A început semestrul de foc/ Ce noutăţi îi aşteaptă pe elevi

A început semestrul de foc/ Ce noutăţi îi aşteaptă pe elevi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru prima dată, evaluări naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a


Dacă, în anii anteriori, începerea semestrului al II-lea era un semnal de alarmă doar pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care aveau de susţinut examene, anul acesta mai multe categorii de şcolari vor trece prin focurile evaluărilor cu subiecte elaborate la nivel naţional.

Săptămâna viitoare încep simulările

Elevii claselor a VIII-a vor intra în focurile simulărilor pentru evaluarea naţională chiar de săptămâna viitoare. Prima probă, cea la limba română, va fi susţinută marţi, 18 februarie, iar cea la matematică va avea loc joi, 20 februarie. Rezultatele vor fi făcute publice pe 7 martie.

Simularea bacalaureatului a fost programată între 3 şi 7 martie. Elevii vor fi evaluaţi din materia parcursă până la data susţinerii testului. Elevii de clasa a XI-a, care vor simula pentru prima dată bacalaureatul, vor susţine doar două probe: română (3 martie) şi matematică sau istorie (5 martie), ei nemaifiind testaţi şi la disciplinele care se dau la proba la alegere a profilului. Elevii claselor a XII-a vor susţine simularea la această probă pe 7 martie. Rezultatele vor fi afişate pe 14 martie.

Nu se trec note în catalog, ci în portofoliul elevului

Pentru prima dată, elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a vor susţine în luna mai evaluări naţionale, aceste examene fiind organizate în 2012 şi în 2013 doar pe un eşantion de elevi.

Rezultatele obţinute la evaluările naţionale nu vor fi trecute în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Deşi ministrul Pricopie a spus că modelele de subiecte vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, deocamdată nu există astfel de informaţii decât pentru elevii de-a VIII-a şi de-a XII-a.

Evaluările la clasele mici se vor desfăşura în două sesiuni: prima a fost programată între 6 şi 15 mai, iar a doua, între 20 şi 29 mai.

Când e următoarea vacanţă

Cum acest semestru se anunţă destul de stresant şi plin de examene, elevii vor putea respira mai uşuraţi în vacanţa de Paşti, programată între 11 şi 22 aprilie. Cursurile se reiau pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia pe 21 iunie, când începe vacanţa de vară. Elevii din clasa a XII-a termină cursurile pe 30 mai, iar cei din clasa a VIII-a, pe 13 iunie.

Citit 1871 ori Ultima modificare Luni, 10 Februarie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.