S-a angajat a doua zi după ce şi-a dat licenţa

S-a angajat a doua zi după ce şi-a dat licenţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre marile probleme ale absolvenţilor de facultate este faptul că nu îşi găsesc de muncă în specializarea pe care au urmat-o. În ciuda faptului că industria locală se află în declin, absolvenţii de inginerie încă îşi găsesc serviciu în domeniu, cu condiţia să fie pasionaţi de ceea ce fac şi să nu le fie indiferentă şcoala. O demonstrează tânărul Nicuşor Năstase, care, la 23 de ani, lucrează deja ca inginer la una dintre fabricile importante ale oraşului, Menarom P.E.C, după ce a absolvit Facultatea de Mecanică.

Nicuşor Năstase s-a angajat practic a doua zi după ce şi-a dat licenţa. "Negocierile între mine şi companie au început încă dinainte de a termina studiile, în februarie. Am bătut palma şi, imediat după ce mi-am dat licenţa, m-am apucat de muncă", ne-a declarat tânărul inginer. Este un caz fericit, pentru că Nicuşor Năstase şi-a dorit dintotdeauna să lucreze în acest domeniu şi nu a ales facultatea pe care să o urmeze dintr-un capriciu. "Asta mi-am dorit dintotdeauna să fac şi pot să spun că ceea ce am făcut în facultate mă ajută enorm acum. Nu e vorba despre noroc, eu am ştiut dintotdeauna ce vreau", ne-a mai spus Nicuşor Năstase.

Angajatorul, directorul Vergiliu Vals, spune că are nevoie în continuare de tineri bine pregătiţi. "Noi am tot angajat tineri în ultimii ani, dar, aşa cum în mediul rural asistăm la îmbătrânirea populaţiei, aşa şi noi ne confruntăm cu o îmbătrânire a personalului angajat. Practic, în următorii patru, cinci ani vom rămâne fără oameni calificaţi. Noi îi căutăm şi încercăm să îi găsim pe cei mai buni, ca să ni se alăture", a declarat directorul Menarom P.E.C, Vergiliu Vals.

Şi decanul Facultăţii de Mecanică, Cătălin Fetecău, s-a arătat mulţumit de ceea ce se întâmplă cu absolvenţii săi. "Mulţi îşi găsesc de muncă aproape imediat după ce termină studiile. Asta înseamnă că sunt locuri de muncă în domeniu, în ciuda faptului că industria locală nu mai e ce a fost. Oricum, am speranţa că lucrurile se vor îmbunătăţi pe viitor", a spus decanul Facultăţii de Mecanică.

Citit 4802 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.