S-a angajat a doua zi după ce şi-a dat licenţa

S-a angajat a doua zi după ce şi-a dat licenţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre marile probleme ale absolvenţilor de facultate este faptul că nu îşi găsesc de muncă în specializarea pe care au urmat-o. În ciuda faptului că industria locală se află în declin, absolvenţii de inginerie încă îşi găsesc serviciu în domeniu, cu condiţia să fie pasionaţi de ceea ce fac şi să nu le fie indiferentă şcoala. O demonstrează tânărul Nicuşor Năstase, care, la 23 de ani, lucrează deja ca inginer la una dintre fabricile importante ale oraşului, Menarom P.E.C, după ce a absolvit Facultatea de Mecanică.
Nicuşor Năstase s-a angajat practic a doua zi după ce şi-a dat licenţa. "Negocierile între mine şi companie au început încă dinainte de a termina studiile, în februarie. Am bătut palma şi, imediat după ce mi-am dat licenţa, m-am apucat de muncă", ne-a declarat tânărul inginer. Este un caz fericit, pentru că Nicuşor Năstase şi-a dorit dintotdeauna să lucreze în acest domeniu şi nu a ales facultatea pe care să o urmeze dintr-un capriciu. "Asta mi-am dorit dintotdeauna să fac şi pot să spun că ceea ce am făcut în facultate mă ajută enorm acum. Nu e vorba despre noroc, eu am ştiut dintotdeauna ce vreau", ne-a mai spus Nicuşor Năstase.
Angajatorul, directorul Vergiliu Vals, spune că are nevoie în continuare de tineri bine pregătiţi. "Noi am tot angajat tineri în ultimii ani, dar, aşa cum în mediul rural asistăm la îmbătrânirea populaţiei, aşa şi noi ne confruntăm cu o îmbătrânire a personalului angajat. Practic, în următorii patru, cinci ani vom rămâne fără oameni calificaţi. Noi îi căutăm şi încercăm să îi găsim pe cei mai buni, ca să ni se alăture", a declarat directorul Menarom P.E.C, Vergiliu Vals.
Şi decanul Facultăţii de Mecanică, Cătălin Fetecău, s-a arătat mulţumit de ceea ce se întâmplă cu absolvenţii săi. "Mulţi îşi găsesc de muncă aproape imediat după ce termină studiile. Asta înseamnă că sunt locuri de muncă în domeniu, în ciuda faptului că industria locală nu mai e ce a fost. Oricum, am speranţa că lucrurile se vor îmbunătăţi pe viitor", a spus decanul Facultăţii de Mecanică.

Citit 4683 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 17:42

8 comentarii

 • postat de Romeo
  Marți, 18 Septembrie 2012 21:24
  Bravo jurnalistului care face reclama celor care merita. Poate si carcotasii vor incepe sa mai citesca cate ceva inafara de benzi desenate. Cui sa faca reclama? Imposturii, prostiei, nepasarii, nesimtirii?
  0
  1
  Raportează
 • postat de Pentru Vivi
  Luni, 17 Septembrie 2012 21:57
  Analfabetule! Se spune jurnalist. Daca nu stii sa scrii nici nu ai cum sa intelegi ce scrie!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 15 Septembrie 2012 22:34
  Tipic romanesc. Daca nu intelegi muzica tragi in pianist!
  Cosmine tu erai pentru stana nu pentru facultate.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Admiraotr si cititor VL
  Vineri, 14 Septembrie 2012 17:09
  Pentru de-alde Ion, Cosmin, Vivi si altii ca ei

  Nu jurnalistul are probleme. Realitatea absolventului Nastase este ca a fost angajat. Cei care au probleme sunt cei care considera ca sunt interesante stirile despre batai, violuri, abuzuri. Si acelea fac parte din viata noastra dar mai sunt si lucruri bune care se intampla in partea asta de tara de unde investitorii fug ca dracul de tamaie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion
  Joi, 06 Septembrie 2012 09:12
  aaa
  0
  0
  Raportează
 • postat de ion amariucai
  Joi, 06 Septembrie 2012 02:39
  ce stiri interesante !....jurnalistul face parte din noua garnitura..?..subtire tare,transparent rau si la smecherii.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Miercuri, 05 Septembrie 2012 11:01
  Reclama reclama reclamaaaaaaaaa!!! Realitatea este diferita, va spune un absolvent al acestei facultati...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vivi
  Miercuri, 05 Septembrie 2012 08:58
  Publicitate de doi bani tona. La fel si gurnalistul, cam la acelasi pret.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.