Elevii merituoşi din Galaţi, răsplătiţi de Kiwanis şi în 2013

Elevii merituoşi din Galaţi, răsplătiţi de Kiwanis şi în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca în fiecare an, o parte din fondurile strânse de la tradiţionalul Bal Kiwanis, mai exact 22.000 de lei, ajung în buzunarele elevilor merituoşi din Galaţi. În cadrul unui eveniment găzduit miercuri seara de „Viaţa liberă”, 26 de bursieri selectaţi de către membrele Clubului Kiwanis au primit un binemeritat cadou de Crăciun. Fiecare dintre ei a câştigat o bursă lunară de 100 de lei, pentru următoarele şase luni. Bucuria tinerilor bursieri a fost împărtăşită şi de elevii de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, care le-au oferit un miniconcert de colinde.

Determinaţi şi înzestraţi cu talent, fiecare dintre tinerii selectaţi anul acesta are argumente solide pentru intrarea în clubul bursierilor Kiwanis. Menţiunea obţinută la Olimpiada Naţională de Geografie i-a adus Steluţei Talpău (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”) prima bursă Kiwanis. În schimb, Simona Răpeanu (clasa a XII-a, Colegiul „Costache Negri”) este bursiera clubului de doi ani, îmbinând frumos activităţile de voluntariat cu cele pentru şcoală şi pentru Olimpiada Naţională de Psihologie. Elevă la clasa de Arhitectură a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin”, Ana Maria Sandu a avut o evoluţie deosebită atât la concursurile de desen, cât şi la cele de matematică.

Despre Mirel Marius Neagu, elev în ultimul an la Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”, „Viaţa liberă” a scris în repetate rânduri. El a avut rezultate foarte bune la concursurile şi olimpiadele de chimie, ca elev al Şcoli Nr. 1 Independenţa. Eleve la acelaşi liceu, Iuliana Dumitraşcu şi Lăcrămioara Frunză sunt prietene şi colege de bancă. Prima este as în franceză şi se gândeşte să urmeze Medicina, iar cealaltă merge la olimpiadele de istorie şi de limba şi literatura română, mai ales că intenţionează să dea la Drept.

Deşi vor cheltui următoarele burse pe materiale didactice sau pe drumurile pentru participarea la diferite concursuri, toţi ne-au mărturisit că darul primit în decembrie de la Kiwanis e destinat exclusiv cadourilor de pus sub brad.

Citit 3435 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.