Gălăţeanca Simona Diaconu este abonată la aur internaţional

Gălăţeanca Simona Diaconu este abonată la aur internaţional
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eleva a obţinut pentru a treia oară consecutiv cea mai valoroasă medalie, de data aceasta la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete


Gălăţeanca Simona Diaconu a obţinut pentru a treia oară consecutiv medalia de aur la Olimpiada Europeană pentru Fete, care s-a desfăşurat în Antalya, între 10 şi 16 aprilie. Lotul României a obţinut două medalii de aur, una de argint şi una de bronz, clasându-se pe locul al treilea pe naţiuni.

Olimpiada Europeană pentru Fete nu este singura competiţie unde Simona Diaconu obţine aur: ea a câştigat o astfel de medalie la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada (desfăşurată în localitatea rusă Yakutsk), dar şi la Balcaniada Seniorilor, care a avut loc, la începutul lunii iulie 2013, în Cipru.

Fosta elevă de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci a obţinut medalii de argint la Balcaniada Juniorilor încă de pe băncile şcolii gimnaziale, în 2010 şi 2011. În clasa a VIII-a, a primit pentru rezultatele ei la olimpiade o bursă de studii la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, unde studiază şi în prezent, acolo găsind mediul propice să-şi dezvolte la cel mai înalt nivel capacităţile.

Citit 3599 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Aprilie 2014 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.