Olimpică de la Pedagogic premiată cu o tabără în Germania

Olimpică de la Pedagogic premiată cu o tabără în Germania
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Evenimentul a fost organizat de un cântăreţ neamţ de muzică rock, născut în România

Diana Alexandra Toader este eleva de la Colegiul Naţional „C. Negri” care a obţinut anul acesta premiul al II-lea la faza naţională a olimpiadei de limba germană. Pentru rezultatele ei de excepţie, a fost în vacanţă premiată cu o tabără inedită în Germania. „Tabăra a fost realizată pe cheltuiala cântăreţului de muzică rock din Germania Peter Maffay, născut în România, la Braşov. El are o fundaţie prin care-şi propune să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi. De data aceasta, şi-a dorit să organizeze un schimb de experienţă între tineri din mai multe ţări, aşa că în tabără au fost şi elevi din Spania, Israel, Palestina şi Germania”, spune Diana.

Experienţa a fost una deosebită, mai ales că au fost cazaţi în nişte corturi de campanie foarte mari, unde încăpeau câte 20 de tineri. „Este un stil de tabără cu care noi suntem mai puţin obişnuiţi, dar tinerii din ţara gazdă îl frecventează destul de des”, ne lămureşte olimpica.

Pe lângă atelierele de lucru, tradiţionalele prezentări ale ţărilor şi întâlniri cu personalităţi germane, elevii au avut parte şi de un concert pe cinste susţinut special pentru ei de Peter Maffay şi alţi invitaţi.

„Grupul celor şase elevi din România a făcut o figură frumoasă la prezentarea ţării, pentru că ne-am pregătit foarte bine cu o lună înainte de a merge în tabără. Am învăţat să jucăm hora şi am dus cu noi cozonaci pe care i-am împărţit tuturor participanţilor. Organizarea a fost impecabilă, mi-am făcut mulţi prieteni, e o experienţă care mi-aş dori să se repete”, mai povesteşte încântată Diana Toader.

Citit 1758 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2012 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.