O candidată la titularizare contestă anularea lucrării. Află ce note au luat profesorii gălăţeni

O candidată la titularizare contestă anularea lucrării. Află ce note au luat profesorii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proaspăt absolventă a Colegiului Naţional "Costache Negri", una dintre candidatele de la examenul de titularizare a contestat, luni, la Inspectoratul Şcolar Judeţean, faptul că lucrarea  i-a fost anulată. Din datele oferite de inspectorul şcolar general adjunct Diana Bulai, şase dintre lucrările candidaţilor gălăţeni la acest examen nici nu au mai fost corectate, ele fiind din start anulate deoarece s-a considerat că ele conţineau semne distinctive. Una dintre ele aparţine Cristinei Alina Huruianu, care susţine că şi-a folosit prenumele în proiectul didactic prezentat în lucrarea de la limba şi literatura română, dar numai după ce a întrebat supraveghetorul dacă are voie să facă acest lucru.

Diana Bulai declară că atât supraveghetorii, cât şi candidaţii cunoşteau metodologia şi ştiau că nu este permisă folosirea vreunui nume sau prenume în lucrare. "Chiar dacă vom vedea filmul de pe camerele de supraveghere de la examen, să aflăm ce a vorbit cu supraveghetorul, vom avea doar imagine, nu şi sunet. Dar dacă se impune, vom lua măsurile cuvenite împotriva supraveghetorului, însă nu credem că se va putea reveni asupra deciziei de anulare a lucrării", ne-a spus inspectorul şcolar general adjunct.

Candidata chiar îşi dorea o carieră în domeniu devreme ce, după ce a terminat Colegiul "C. Negri" cu media 9,46, şi a obţinut la Bacalaureat nota 9,63, s-a şi înscris la examenul care îi permite să predea ca titular în sistemul de învăţământ.

Rezultate la examenul profesorilor

Notele la examenul de titularizare, afişate luni pe site-ul Ministerului Educaţiei, i-au bucurat doar pe jumătate dintre candidaţii gălăţeni. Astfel, doar 49,9 la sută dintre ei au primit o notă de 7 sau peste 7. Doi dintre ei au obţinut nota maximă. Este vorba despre un cadru didactic de religie şi despre un maistru instructor de alimentaţie publică. În ţară, 170 de candidaţi au primit nota zece la acest concurs.

„Sunt rezultate bune”, a concluzionat inspectorul şcolar general adjunct Diana Bulai, în ciuda faptului că 34,4 la sută dintre candidaţii gălăţeni au luat note între 5 şi 7, iar restul sub 5. Galaţiului se situează însă peste media pe ţară în ce priveşte notele de titularizare, care este de 47,78 la sută. Judeţul cu cel mai mare procent este Clujul (56,82 la sută), iar cu cel mai mic procent Mehedinţiul (30,02 la sută).

Candidaţii nemulţumiţi de note sunt aşteptaţi şi marţi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, între orele 8,00 – 15,00, pentru a depune o contestaţie. Rezultatele finale urmează să fie afişate până pe 8 august.

Citit 6742 ori Ultima modificare Marți, 06 August 2013 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.