Aproape doi pe loc la Facultatea de Medicină

Aproape doi pe loc la Facultatea de Medicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Facultatea de Medicină şi Farmacie rămâne cea mai căutată şi anul acesta de absolvenţii de liceu. După două zile şi jumătate de înscrieri, specializările Farmacie şi Medicină înregistrau deja o concurenţă puternică. Pe cele 20 de locuri fără taxă de la Farmacie se înscriseseră, până ieri la prânz, 70 de candidaţi, ceea ce înseamnă o concurenţă de 3,5 pe loc. Şi la specializarea Medicină va fi bătălie mare, pentru că deja s-au înscris 113 candidaţi pe cele 45 de locuri finanţate de stat, adică o concurenţă de 2,51 pe loc. Chiar dacă la celelalte specializări concurenţa este ceva mai mică, Facultatea de Medicină şi Farmacie rămâne în top, cu o concurenţă generală de 1,97 pe locurile finanţate de la bugetul de stat.

Fruntaşe: Ştiinţe Economice, Drept şi Litere

Într-un clasament neoficial al celor mai căutate facultăţi mai intră, anul acesta, Ştiinţele Economice, Literele şi Facultatea de Ştiinţe Juridice, Politice şi Sociale. La specializarea Finanţe se adunaseră deja, până ieri, 59 de dosare pentru cele 21 de locuri fără taxă (2,81 pe loc), în timp ce la Contabilitate se înscriseseră 55 de candidaţi pe cele 21 de locuri (2,62 pe loc). La specializarea Drept din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Juridice concurenţa era de 1,51 pe loc, iar la Ştiinţe Administrative concurenţa de 1,19. La Facultatea de Litere, candidaţii cei mai mulţi se înscriseseră la Ştiinţele Comunicării, unde concurenţa pe locurile fără taxă ajunsese deja la 1,7. Şi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport concurenţa a ajuns la 1,63 pe un loc bugetat.

Facultăţile tehnice, sub 1 pe loc

În cadrul facultăţilor tehnice, cea mai mare concurenţă se înregistrează, deocamdată, la Nave, unde per ansamblu s-a ajuns la o concurenţă de 0,97 de candidaţi pe un loc. Urmează Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, cu o concurenţă generală de 0,56 pe loc. Restul facultăţilor de la Universitatea "Dunărea de Jos" înregistrau, ieri la prânz, o concurenţă de sub 0,5 pe un loc finanţat de stat.

Anul trecut s-a intrat cu medii mari

Candidaţii la Facultatea de Medicină şi Farmacie trebuie să fie foarte bine pregătiţi pentru a spera la un loc fără taxă. Cel puţin aşa arată cifrele de la admiterea de anul trecut. Astfel, la Medicină s-a intrat cu peste 9,16, la Medicină Dentară cu peste 9,15, iar la Asistenţă Medicală ultima medie de admitere pe locurile finanţate de stat a fost 9,12. Contrar aşteptărilor, la Farmacie s-a intrat cu o medie ceva mai mică, 8,62, în timp ce la specializarea Moaşe s-a intrat pe locuri fără taxă doar cu medii peste 8,16.

Încă două zile pentru depunerea dosarelor

Doar astăzi şi mâine vă mai puteţi depune dosarul pentru a participa la concursul de admitere la Universitatea "Dunărea de Jos". Înscrierile se încheie vineri, urmând ca primele probe de examen să înceapă duminică, potrivit unui desfăşurător afişat pe site-ul instituţiei, www.ugal.ro. Rezultatele vor fi afişate până miercuri, 25 iulie.

Citit 6637 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2012 22:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.