Medalie de argint pentru Universitatea "Dunărea de Jos", la Salonul de Invenţii de la Geneva

Medalie de argint pentru Universitatea "Dunărea de Jos", la Salonul de Invenţii de la Geneva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele opt medalii de argint obţinute de cercetătorii români participanţi la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva a ajuns în Galaţi. Prestigiosul eveniment, aflat la a 42-a ediţie, s-a desfăşurat săptămâna trecută şi a găzduit în jur de 750 de participanţi, din 45 de ţări.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a participat pentru prima dată la salon. Iuliana Aprodu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, a reușit să câştige medalia de argint cu un procedeu biotehnologic de obţinere a unui aluat acid uscat din făină integrală de secară. Invenţia a fost brevetată în 2012 (Brevet nr. 126627) de patru cadre didactice de la această facultate, Iuliana Banu, Iuliana Aprodu, Ina Vasilean şi Vasilica Barbu, fiind rezultatul unui contract de cercetare.

Juriul internaţional a apreciat valoarea ştiinţifică şi aplicabilitatea invenţiei, remarcând că oferă o soluţie tehnologică pentru panificarea superioară a făinii integrale de secară. „Această distincţie înseamnă foarte mult pentru mine personal şi pentru universitatea gălăţeană. Tradiţia şi renumele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au fost recunoscute şi în afară. S-a văzut, astfel, că suntem apreciaţi şi când concurăm alături de specialişti din întreaga lume. Sperăm ca acest succes să fie remarcat şi de întreprinzători”, ne-a declarat conf. Iuliana Aprodu.

Rezultatul cadrelor didactice la universitatea gălăţeană se înscrie în linia performanţelor obţinute de reprezentanţii români la Geneva. Practic, toate cele 30 de invenţii româneşti prezentate la salon au fost premiate cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint şi patru medalii de bronz.

Citit 2902 ori Ultima modificare Marți, 08 Aprilie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.