EVALUARE NAŢIONALĂ la clasa a VI-a/ Elevii au lucrat pe un text cu Tom şi Jerry

EVALUARE NAŢIONALĂ la clasa a VI-a/ Elevii au lucrat pe un text cu Tom şi Jerry
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* „Subiectele au fost ca pentru clasa a II-a”, crede un profesor


Elevii claselor a VI-a care au susţinut, ieri, testele la limba română şi o limbă străină au terminat destul de repede de rezolvat cei zece itemi, mai ales că la ultimul aveau de bifat o imagine cu faţă tristă sau veselă, prin care să exprime părerea lor despre textele pe care le-au avut ca suport pentru exerciţii şi să motiveze alegerea.

Dacă una dintre variantele de la română-engleză a avut un text-suport despre lectură, elevii care au primit varianta cealaltă s-au bucurat să descopere că au de rezolvat exerciţii cu desene animate, respectiv cu Tom şi Jerry.

„Evaluatorii par să-şi fi modernizat şi ei limbajul. De exemplu, elevii sunt întrebaţi care dintre personaje li se pare mai „dur” sau au de continuat un enunţ în care se vorbeşte despre „şmecheriile” lui Tom. Pe de altă parte, avem un sentiment ciudat, că una ne cere programa şi altceva apare în aceste evaluări. Dacă văd elevii mei de-a V-a că la examen au primit desene cu Tom şi Jerry, nu vor mai vrea să înveţe materia, care şi aşa e stufoasă, e despre genuri literare şi cu multă gramatică”, spune un cadru didactic de la Şcoala Nr. 42.

Contrariat s-a arătat şi un dascăl de la CNVA: „Se face o grămadă de gramatică în gimnaziu, iar testul n-a cuprins nici măcar un item. Subiectele au fost uşoare, ca pentru clasa a II-a. În plus, la limbă şi comunicare, bifarea unor căsuţe, număratul paragrafelor nu stimulează creativitatea şi imaginaţia. În ce vrem să-i transformăm pe elevi?”, se arată nemulţumit dascălul respectiv.

Astăzi, cei peste 5.300 de elevi de clasa a VI-a vor susţine proba la matematică şi ştiinţe.

 

Vezi şi EVALUARE NAŢIONALĂ: Vezi ce SUBIECTE au primit elevii de-a VI-a la comunicare

Citit 2591 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.