"Dunărea de Jos" îşi deschide porţile: De două ori mai multe locuri decât candidaţi

"Dunărea de Jos" îşi deschide porţile: De două ori mai multe locuri decât candidaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 715 locuri la buget scoate la concurs Universitatea "Dunărea de Jos", pentru peste 400 de noi absolvenţi de liceu din Galaţi


715 locuri la buget şi 871 la taxă scoate la concurs Universitatea "Dunărea de Jos" în sesiunea din această toamnă. Cele mai multe sunt la facultăţile tehnice, însă există locuri şi pentru cei care doresc să urmeze Litere, Drept sau Ştiinţe Economice. Singura facultate care a încheiat anul acesta socotelile cu admiterea este Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Multe locuri la facultăţile tehnice

Cele mai multe locuri fără taxă sunt disponibile la Facultatea de Mecanică (189 în total, la nu mai puţin de şase specializări), care are, în plus, alte 134 cu taxă. Cea mai căutată specializare din vară în cadrul acestei facultăţi, "Ingineria Autovehiculelor", scoate în această sesiune doar patru locuri finanţate de stat. 134 de locuri subvenţionate de stat oferă, în total, la patru specializări, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care scoate, în schimb, foarte puţine locuri la taxă: 34, la o singură specializare. La Facultatea de Arhitectură Navală va fi concurenţă foarte mare, pentru că mai sunt doar trei locuri la buget şi două la taxă. Ceva mai multe locuri sunt la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (107 la buget şi 122 la taxă) şi la Facultatea de Metalurgie, Ştiinţa Materialelor şi Mediu (108 la buget şi 59 la taxă). Şi la Facultatea de Inginerie Brăila mai sunt locuri: 45 la buget şi 54 la taxă, cu precizarea că toate locurile de la "Agronomie" au fost ocupate încă din sesiunea precedentă.

Doar trei locuri fără taxă la Ştiinţe Economice

Pentru că a fost concurenţă mare în vară, la Facultatea de Ştiinţe Economice mai sunt doar câte un loc la trei dintre cele opt specializări "(Marketing", "Cibernetică, statistică şi informatică economică" şi "Economie şi afaceri internaţionale"), dar sunt multe locuri la taxă: 144 de toate. La Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, mai sunt 43 de locuri la buget şi 43 la taxă, în vreme ce la Litere mai puteţi concura pentru locuri fără taxă doar la "Română-Franceză" (13 locuri) şi "Franceză-Engleză" (15 locuri). În rest, mai sunt doar locuri cu taxă, cu precizarea că la "Ştiinţe ale educaţiei" s-au ocupat toate locurile încă din vară. Puţine locuri mai sunt la şi la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice: 5 la buget şi 9 la taxă. La Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie mai sunt disponibile în total 40 de locuri la buget şi 104 la taxă, în timp ce Facultatea de Arte mai scoate la concurs doar 9 locuri fără taxă şi 18 cu taxă. Un singur loc finanţat de stat are disponibil Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. În schimb, mai sunt aici 76 de locuri pentru care trebuie să plătiţi taxă.

150 de lei taxa de înscriere

La fel ca şi în sesiunea din vară, taxa de înscriere este de 150 de lei, bani care pot fi plătiţi pe loc, la depunerea dosarului de concurs. Înscrierile încep vineri, 7 septembrie, şi durează până pe 11 septembrie. Între 13 şi 16 septembrie, sunt programate desfăşurarea probelor, afişarea rezultatelor şi rezolvarea eventualelor contestaţii. Urmează, în intervalul 17-19 septembrie, depunerea diplomelor de bacalaureat în original, şi apoi etapa de redistribuiri, afişarea rezultatelor finale şi o ultimă rundă de depunere a diplomelor de bacalaureat în original. Întreaga procedură este programată să se încheie pe data de 22 septembrie, ora 13,00.

În condiţiile în care sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat nu a adus la Galaţi decât puţin peste 400 de noi absolvenţi, va fi interesant de văzut cum îşi va acoperi universitatea locurile. "Avem speranţe că locurile acestea se vor ocupa uşor în toamnă pentru că mizăm pe participarea candidaţilor din judeţele adiacente. Îi aşteptăm, de asemenea, şi pe cei care au fost admişi în vară la universităţi din ţară pe locurile cu taxă", a declarat prorectorul Adrian Lungu.

Citit 2453 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2012 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.