Mansardă neterminată de şase ani la Liceul de Artă

Mansardă neterminată de şase ani la Liceul de Artă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Deşi fondurile au fost alocate, construcţia nu poate fi finalizată din cauza proceselor cu proprietarul terenului pe care se află amplasat liceul

Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” se confruntă de ani de zile cu lipsa spaţiului destinat atelierelor pentru clasele de pictură. În 2006, municipalitatea a alocat instituţiei 1,4 miliarde de lei vechi pentru finalizarea mansardei care ar fi primit exact această destinaţie. Însă tot de atunci a început un şir de procese interminabile, cu doi proprietari care revendicau terenul de sub corpul nou al liceului, construit din fonduri europene. Din această cauză, lucrările au fost sistate, după ce s-au cheltuit în jur de 500 de milioane de lei vechi. Ca urmare, instituţia stă şi acum, după şase ani, tot fără spaţii amenajate la mansardă.

Pentru un metru pătrat sub scări

Cu unul dintre proprietari, Primăria a căzut la înţelegere şi i-a dat teren la schimb. Celălalt pretendent, în urma ultimei hotărâri judecătoreşti, nu a mai făcut recurs decât pentru clădirea pe care susţine că ar fi proprietar. „Din acest moment, înseamnă  că a renunţat definitiv la teren, astfel că lucrările ar trebui continuate. Nu există motive să nu se finalizeze mansardele. Banii sunt în fondul de rezervă, din câte am înţeles, iar situaţia terenului s-a clarificat, deoarece persoana nu a mai depus recurs în termen de 15 zile de la hotărârea instanţei. Am făcut o înştiinţare în acest sens la Primărie, la domnul Togan, în urmă cu cinci luni. Nu ni s-a dat nici acum un răspuns. Este o situaţie absurdă, pentru că lucrările stau neterminate de atâţia ani, din cauză că sub scările clădirii noi a liceului se află un metru pătrat de teren care i-ar fi aparţinut respectivei persoane”, povesteşte fostul director de la Arte, Ioan Tudor.

Se va da un răspuns…

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache nu ne-a putut da un răspuns clar cu privire la această situaţie, dar ne-a asigurat că departamentul juridic al Primăriei va răspunde solicitării venite din partea liceului. Rămâne de văzut când, având în vedere că deja s-au scurs cinci luni, iar conform legii, termenul de răspuns ar fi fost doar 30 de zile.

Citit 1458 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.