Ministerul Educaţiei s-a făcut de râs - Clasa pregătitoare a debutat cu stângul

Ministerul Educaţiei s-a făcut de râs - Clasa pregătitoare a debutat cu stângul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aplicaţia on-line nu a funcţionat în primele ore, deşi sute de părinţi au luat cu asalt şcolile * Ministrul Educaţiei a declanşat o anchetă *

Nervi, drumuri între casă şi şcoală, stres, incertitudine. Sute de părinţi au luat cu asalt ieri şcolile pentru a-şi înscrie copiii la clasa pregătitoare şi clasa I, dar au avut parte numai de surprize neplăcute. Deşi s-au prezentat la şcoli de la primele ore ale dimineţii, oamenii au făcut cale întoarsă. Dacă în toată ţara s-a anunţat că înscrierile încep luni dimineaţă, conducerea ISJ Galaţi a amânat startul pentru ora 12.00, pe motiv că mai devreme s-a făcut „şcolirea” secretarelor şi informaticienilor care participă la introducerea datelor.

Ca să nu-i mai lase pe părinţi să aştepte pe lângă zidul şcolii, directorii s-au gândit să înceapă înscrierile mai devreme de ora 12.00. Dar au avut parte de o surpriză neplăcută: la fel ca în toată ţara, nici la Galaţi aplicaţia ministerului nu putea fi accesată

„A fost un moment jenant”

Directoarea de la Şcoala Nr. 28, Camelia Bucşă ne-a declarat că i-a invitat pe părinţii care nu voiau să plece într-o sală de clasă. „Se adunaseră suficient de mulţi şi s-ar fi creat aglomeraţie pe coridoare. Am încercat să nu-i mai ţinem degeaba. Teoretic, softul ar fi trebuit să funcţioneze, iar secretara şi informaticianul se întorseseră de la şedinţă, ştiau ce au de făcut. Aşa că am vrut să operăm înscrierile. A fost jenant. I-am trimis pe părinţi acasă, cu fişele completate, le-am luat numerele de telefon şi le-am spus că-i vom suna când se va remedia situaţia să vină să valideze înscrierea”, declară Camelia Bucşă.  

„Este inutil tot ceea ce se întâmplă aici”

La ora 12.00, când am ajuns noi la Şcoala Nr. 28, deja 45 de părinţi erau înscrişi pe lista secretarei. Coada la camera unde se introduceau datele în computer era destul de mare. Dar pentru toate acestea nu putem blama unitatea şcolară care se pregătise inclusiv prin postarea de anunţuri cu săgeţi care să le indice părinţilor sala unde se efectua înscrierea.

Cu toate acestea, obosiţi de stat cu orele în aşteptarea remedierii situaţiei, oamenii vociferau. „E mult haos cu toată povestea asta legată de înscriere. Nu-mi convine nici faptul că nu vom putea să ne alegem învăţătoarea şi că repartiţia se va face ca la loterie, computerizat şi aleatoriu. În plus, din cauza acestei aplicaţii ne pierdem timpul pe la uşi”, spune Pavel Necula.

Alături un alt părinte îşi varsă nervii: „Este inutil ce se întâmplă aici. Parcă nu s-au mai făcut înscrieri şi în alţi ani. Şi nu a rămas niciun copil neînscris, fără să ne mai lăudăm că avem aplicaţii. Ne-au pus pe drumuri degeaba. Şi au pus şi nişte oameni la muncă tot degeaba. Se putea foarte uşor şi elegant să înscriem copiii fără aplicaţii şi softuri care nu funcţionează. E un minister de tot râsul! Rezolvaseră toate problemele din învăţământ şi rămăsese doar această clasă zero!”, spune una dintre mămici înfuriată. 

Şi nemulţumirile au continuat să curgă. „E o mare porcărie această clasă pregătitoare. Sunt copii mici care vor fi nevoiţi să stea smirnă 4 ore la şcoală. La grădiniţă era altceva, aveau alt mobilier, aveau activităţi mai scurte.  Acum ministerul promite că va aduce scăunele şi mese speciale. Să vedem!”, îşi varsă năduful şi Florentina Ciobotaru. 

Ministrul Educaţiei îşi cere scuze public

Parlamentarii PDL din Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor l-au somat pe ministrul Educaţiei, Cătălin Baba să-i demită urgent pe cei vinovaţi de blocarea aplicaţiei pentru înscrierea la clasa I şi la clasa pregătitoare. Ministrul Educaţiei a declarat ieri că s-a demarat o anchetă internă şi le-a cerut scuze miilor de părinţi din toată ţara, puşi pe drumuri degeaba.

Citit 3515 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2012 23:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.