Admitere la facultate doar pe bază de test la Universitatea "Dunărea de Jos"

Admitere la facultate doar pe bază de test la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înscrierea începe pe 15 iulie, iar probele se vor da între 22 şi 25 iulie

Deşi în „Monitorul Oficial” din 18 aprilie apare un ordin al MECT prin care universităţile nu mai sunt obligate să organizeze teste de admitere, rectorul de la „Dunărea de jos”, Iulian Bârsan, susţine că se va păstra metodologia deja anunţată. „E posibil ca abia anul viitor să introducem la unele facultăţi admitere doar pe baza notelor din liceu şi pe baza bacalaureatului. Dar anul acesta păstrăm testele grilă, deoarece am anunţat deja pe site metodologia şi consider că nu este corect să schimbăm regulile în cursul jocului”, declară rectorul.

La majoritatea facultăţilor, ponderea mediei de la testul grilă reprezintă 40 la sută din nota finală de admitere, restul de 60 la sută fiind ponderea mediei de la bacalaureat. Excepţie fac facultăţile de Litere, Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi cea de Educaţie Fizică unde ponderea este de 50 la sută şi pentru probe şi pentru bacalaureat. La Medicină,  testul are întâietate, reprezentând 80 la sută din media de admitere, iar la Arte se va intra doar pe baza probelor de aptitudini.

S-a publicat graficul de admitere

Conducerea Universităţii gălăţene a bătut în cuie şi graficul după care se va desfăşura admiterea. Prima etapă se va derula între 15 şi 30 iulie. Înscrierea a fost programată între 15 – 20 iulie, probele de concurs între 22-25 iulie, iar afişarea rezultatelor va fi pe 26 iulie. Între 27 şi 30 iulie, candidaţii admişi în prima etapă trebuie să-şi depună diplomele de bacalaureat, altfel nu li se mai păstrează locul.

Etapa a doua se va desfăşura între 30 iulie – 2 august, după cum urmează: pe 30 iulie ora 16,00 se vor afişa listele cu cei admişi în runda a doua, iar între 31 iulie şi 2 august (până la ora 10,00) aceştia sunt nevoiţi să-şi rezerve locurile. Tot pe 2 august la ora 16,00 se vor afişa listele cu viitorii studenţi.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi la Arte calendarul va fi puţin diferit. Între 15 şi 17 iulie se vor face înscrierile, iar pe 18 şi 19 iulie se vor da probele eliminatorii. Probele de concurs vor fi între 22 şi 25 iulie, iar afişarea rezultatelor pe 26 iulie. Pentru etapele următoare calendarul va coincide cu cel anunţat la facultăţile celelalte.

Conform ordinului recent emis de MECT, universităţile au voie să organizeze sesiuni de admitere repetate, în cazul în care nu se completează locurile în cele două stabilite iniţial.

Citit 2608 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2013 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.