Proiect educaţional: Săptămâna Portugaliei, în patru şcoli gălăţene

Proiect educaţional: Săptămâna Portugaliei, în patru şcoli gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În patru şcoli gălăţene - nr. 3, 9, 25 şi 29, se desfăşoară simultan, în perioada 11-15 februarie, proiectul educaţional Săptămâna Portugaliei la Galaţi, organizat de Asociaţia pentru Managementul Artei (AMA). "Până în prezent, proiectul s-a desfăşurat în peste 20 de oraşe, cu participarea a peste 40.000 de elevi, ţările prezentate până acum fiind Portugalia, Olanda şi Elveţia”, după cum aflăm de la directorul executiv al AMA, gălăţeanul Daniel Piroi.

Într-o manieră non-formală, interactivă, elevii învaţă, pe parcursul acestei săptămâni, despre geografia şi istoria Portugaliei, despre cultura şi tradiţiile acestei ţări. Pe lângă regulile de bază ale limbii portugheze, ei află şi multe alte lucruri despre istoria imperiului portughez, despre fado - muzica tradiţională a Portugaliei, despre personalităţile acestei ţări.

Astfel, pentru o săptămână, în fiecare dintre şcolile amintite s-a inaugurat o “ambasadă” a Portugaliei, unde sunt expuse lucrările elevilor realizate în aceste zile. Pe lângă faptul că acumulează informaţii, elevii desenează, pictează, gătesc mâncare portugheză şi participă la un campionat de fotbal.

Şcolile implicate nu sunt la prima experienţă de acest gen, acestea parcurgând deja Săptămâna Olandei în toamna anului trecut, cu sprijinul companiilor olandeze din Galaţi. Proiectul este susţinut de Ambasada Portugaliei în România, alături de cel mai mare grup financiar privat din Portugalia, care a lansat Millennium Bank în România la finalul lui 2007. Gălăţenii pot urmări imagini din cadrul proiectului pe www.facebook.com/lumeainscoalata.

Citit 2008 ori Ultima modificare Marți, 12 Februarie 2013 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.