Olimpiada şcolilor sanitare: Trei premii întâi pentru „Carol Davila”

Olimpiada şcolilor sanitare: Trei premii întâi pentru „Carol Davila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recunoştere naţională pentru Şcoala postliceală sanitară „Carol Davila” Galaţi: şase distincţii la faza naţională a Olimpiadei pe specializări a şcolilor postliceale sanitare, organizată pe 21 iulie de Şcoala Postliceală FEG Sibiu. Cei opt concurenţi gălăţeni din anul I şi II de asistenţi generalişti şi de farmacie au revenit acasă cu nu mai puţin de trei Premii I, un Premiu II şi două menţiuni! Galaţiul se plasează astfel pe primul loc. „Davila” Tecuci s-a întors şi el cu o menţiune. La olimpiadă au participat 17 şcoli sanitare postliceale  din ţară.

La secţiunea pentru asistenţi medicali generalişti, Iuliana Chiru (prima din dreapta fotografiei) a primit Premiul I, cu nota 10,00. Ea a câştigat Premiul I şi la olimpiada de anul trecut şi urmează cursurile şcolii gălăţene după ce a absolvit Marketingul la Universitate. Unul dintre cele două Premii I adjudecate la secţiunea Farmacie de gălăţeni a fost primit de Ecaterina Fălcaru (a două din stânga imaginii, în spate), care a luat anul trecut Locul II . Ecaterina este mama unei liceence şi are o biografie specială: a fost şi profesor, şi inginer, şi tehnician. A absolvit Facultatea de Chimie Alimentară, a refuzat să lucreze ca asistent universitar pentru a profesa ca inginer, însă până la urmă a fost, un an, profesor suplinitor la o şcoală.

Celălalt Premiu I la clasa Farmacie a fost adus de Nicoleta Lungu. Chiar şi o menţiune a presupus notă foarte mare: Diana Stupu, tot de la clasa de generalişti, a obţinut nota 9.70. Tot generaliştii au luat şi Premiul II, prin Andreea Mihaela Marian. O altă menţiune a fost câştigată de Andreea Mihăilă. „De câţiva ani, noi am luat premiile mari la olimpiadă”. Profesoara Magdalena Carastoian, care i-a pregătit, alături de Tatiana Şerban, pe elevii generalişti, avea lacrimi în ochi de emoţie. Pregătirea celor de la Farmacie a fost făcută de profesoarele Emilia Lihăceanu şi Mirela Vălean.

Citit 6942 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 13:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.