Festivalul de Teatru pentru elevi/ Iată ce liceu a înscris cele mai multe piese în CONCURS

Festivalul de Teatru pentru elevi/ Iată ce liceu a înscris cele mai multe piese în CONCURS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Judeţean de Teatru pentru Elevi „I. L. Caragiale”, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie, a debutat la începutul săptămânii pe scena amfiteatrului de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”.

În concurs au fost înscrise 11 piese de teatru, de la Liceul Tehnologic din Pechea, Colegiul „C. Negri” (înscris în concurs cu nu mai puţin de cinci spectacole, profesor coordonator Valentina Braşoveanu), Colegiul Economic „V. Madgearu”, Colegiul Tehnic „Radu Negru”, Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc” şi Liceul Tehnologic CFR.

În repertoriul abordat de liceeni şi profesorii lor intră opere aparţinând în special unor autori români consacraţi - Caragiale, Kiriţescu, Alecsandri, Dumitru Solomon, dar şi dramaturgilor din alte ţări - Cehov sau Rowan Atkinson. De asemenea, în concurs a intrat o creaţie a unei eleve de la „C. Negri” - „Păcală - cetăţean european”, scrisă de Iuliana Bulai.

Din juriu fac parte actori ai Teatrului Dramatic - Svetlana Friptu, Veronica Păpuşă, Petrică Păpuşă, dar şi un profesor de la „Elena Doamna” - Ovidiu Florea, absolvent al clasei de actorie de la Şcoala de Arte.

„Mă bucur că am reuşit să organizez încă o ediţie şi pentru faptul că elevii şi profesorii din liceele gălăţene îşi păstrează de atâta timp treaz interesul pentru teatru”, ne-a declarat profesoara organizatoare, Nicuţa Blaga Ardeleanu.

Astăzi, începând cu ora 14,30, se vor acorda premiile pentru cele mai bune spectacole şi pentru cele mai interesante evoluţii scenice.

Citit 2782 ori Ultima modificare Marți, 03 Iunie 2014 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.