INVESTIŢII/ Parcare şi fântână arteziană de 1,2 milioane de lei la Universitatea "Dunărea de Jos"
Foto: Acum, în Campusul Ştiinţei se înlocuiesc ţevile de apă

INVESTIŢII/ Parcare şi fântână arteziană de 1,2 milioane de lei la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe lucrări de investiţii cu fonduri de la stat sunt în plină desfăşurare, în această perioadă, la Universitatea „Dunărea de Jos”. Aşa cum am aflat de la Cezar Bichescu, director general Investiţii şi Resurse umane din cadrul instituţiei de învăţământ, în această perioadă se execută sau sunt programate să înceapă câteva lucrări mici, dar şi unele de anvergură.
Astfel, în acest moment se execută şarpanta la corpul I din Campusul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administrative, iar Sala Senatului, a Consiliului de Administraţie şi Rectoratul se află sau urmează să intre în reabilitare.

Grosul investiţiilor, în Campusul Ştiinţei

Cele mai multe fonduri se cheltuiesc pentru lucrări în Campusul Ştiinţei. La Corpul CN se execută şarpanta, lucrare a cărei valoare este de 120.000 de lei. De altfel, momentan, întreaga zonă arată ca un adevărat şantier, pentru că se înlocuiesc ţevile de apă caldă şi de apă rece. Modernizarea reţelei de apă este efectuată de Romlotus şi costă aproximativ 300.000 de lei. Lucrările ar urma să se finalizeze la începutul lunii decembrie, ne-a asigurat Cezar Bichescu.
Imediat după înlocuirea reţelei de apă, în zonă va începe o lucrare de anvergură. Este vorba despre reabilitarea întregii curţii interioare, în valoare de 1,2 milioane de lei. Practic, la sfârşitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie 2014, curtea interioară va fi de nerecunoscut. Nu numai că se va asfalta, dar se va lucra la partea de peisagistică: se vor reface spaţiile verzi, se va pune gazon şi se va monta o fântână arteziană. De asemenea, se vor delimita şi se vor pava aproape 150 de locuri de parcare. Licitaţia pentru executarea acestor lucrări a fost câştigată de firma Pro Boats SRL.

Lucrări finalizate, lucrări în proiect

Tot cu fonduri de la guvern s-a reabilitat deja reţeaua electrică a căminului IB şi cea termică de la căminele IA şi IB. De altfel, universitatea a solicitat şi speră ca anul viitor să primească fonduri suficiente pentru reparaţii capitale la Căminul A, aflat în reabilitate continuă din 1999.

Citit 2624 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 18:19

6 comentarii

 • postat de bitcoin
  Joi, 21 Noiembrie 2013 13:10
  86.148.70.***
  @unu. Ai dreptate doar in sens restrictiv. Investitia se poate face si in alte domenii, cum ar fi cel social ca in cazul de fatza. Banul in sine nu are nici o valoare decat cea pe care i-o atasam noi. Asa si cu profitul. Mai ales daca-l tii in banca mult si bine. S-au creat si locuri de munca in cazul dat.
  Sunt de acord ca pentru acuratete poate ar trebui gasit un cuvant (o expresie) mult mai general decat cuvantul investitie, chestia cu peisagistica parandu-mi-se prea a la limba de lemn.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un fost student
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 21:41
  5.13.148.***
  Investitia in relexare dupa o zi de studiu = stare de bine = sanate!!!!
  2
  2
  Raportează
 • postat de unu
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:42
  82.137.14.***
  Si acum la subiect. CE investitie? Ce venit aduce aceasta parcare si fantana arteziana? NIci unul, deci nu e investitie, e "amenajare peisagistica arhitecturala" dupa comisia de urbanism a satului electrificat GALATI. CHIAR STIE CINEVA DEFINITIA CUVANTULUI INVESTITIE?
  Plasarea de capitaluri in intreprinderi industriale, agricole, comerciale, etc., cu scopul obtinerii de profituri.
  DECI, domnilor de la viata libera, mai informativa inainte de a scrie, iar idiotii aia de la universitate care se lauda ca au studii si invata prostii, cum pot spune ca fac investitii? ce naiba mai ati innebunit cu totii? DAR merge, ca prostimea cand aude de investiii, mama, mama. Ce face domnu primar, serios omu, face investitii dar profit zero.
  Suntem praf, daca nici ziaristiiiiiiiiiiiiiiiii dar daca diploma e la particulara, e clar.
  3
  6
  Raportează
 • postat de unu
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 09:32
  82.137.14.***
  DAR MAI BINE DUCEM COPILUL LA ORA 12 la scoala s-a trezit mama tarziu a fost la discoteca aseara. Parinti batuti in cap, apoi ne plangem ca ne fac altii neseriosi. Cum pot alte mii de copiii, iar unu doi nu pot? Nu mai duceti copiii la scoala tinetii acasa, sa iasa alintati si cu mii de drepturi. Nu mai mancam noi pensie, de pe urma la mucosii astia, care le ofera parintii tot pana la 50 de ani. Avea dreptate Petre TUTEA " Am facut 13 ani de puscarie, pentru un popor de idioti"
  2
  6
  Raportează
 • postat de iorga
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 07:53
  5.13.145.***
  FOARTE NORMAL. DACA TOATA LUMEA ARE ACELASI PROGRAM,DE CE UNII IL RESPECTA SI ALTII NU? CE-I ASA IESIT DIN COMUN? DISCIPLINA...............
  2
  10
  Raportează
 • postat de Un parinte
  Miercuri, 20 Noiembrie 2013 07:21
  78.96.252.***
  La Scoala Nr. 13, la o clasa I, elevii care intarzie la prima ora nu mai sunt primiti in clasa. E normal?
  10
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.