"Viaţa liberă" te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectului la chimie organică

"Viaţa liberă" te ajută să iei bacalaureatul - Rezolvarea subiectului la chimie organică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesoara Ruxandra Şerban de la Colegiul Naţional "V. Alecsandri" ne-a oferit rezolvarea subiectului propus de MECTS la chimie organică


CLICK AICI PENTRU A DECĂRCA SUBIECTUL PROPUS!

CLICK AICI PENTRU A DESCĂRCA REZOLVAREA SUBIECTULUI!


Cine este Ruxandra Şerban

ruxandraProfesoara Ruxandra Şerban este absolventa Facultăţii de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, titularizată de mulţi ani la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Este, de asemenea, formator educaţional şi are certificat de „Profesor Scenarist pentru soft educaţional”, curs organizat de SIVECO.

Între anii 1994-1996, a fost director al Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” şi inspector general-adjunct, în perioada martie 1996 - aprilie 1997.

Membră a Societăţii Române de Chimie, a fost profesor asociat la Facultatea de Chimie Alimentară - catedra de chimie fizică, iar în prezent este profesor metodist al ISJ, dar şi  responsabilul Comisiei metodice a profesorilor de chimie din cadrul CNVA, funcţie pe care o deţine din  anul 2000.

Atât în 2007, cât şi în 2008 a fost coordonator al grupului de lucru al MECTS şi SNEE (Serviciul Naţional de Examinare şi evaluare) pentru elaborarea subiectelor de Bacalaureat la chimie organică.

Este autoarea mai multor cărţi: Culegere de Probleme de Chimie. Teste de Evaluare, Editura Alma, (2001); Culegere de Chimie - Sinteze şi Teste de Evaluare, Editura Art Concept, (2002); Chimie Organică - Teste de Evaluare pentru Bacalaureat, Editura Şcoala Gălăţeană, (2003); Chimie Organică - Teste de Evaluare pentru Bacalaureat şi admitere în învăţământul superior, Editura Nitnelav, (2004); Subiecte rezolvate pentru Bacalaureat (2009).

Mâine, subiectele la chimie anorganică

„Viaţa liberă” va continua şi mâine campania de publicare a rezolvării modelelor de subiecte propuse de MECTS. Urmează rezolvarea modelului propus pentru proba scrisă la chimie anorganică. Rezolvările ne-au fost oferite tot de profesoara Ruxandra Şerban de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”.

Citit 6924 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2012 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.