Masterat de nutriţie la Universitatea "Dunărea de Jos", unic în ţară

Masterat de nutriţie la Universitatea "Dunărea de Jos", unic în ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Absolvenţii de medicină, biologie sau chimie alimentară pot alege, din toamnă, un master unic în ţară, la Universitatea „Dunărea de Jos”. Masteratul de nutriţie, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, va fi realizat în colaborare cu Facultatea de Medicină şi Farmacie. Prof. dr. ing. Camelia Vizireanu, directorul Departamentului Ştiinţa Alimentelor, Ingineria Alimentelor şi Biotehnologii Aplicate, a explicat că, deşi la universităţile din vestul ţării mai sunt două programe asemănătoare, niciunul nu este în învăţământul tehnic, pe Alimentaţie şi Industrie Alimentară. Masterul de la Galaţi va avea o abordare interdisciplinară, fiind o îmbinare între domeniul tehnic (pondere 60 la sută) şi medicină.

Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, prof. univ. dr. Petru Alexe, spune că există cerere pentru astfel de specialişti: „Absolvenţii pot acoperi sectorul alimentar pornind de la creşă şi până la turism şi sport, sau îşi pot deschide cabinete proprii”. Iniţiatorii masterului trebuie însă să facă demersuri pentru ca meseriile de nutriţionist sau dietetician administrativ să fie introduse în Codul Ocupaţiilor din România.

Masterul la zi, de patru semestre, va scoate la concurs 50 de locuri. Admiterea va consta într-un un test-interviu de cunoştinţe din domeniu şi prezentarea unei teme de cercetare.

Citit 9294 ori Ultima modificare Marți, 04 Iunie 2013 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.