Profesorii îşi primesc banii câştigaţi în instanţă. 25 la sută pentru cei aflaţi în al treilea an de plată

Profesorii îşi primesc banii câştigaţi în instanţă. 25 la sută pentru cei aflaţi în al treilea an de plată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la preşedintele executiv al SIP, Lidia Antoniu, am aflat că, anul acesta, cea mai mare parte a profesorilor care au câştigat drepturi salariale în urma deciziilor judecătoreşti date în baza Legii 221/2008 au de primit a treia tranşă, respectiv 25 la sută din ceea ce li se cuvine. „Bineînţeles că banii nu vor fi acordaţi toţi odată. Cei 25 la sută se vor da în patru tranşe, prima trebuind să fie achitată în luna martie. Sumele sunt ceva mai mari decât au fost până în prezent, când se dădea doar 5 la sută. Ele variază între câteva sute de lei şi pot ajunge chiar şi până la 250 de lei pe trimestru, la cadrele cu vechime mare şi cu gradul didactic I”, spune Lidia Antoniu.

Preşedinta SIP susţine că, tot în 2014, cadrele didactice care au câştigat procesele în instanţă pentru acordarea celor 100 de euro pentru cărţi trebuie să primească şi aceşti bani.

„În plus, ne-am propus să dăm în judecată pentru a solicita dobânzile la creanţe. Noi am înţeles că statul nu ni-i poate da pe toţi odată, dar ne datorează nişte dobânzi, pentru că s-a folosit de aceşti bani”, a mai spus Lidia Antoniu.

Citit 18044 ori Ultima modificare Marți, 07 Ianuarie 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.