii (titulari şi rezerve) şi realizarea unui buletin de vot conţinând toate numele propuse, cu care electorii din universitate să fie de acord sau nu. „Nominalizările au fost realizate pe două categorii: candidaţi titulari şi candidaţi rezerve, fapt care nu trebuia admis de conducerea instituţiei. (...) În contradicţie cu prevederile legale şi cu cele din cartă, regulamentul conţine o prevedere prin care participarea la alegeri se face de pe poziţia de titulari sau rezerve”, precum şi faptul că electorii trebuia să îşi exprime acordul sau dezacordul cu întreaga listă de candidaţi. „Acest sistem încalcă prevederile art. 208 (1) din legea nr. 1/2011, legea educaţiei naţionale”, se arată în raportul de control.
2.    Formulări restrictive şi ambigue în regulamentul de alegeri. „Regulamentul conţine formulări interpretative, restrictive şi/sau ambigue, fapt care reclamă reformularea acestora (...)”. În plus, nu conţine „menţiuni referitoare la raporturile dintre preşedintele senatului şi rector”, se mai spune în raport.
3.    Probleme de semantică. „La art. 37 (1) din Regulamentul de alegeri, se vorbeşte despre încălcarea metodologiei de alegeri. Având în vedere conţinutul semantic al termenului de metodologie şi cel de regulament, nu putem reţine validitatea acestui articol, astfel că este necesară respectarea terminologiei din titlul documentului, adică acela de regulament”, se mai arată în raport. Cu alte cuvinte, alegerile de la Senat ar trebui reluate şi pentru că în regulament a apărut un cuvânt care nu trebuia folosit.
De asemenea, corpul de control al ministrului a făcut şi o serie de referiri la autosuspendarea lui Viorel Mînzu din funcţia de preşedinte al Senatului.
Concluzia corpului de control este sintetizată la capitolul „măsuri” pe care trebuie să le dispună conducerea Universităţii „Dunărea de Jos”:
1.    „Corelarea articolelor din regulamentul intern cu privire la alegerile pentru structurile de conducere, cu prevederile cartei şi a legii nr. 1/2011 legea educaţiei naţionale cu modificările şi completările ulterioare, cu introducerea unor articole explicite cu privire la raporturile dintre rector şi preşedintele senatului”.
2.    „Modificarea articolelor din regulament care conţin elemente restrictive şi/sau exprimări ambigue”.
3.    „Întocmirea unor caiete/registre de procese verbale pentru toate forurile colective de conducere, cu paginile numerotate, participanţii, participanţii vor fi menţionaţi nominal şi se vor semna, cu menţiunea absent acolo unde este cazul”.
4.    „Invalidarea alegerile pentru senatul Universităţii «Dunărea de Jos» şi reluarea acestei proceduri”.
Vom reveni cu amănunte.

Vezi aici întregul raport al corpului de control

IMPORTANT!

Nota Redacţiei: Mai jos puteţi citi integral, scanat, raportul de control al Ministerului Educaţiei. Dintr-o eroare care nu ne aparţine, în mai multe locuri din acest raport oficial (!!!) apare în mod eronat numele doamnei prof. dr. Michaela Praisler, de la Facultatea de Litere, în locul numelui doamnei prorector Mirela Praisler. Pentru o corectă informare, vă rugăm să citiţi textul raportului având în vedere această erată.Citeşte şi Săptămâna de foc la Universitate începe cu alegeri repetate la Senat

Citit 10051 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2012 13:44

61 comentarii

 • postat de pentru POSTACII ROSII
  Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 16:23
  Se vede cat sunteti de ignoranti. Cat ati platit pentru postaci? Nu aveti nimic din demnitatea si eleganta unui universitar. Slava Domnului ca sunteti putini!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gelu
  Joi, 26 Ianuarie 2012 20:11
  Adevarul este ca toti isi urmaresc interesul propriu in primul rand dar gasca portocalie este cea mai rea cea mai flamanda si cea mai incompetenta. De ce ar trebui sa-i votam pe astia ..mai bun e oricare altul
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mircea
  Joi, 26 Ianuarie 2012 19:11
  Repet intrebarile pe care portocalii le se fac ca le ignora
  1. Este avantajos in momentul de fata sa alegem o echipa unicolora in locul uneia multicolore sau apolitice
  2. Este echipa dlui Barsan competenta din punct de vedere managerial si stiintific, eu inclin sa cred ca nu este si am destule argumente pe care daca vrei le putem discuta
  3. Este domnul Barsan o persoana reprezentativa ca interfata pentru universitate, eu iar inclin sa cred ca o persoana si o echipa manageriala cu o cultura tehnica si lingvistica ne-ar fi mult mai utila
  4. A fost modalitatea domnului alexe de a protesta antrenand universitatea in acest vartej care ne bulverseaza pe toti corecta si morala..eu cred ca raspunsul este evident ca a fost si incorecta si imorala fiindca el personal a votat toate regulamentele si noul senat a candidat si cand a pierdut a inceput sa improaste cu noroi
  0
  0
  Raportează
 • postat de observator pentru Vali
  Marți, 24 Ianuarie 2012 17:29
  Vali, Prof Barsan deci este cel care se ocupa (inca mai este la conducere) de relatia UDJG - Ministerul Educatiei. Deci sa intelegem ca el personal s-a ocupat de rezolvarea problemei Dlui Alexe caruia senatorii (vot repetat chiar de 2 ori) nu i-au incredintat conducere senatului. Daca tot are o relatie atat de buna cu cei de la Minister, de ce Dnul Barsan nu a ridicat problema ca alegerile nu se vor desfasoara conform legii pana sa apara nemultumirea Dlui Alexe? In acest caz ar fi primit aplauze, asa primeste DEZAPROBARE PUBLICA! Cumva Dl Barsan activa in alta universitate, nu cunostea regulamentul alegerilor (este public pe pagina web a UDJG). Deci, Vali fii corect !
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria pentru vali
  Marți, 24 Ianuarie 2012 16:03
  cred ca nu pui problema corect, din ce am citit pana acum nu am vazut pe nimeni spunand ca este deranjat de prezenta lui Barsan in univ. Ceea ce deranjeaza este modul in care incearca sa-si rezolve dorintele de a ajunge la conducere cu ajutorul ministerului si ca au format un grup bazat pe interese politice. Si mai este ceva, daca citesti interviul lui Barsan, spune ca de fapt echipa aflata acum la conducere l-a cam lasat deoparte..... Ceea ce spui tu se cam bate cap in cap cu ceea ce declara persoana in cauza in interviu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de teologul
  Marți, 24 Ianuarie 2012 15:14
  ai rabdare student preocupat, am auzit niste zvonuri ca acum are loc sedinta...sa avem rabdare si sa rugam pentru binele nostru. este clar ca binele nostru este fara amestecul politicului in sistemul de invatamant, nu avem nevoie la conducerea univ de oameni ca Alexe, Barsan si prietenii lor care imediat cum nu le iese pasenta, fuga la Minister sa-i ajute, RUSINE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Marți, 24 Ianuarie 2012 15:03
  Interesant cum pana acum nu v-a deranjat prezenta lui Birsan in universitate.
  Pentru cei care nu stiu, in cei 4 ani de mandat ai d-l Rector Minzu, cel care a rezolvat problemele universitatii la minister nu a fost Rectorul, ci acest Birsan pe care-l blamati astazi ca va fura universitatea.
  Dar in buna traditie romaneasca, hotul striga Hotii!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de student preocupat
  Marți, 24 Ianuarie 2012 15:01
  Domnilor, care este situatia la senat, s-au adunat, stie cineva ce s-a decis? Bine ca Cotet are grija de sa-si asigure papica pt el, dar de spus nu spune nimic...parca noi am invata la alta univ.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adevaratul COTET
  Marți, 24 Ianuarie 2012 13:20
  Da recunosc, voi primi un post foarte bun daca iese dl Barsan. Ce-mi pasa mie de universitatea voastra..mie trebuie sa-mi fie bine. Partea proasta este ca se pare ca lumea totusi nu-l vrea. Eu nu-i inteleg pe profii astia in loc sa voteze ca sa-mi fie mie bine se pun imptriva pentru binele universitatii
  0
  0
  Raportează
 • postat de cotet
  Marți, 24 Ianuarie 2012 13:16
  mii de oameni, poate chiar zeci de mii protesteaza in bucuresti si in toata tara. Protestele anti basescu si PDL s-au extins si in europa. Eu nu cred ca oamenii educati si cu simt de raspundere din universitate vor ceda presiunilor pe care le face gruparea portocalie si acolitii ei. Imi pare rau ca studentii nostri se pot lasa cumparati siinfluentati de un individ fara scrupule ca acest COTET Iin paranteza fie spus nume mai potrivit nici ca se putea pentru acest omcare vrea sa transforme universitatea intr-un cotet
  0
  0
  Raportează
 • postat de alt apolitic
  Marți, 24 Ianuarie 2012 12:40
  Asteptam noi informatii, sa speram ca senatorii UDJG, senatori pe care noi i-am votat (desi Ministerul spune ca am gresit cum am dat votul !!!!) vor lua o decizie prin care sa mergem inainte, nu inapoi. Maine ar trebui sa ne votam rectorul. Deja avem un BB (Basescu-Boc), va dati seama un BBB (Basescu-Boc-Barsan) ce va fi? In locul lui alexe va trece barsan la butonul reclamatiilor si sforariilor de la minister, asta pluteste in aer!
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria pentru asistentul2
  Marți, 24 Ianuarie 2012 11:57
  este totul Ok daca tu nu esti terorizat, dar nu vorbi in numele la toti de la SIE scriind 'noi cei de la SIE'. Este opinia ta, o poti exprima liber, dar vorbeste in numele tau. Daca crezi ca este bun Alexe, ok, sustine-l.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ADMINISTRATOR VIATA LIBERA
  Marți, 24 Ianuarie 2012 09:44
  Comentariile utilizatorilor medicul, terente si betivul au fost sterse deoarece contineau insulte si calomnii. Va rugam comentati la obiect, cu legatura stricta la continutul articolului. Va multumim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Puiu
  Marți, 24 Ianuarie 2012 09:02
  Se vad metodele basiste folosite in toate alegerile portocaliilor. Promit tot, manipuleaza, fraudeaza si dupa aia ne CIURUIE pe toti. Priviti si mesajul de mai jos cu drogurile de la pntcd nu are nici o legatura cu nimic e doar o diversiune ieftina. Nici pe situri ei nu vin cu argumente numai MINCIUNI MANIPULARI si DIVERSIUNI asta urmeaza sa fie viata academica din galtai cu astia. Dar un lucru este evident. SUNT DISPERATI ca pierd puterea peste tot
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru hara
  Marți, 24 Ianuarie 2012 08:47
  da, Hara. Si am auzit ca in sediul pntcd sunt droguri. nu-i asa?
  suna cunoscut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Episcopul
  Marți, 24 Ianuarie 2012 08:30
  AFURISESC! si azi pe pdlistii pacatosi care fura mint si ar face orice ca sa ia puterea
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hara
  Marți, 24 Ianuarie 2012 08:26
  Situatia politica din tara este exploziva si zilele regimului portocaliu sunt numarate, nu trebuie sa fii nici un nfel de profet ca sa vezi asta. Stimati colegi ganditi-va in ce ne va baga o eventuala conducere pdlista atunci cand vor pierde puterea daca acum sunt in stare sa darame universitatea numai ca sa ajunga ei la butoane
  0
  0
  Raportează
 • postat de asistent4
  Marți, 24 Ianuarie 2012 07:50
  bravo asistentule lingusestel bine pe alexe poate te trece pe lista alba ca lista neagra a lui si asa este plina. Dar acum totusi daca esti cat de cat cinstit si nu un simplu aplaudac portocaliu spune si tu cum face alexe de lucreaza ministerul si duminica pentru el si de ce a mai candidat la sefia senatului cand stie ca nu este bine ales si cand avea si 4 mandate. Crezi ca daca iesiea presedinte la senat mai facea contestatii. Eu inteleg ca clientela portocalie este flamanda dar nici sa mintim chiar asa. Cred ca ar fi mai eficient sa scrii niste amenintari ca la asta va pricepeti foarte bine. AMENINTARI, SANTAJ, MANIPULARI, DIVERSIUNI astea sunt metodele voastre. Fii fara grija totul are un sfarsit
  0
  0
  Raportează
 • postat de asistentul2
  Marți, 24 Ianuarie 2012 07:28
  Noi cei de la SIA nu suntem terorizati, decât numai de nesfârşitele comentarii murdare apărute în ultimul timp in presă si pe forumuri. Comandate sau nu...Cine mai ştie azi în perdeaua groasă de fum, cine pe cine păcăleşte ?
  CU ce instrumente ne terorizeaza Alexe? S-au facut retrogradări, au fost oamenii sancţionaţi, au fost daţi afara ? NU
  Au vrut sa se exprime si nu li s-a permis ???!!!! NU
  Cum e asta cu “a blocat promovarea valorilor “ ? Unde e valoarea care nu a putut sa se afirme din cauza prof. Alexe ? Din fericire realizarile, daca sunt, nu pot fi astazi blocate de nimeni..
  Sunt doar acuze nefondate la umbra calduta a anonimatului si era nevoie ca cineva sa spuna NU !
  0
  0
  Raportează
 • postat de apolitic
  Marți, 24 Ianuarie 2012 07:00
  Stati linistiti nu vedeti ca sunt proteste peste totin tara si in lume ca sa-i dea jos pe astia. Daca au inceput sa protesteze si ofiteri in uniforma...treaba este foarte serioasa
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iulian
  Marți, 24 Ianuarie 2012 06:58
  PDListii astia sunt disperati tare de lucreaza ministerul si duminica pentru ei. Si ceausescu se credea de neinlocuit si ati vazut cum a sfarsit. Fiti fara grija vor plati si astia pentru cea ce fac sa speram ca nu vor avea timp sa distruga universitatea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru maria
  Marți, 24 Ianuarie 2012 04:57
  La dracu' cu toti politicieni astia! NE TREBUIE UN RECTOR APOLITIC! Astazi iti mananca viata PDL-ul, maine UNPR-ul, PP-ul si tot asa! Nu va fi dreptate niciodata daca schimbam gastile intre ele! NE TREBUIE UN RECTOR APOLITIC!
  100% pentru domnul profesor Georgescu
  0
  0
  Raportează
 • postat de neutrul
  Marți, 24 Ianuarie 2012 00:19
  Din 90 incoace tara asta a avut parte de multi neaveniti la conducere dar rai si nemernici ca pdlistii asti nu s-au mai vazut
  0
  0
  Raportează
 • postat de lectorul
  Marți, 24 Ianuarie 2012 00:06
  Asa este daca vin alexe si barsan la putere toata lumea are sa greseasca numai ei si gasca lor pdlista o sa aiba dreptate. sa dus performanta competitia corecta etc. ne vom descalifica si universitatea va disparea ferice de cei care au 64 de ani poate ca ei mai apuca pensia dar noi cei care nu avem nici 40 ce vom face
  0
  0
  Raportează
 • postat de pdlistul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 23:58
  Pai nu va dati seama toata lumea a gresit si numai alexe a avut dreptate...fiindca e pdlist. Mie sila de tara asta. Daca aducem niste indivizi ca astia la carma universitatii ne-am dus pe copca
  0
  0
  Raportează
 • postat de asistentul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 23:53
  Am vazut si eu ca e unul misu care il vede pe alexe venind pe un cal alb si facnd dreptate in universitate. pana si un asistent ca mine vede clar ca este vorba de manevre politice fara precedent. nu ma surprinde tupeul pdlistilor care tot ei se dau corecti ..asa cum dl barsan promite zeci de posturi de prorectori si decani la toata lumeadar spune ca e transparent si ca va promova competenta. pai daca vrea competenta sa-l lase pe georgescu sau pe ceilalti si sa plece. el vrea sa-si aduca clientela si ....adio competenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexe2
  Luni, 23 Ianuarie 2012 23:47
  Stimate domnule misu (daca nu esti cumva chiar alexe) esti evident rau intentionat si ca sa fiu eleganta pot spune doar ca bati campii in mod tendentios. Si eu am scris memorii la minister si nu am primit nici un raspuns fiindca le-au ignorat si dumneata sustii cu nerusinare ca alexe a avut dreptate si ministerul s-a pus pe lucru si duminica dupamiaza ca sa faca dreptate cetateanului alexe. chestiile aste le poate spune barsan la cudalbi dar nu aici. Daca onorabilul alexe considera ca senatul nu e legal de ce la votat si apoi de ce a candidat la presedinte ..si apoi de ce a candidat si la turul 2. iar atunci cand a pierdut brusc si-a amintit sa fie corect. Halal. Dumneata stii ce teroare este la noi la facultatea ia stii ca alexe are 2 amante si ca e beat mai tot timpul astea sunt specimenele care vor sa ne conduca. sa va fie rusine pdlisti diversionisti si manipulatori
  0
  0
  Raportează
 • postat de Misu
  Luni, 23 Ianuarie 2012 23:18
  Privesc cu tristeţe comentariile radicale şi virulente care îl transformă pe prof. Alexe în terorist. Sigur că astăzi e un mare stigmat şi o mare nenorocire sa fii membru PDL. Nu cred insă că e cazul sa răstignim un om pentru apartenenţa lui politică.
  Duşmănia comentariilor ma face, mai curand, să cred că multora le este foarte greu, sau poate frica să accepte un adevar simplu.
  Senatul a gresit. Rectorul a gresit. Alexe a avut dreptate.
  E foarte greu de acceptat, dar asta este adevarul simplu. Si e nevoie ca legea sa fie respectată, de toata lumea.
  De aceea domnilor, cred că e mai bine să vă duceţi luptele revanşarde cu PDL-ul, pe alte fronturi. Nu e cazul sa amestecaţi politichia şi aici. Partidul nu e in toate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de nostradamus
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:56
  NU STIU DACA 2012 ADUCE SFARSITUL LUMII DAR CU GASCA ASTA PDL SIGUR FA FI SFARSITUL UNIVERSITATII
  0
  0
  Raportează
 • postat de eliza
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:53
  Ne aflam in fata unui grup pdl fara scrupule care vrea cu orice pret sa puna mana pe putere in universitate. Ei au mai avut toti functii ca sa nu sufle nimeni in fata lor si sa faca ei tot ce vor. Daca acum fac ce fac va dati seama ce va fi dupa aia...vendete reprimari, etc..dar nu asta e lucrul cel mai rau ci faptul ca sunt complet incompetenti in afara de marsavii nu au absolut nici o consistenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de borda
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:49
  DOAMNE HIDOSI MAI SUNT PORTOCALII ASTIA
  0
  0
  Raportează
 • postat de senator udjg
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:35
  De acord cu Maria.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sfantul alexe
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:34
  Este cat se poate de evident ca grupul portocaliu vazand ca nu are spor si ca nu se pot baza decat pe clientela lor pdlista au inceput sa ameninte prin facultati si chiar pe internet spun ca fac liste...ca stiu ei cine scrie..... (nu vi se pare ca seamana foarte bine cu expresia stim noi tovarasi cum spunea pe vremuri varful de lance al aparatului represiv comunist din agricultura judetului distinsa tovarasa barsan mama distinsului domn profesor barsan). Vazand ca nu le merge nici cu asta acum incearca sa destabilizeze alegerile cu totul. Sper sincer ca lumea sa-si dea seama ce se intampla si sa realizeze cu cine avem deaface ....NISTE MONSTRII PORTOCALII
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:25
  eu cred ca, chiar Alexe a dat documentul ca sa ni-l falfaie pe sub nas la toti, ca are el dreptate, nestiind ca rectoratul va trimite documentul la toata lumea
  0
  0
  Raportează
 • postat de un coleg
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:22
  Poate nu stiti d-le coleg senator, dar documentul la care faceti referire este un document public.Anormal ar fi sa ascundem abuzurile puterii.Daca dvs. va plac cei care l-au redactat ,votatii!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de demagogul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:15
  Eu cred ca trebuie sa fim toti cei din universitate foarte atenti. daca o sa dam universitatea pe mana unor aventurieri ca alexe si barsan care sunt in stare sa distruga tot numai ca sa puna ei mana pe putere atunci avem o mare problema. Domnul alexe se contrazice pe el insusi fiindca in calitate de membru al vechiului senat a votat validarea noului senat fara sa spuna nimic si chiar a candidat ca presedinte al senatului. cum a candidat la sefia unui organism pe care il contesta, e clar ca e vorba de un demagog
  0
  0
  Raportează
 • postat de senator udjg
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:11
  Tocmai, eu cred ca PDL-istii, Alexe, Barsan et al. murdaresc imaginea universitatii. Sa le fie rusine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru senator
  Luni, 23 Ianuarie 2012 21:04
  domnule senator dumneavoastra credeti ca nu trebuie sanctionate abuzurile pdl? trebuie sa facem sluji la dnii alexe si barsan si sa-i lasam sa ne incalece si sa faca abuzuri de neimaginat. trebuie sa tacem si sa ne facem mici si sa-i lasam sa faca ce vor. probabil sunteti in gasca portocalie a lui alexe
  0
  0
  Raportează
 • postat de senator udjg
  Luni, 23 Ianuarie 2012 20:43
  Nu inteleg de ce presa trebuie sa se amestece in treburile interne ale univesitatii.

  Cum de a ajuns ca un document intern al universitatii sa fie postat integral intr-un ziar? Nu vi se pare ca presa isi depaseste atributiile si nu isi vede lungul nasului?

  Iar cine din interiorul universitatii a dat la presa documentul nu merita sa faca parte din senatul universitatii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lectorul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:48
  Portocalii sunt disperati fiindca vad ca nu au spor..adica si-au numarat voturile si au vazut ca barsan nu intra in turul doi si de aia fac panarama asta..sunt in stare sa distruga universitatea numai sa puna ei mana pe putere. Cred ca ar trebui sa ne suim toti in tren si sa mergem la bucuresti sa protestam pana isi da funeriu demisia pentru presiunile politice pe care le face. barsan si cu alexe nu isi dau seama ce fac o sa ajunga sa fie linsati de oameni pina la urma fiindca nu ii intereseaza nimic decat sa puna ei mana pe putere
  0
  0
  Raportează
 • postat de Episcopul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:30
  AFURISESC! pe pdlistii pacatosi care fura mint si ar face orice ca sa ia puterea
  0
  0
  Raportează
 • postat de student
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:28
  domnilor profesori, dar unde este Haker sa imprastie amenintari ca dezvaluie cine scrie...ca veni vorba de Baconski - a cazut in pacat, nu a organizat bine trebuyrile la ambasade, nu a mai mers ca uns ca la alegeri, si bufffffff la ciuruit (cuvant la moda...desi vine din trecut). Cui ii cade bine la stomac sa aiba manifestari contra Base in strainatate, vreti sa stie toata lumea despre cat de 'minunat' traim!
  0
  0
  Raportează
 • postat de student consilier
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:27
  Eu vreu sa-l anunt pe Cotet ca fara 2500lei nu votez cu pdlisttii dlui birsan. Adica el sa ia peste 4000 de lei pe luna si o prima de 10000lei si mie imi promite doar o mie. Asta nu e dreptate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de studentul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:24
  Cum este posibil ca sa fie lasat un infractor ca acest cotet in fruntea ligii. Ce fel de lige este astaa liga hotilor. Rusine colegi studenti ca va lasati manipulati de portocalii. Se presupunea ca la varsta noastra suntem mai curati si cand colo ne aliem cu pdlistii astia care distrug tara
  0
  0
  Raportează
 • postat de Univers
  Luni, 23 Ianuarie 2012 19:20
  PDListii din Bucuresti fac diversiuni in Piata Universitatii ca sa distruga miscarea de acolo, PDListii din UGalati fac diversiuni ca sa distruga universitatea. Nu vor reusi nici unii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexe
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:50
  Cainii portocalii vor sa ia puterea in universitate, si sunt flamanzi....foarte falmanzi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nik
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:28
  Este absolut evident ca dintre cei 4 candidati barsan e de departe cel mai slab. Si atunci pdlistii fac presiuni politice ca sa ni-l implementeze cu forta.
  Dl barsan vorbeste de transparenta dar el a promis peste 20 de posturi de prorectori si alte 30-40 de decan si vazind ca nici asa nu are sanse ...pac la razboiu...
  Dar dupa aia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de dezamagitul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:19
  Cade Funeriu si vine altul portocaliu, tot nimic nu se rezolva! nu vom mai spune am vazut stele verzi, ci am vazut stele portocalii...buahhhhhhhhhhhhhhhhhhh
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ciumpalacul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:16
  E perfect adevarat gasca asta portocalie nu stie decat sa distruga. Fratilor e bine sa va cautati servici fiindca la UDJG nu va fi loc decat pentru clientela portocalie... noroc ca vor distruge universitatea si nu vor putea fura prea mult nici ei.
  VA RUGAM SA NE SCUZATI NU PRODUCEM CAT FURATI!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Preotul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:10
  Ministrul Baconski a fost demis urmeaza probabil si dl Funeriu sie evident va pica si Barsan f rapid. ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adevarul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 18:04
  Imi pare rau ca o spun dar in Universitatea "Dunarea de Jos " din Galati avem oameni incompetenti. Juristii sunt primii pe lista, nu stiu sa interpreteze o lege, nu stiu sa o aplice si nu au comentat niciodata nimic in sedintele de senat. Domnul Bratoveanu sta pe scaun si rade , fara sa spuna si el macar 2 cuvinte " da bai sunteti prosti, uite asa se face". Se cearta si iau decizii care apoi se rasfrang asupra Universitatii. Singurul om din senatul ala care a spus mereu adevarul a fost domnul decan Ioana. Imi pare rau ca rezultatul alegerilor va fi unul de culoare portocalie. Imi pare rau pentru generatiile urmatoare de studenti care o sa suporte aceasta culoare. Din cei 4 candidati , unul singur merita postul de rector. Imi pare rau ca nu se voteaza omul ci se voteaza culoarea si relatia dintre facultati. Imi pare rau ca se vor vota interesele .

  Rusine !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei pentru Ady
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:53
  Ady, sa te auda Dumnezeu, si pana la Dumnezeu sa te auda colegii nostrii care inca mai sunt cu picioarele pe pamanat si nu in norii de fum ai PDL
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ady
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:40
  Fratilor, guvernul asta va cadea cel tarziu in martie, asa ca orice abuz ar face pdlistii vor raspunde foarte repede. FITI FARA GRIJA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eba
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:36
  Alexe este un individ de o ipocrizie si o rautate fara margini. Acum are sarcina de la pdl sa puna mana pe universitate impreuna cu barsan care este doar un oportunist fara valoare. Toti care nu sunt cu ei sunt impotriva si trebuie scosi in strada si executati! Asta este viata care ne asteapta aici in perspectiva lor, va fi suprimata orice valoare si va fi incurajata doar impostura. Doar Basescu face tot la fel
  0
  0
  Raportează
 • postat de optimistul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:31
  Este clar ca zilele actului guvern sunt numarate. Dar e drept ca o fiara ranita este chiar mai periculoase. Totusi am convingerea ferma ca gasca asta de PDListi care pune la mezat universitatea doar ca sa ajunga ei la carma va raspunde cu varf si indesat. Acum ei fac liste si presiuni ca sa inspaimante pe cei care nu le sunt obedienti dar dupa aia cu cat sunt mai rai si mai incorecti acum cu atat vor raspunde mai mult
  0
  0
  Raportează
 • postat de preotul
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:27
  E adevarat, la IA domneste un regim de teroare instaurat de Alexe. Acum vor sa-l extinda in toata universitatea si sa ne aduca o gasca de pdlisti la conducerea universitatii. DOAMNE OCROTESTE-NE SI APARA-NE DE PACATOSII ASTIA
  0
  0
  Raportează
 • postat de asistent
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:23
  PDLul foloseste toate cozile de topor ca sa ia puterea in universitate. Nu inteleg ce pazeste DNAul de ce nu il ia la intrebari pe infractorul de COTET care primeste mita electorala un servici cu un salariu mai mare decat un profesor universitar iar eu care sunt asistent si am doctoratul abea iau 1000lei pe luna.
  Asta e tara in care traim...mai bine facem ce ne-a spus conducatorul iubit ....plecati ..plecati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Alexe
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:18
  Sa mai spuna cineva ca nu este imixtiune politica. Ministerul trimite o adresa cu greseli juridice si de ortografie ca sa poata mani***alegerile pt Dl. Barsan. Asta da democratie vor sa ni-l impuna pe cel mai putin competent dintre cei 4. Asta este democratia PDLista sper sa nu ajungem sa o vedem pe pielea noastra. La Ingineria Alimentelor regimul de teroare a fost instaurat de mult de catre Alexe acum a inceput si la celelalte facultati portocalii si se pregateste asta pentru toata universitatea. Deja oameni abea mai au curajul sa vorbeasca intre ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Admirator
  Luni, 23 Ianuarie 2012 17:10
  Domnul Minzu nu renunta usor la carnita. Saracul de el ridica vreo 63000 de lei pe luna si care vreo 43000 de lei numai de la Dunarea de Jos.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrei
  Luni, 23 Ianuarie 2012 16:53
  cand se va potoli aceasta nebunie, votam o data, mai votam inca o data, ce mai vor de la noi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de maria
  Luni, 23 Ianuarie 2012 14:48
  daca este 'prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi cercetătorilor titulari, respectiv al tuturor studenţilor', sa intelegem ca ne ducem fiecare la vot si propune un nume, ar fi haios sa fie asa!!!! Daca tot spun ca s-a gresit scriind DA si NU putand recunoste scrisul persoanei, daca vom scrie nume, nu ne intoarcem la acelasi lucru. Ce era gresit in faptul ca fiecare facultate cu departamentele aferente avea reprezentare in Senat, acel senator putea sa apere interesele grupului in care isi desfasoara activitea. Tot la crearea unei liste se va ajunge si ne intoarcem de unde am pornit!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.