Doi gălăţeni, FINALIŞTI în LIGA PROFESORILOR EXCEPŢIONALI

Doi gălăţeni, FINALIŞTI în LIGA PROFESORILOR EXCEPŢIONALI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legendarii dascăli Constantin Ursu şi Gheorghe Vasilache se numără printre cei zece finalişti ai acestei competiţii la care s-au înscris sute de cadre didactice din toată ţara


Profesorii de legendă ai Galaţiului – Constantin Ursu de la CNVA şi Gheorghe N. Vasilache de la Şcoala „Tudor Pamfile” din Ţepu – se numără printre cei zece finalişti ai „Ligii profesorilor excepţionali”, selectaţi dintre sute de candidaturi depuse din toată ţara. Pe amândoi, îi puteţi vota pentru a ocupa un loc cât mai fruntaş în gala care se va desfăşura la Antena 3, pe data de 15 iunie, începând cu ora 21,30.

44 de ani în slujba limbii române şi a elevilor din Ţepu

Gheorghe N. Vasilache a predat timp de 44 de ani limba şi literatura română în comuna Ţepu. Din iunie 2011, este pensionar, dar de-a lungul carierei, atât ca profesor, cât şi ca director al unităţii, a fost interesat de ridicarea performanţelor elevilor. A iniţiat, la nivelul unităţii pe care o conducea, o serie de dezbateri şi de experimente metodico-didactice .

Pasiunea pentru lingvistică şi cercetare, preocuparea continuă pentru cultivarea  limbii române în exprimarea orală şi scrisă a elevilor au fost ţintele sale permanente. Din ele s-au născut preocupările ştiinţifice  concretizate în numeroasele studii şi articole de specialitate, precum şi cele cinci cărţi care se înscriu în sfera acţiunii mai largi de îngrijire a limbii române.

A fost desemnat responsabilul metodic al profesorilor de limba română din zona Tecuci (timp de 25 de ani), membru în Comisia Naţională de Limba şi Literatura Română din cadrul Ministerul Educaţiei (1999-2003),  nominalizat în colectivul însărcinat cu revizuirea  programelor şcolare.

A fost distins cu „Ordinul Meritul pentru Învăţământ, clasa cavaler” (2004), precum şi cu „Diploma Gheorghe Lazăr, clasa I” (2005).

Ca dascăl şi director de la o şcoală de comună se mândreşte cu faptul că procentul de abandon şcolar a fost mereu zero şi că marea masă a absolvenţilor clasei a VIII a reuşit pe primele locuri la examenele de admitere în licee, iar rezultatele la evaluările naţionale la limba română au fost mult superioare mediei pe ţară sau mai mari decât cele obţinute în  unele şcoli din mediul urban.

Este cunoscut de zeci de generaţii de elevi şi colegi care au avut ce să înveţe de la el, prin urmare merită votat la adresa http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2014/05/gheorghe-n-vasilache/ .

A format peste 60 de doctori în matematică

Constantin Ursu este profesor de matematica la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi mulţi dintre foştii săi elevi sunt acum specialişti foarte buni în cercetare, medicină, industrie, finanţe, management, nu numai în România, dar şi în SUA, Canada, Germania, Franţa, Marea Britanie, Noua Zeelandă. În timpul orelor de matematică, căuta să dea elevilor tipurile de probleme cele mai interesante, cu aplicaţiile cele mai diverse, care să le dezvolte imaginaţia, creativitatea şi pasiunea pentru matematică. Lucru care i-a reuşit, dintre sutele de elevi pe care i-a avut, în jur de 60 şi-au dat doctoratul în matematică.

A contribuit la publicarea de culegeri de probleme şi manuale pentru elevii de liceu. În 2008, a fost selectat “Teacher of the Year” de către prestigioasa universitate americană Yale.

Realizările sale sunt rezultatele elevilor: Premiul I - Weis Martin – Balcaniadă, 1984; Premiul  al II-lea Chiscanu Constanin – Balcaniadă, 1996; Premiul al III-lea - Voicu Cristina, Balcaniadă 1997; OIM (Olimpiada Internaţională de Matematică) Belgrad, 1977 – Premiul al III-lea - Stanciu Paul; OIM 1983, Paris – Premiul  al III-lea - Weis Martin; OIM 1984, Praga – Premiul  al II-lea - Weis Martin; OIM 1995 Canada – Premiul I, Chiscanu Constanin; OIM 1996, India – Premiul I - Chiscanu Constantin.

Pe Constantin Ursu îl puteţi vota la adresa http://www.fundatiadanvoiculescu.ro/2014/05/constantin-ursu/ .

 

Citeste şi: Profesorul Constantin Ursu - 47 de ani de excelenţă în matematică

 

 

Citit 3027 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Iunie 2014 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.