Ministerul schimbă regulile în timpul jocului: licenţa va avea două probe

Ministerul schimbă regulile în timpul jocului: licenţa va avea două probe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii care termină anul acesta facultatea sunt revoltaţi de faptul că MECTS a decis să schimbe regulile în timpul jocului. Conform Ordinului 3271 din 14 februarie 2012, studenţii vor susţine de anul acesta două probe la examenul de licenţă. Este vorba de, privind metodologia-cadru de organizare a examenelor de finalizare a studiilor în învăţământul superior - examene de absolvire, licenţă, diplomă, selecţie, disertaţie care obligă universităţile să organizeze două probe.

Dacă până acum exista doar susţinea lucrării de licenţă, de anul acesta examenul va consta şi într-o probă de evaluare a cunoştinţelor,  într-un examen scris, unul oral sau o probă practică.

Pentru a promova, absolvenţii vor trebui să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă, dar media celor două nu trebuie să fie mai mică de 6.

„Este nedrept să se aplice acest ordin pentru studenţii care termină anul acesta. Având în vedere că a fost dat destul de târziu, el ar trebui să se aplice de anul universitar viitor”, spune preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi, Dorin Coteţ. Acesta susţine că va merge cu o propunere pentru conducerea Universităţii ca examenul să se susţină exact la fel ca înainte, măcar pentru anul acesta: „Şi până acum licenţa avea  două probe, dar se punea o singură notă. Studentul îşi susţinea lucrarea de licenţă şi apoi îi erau verificate cunoştinţele teoretice pe care le-a folosit la redactarea acesteia, iar în final se dădea o notă. Acum vom solicita ca pentru lucrare să se pună o notă, iar pentru verificarea cunoştinţelor alta. Cei mai afectaţi vor fi studenţii de la Drept, pentru care examenele nu pot fi orale, ci numai test grilă”, mai spune Dorin Coteţ.

Citit 7681 ori Ultima modificare Vineri, 06 Aprilie 2012 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.