STUDENTUL ANULUI 2014: Gălăţeanul Lucian Talpeş merge la Cannes (VIDEO)

STUDENTUL ANULUI 2014: Gălăţeanul Lucian Talpeş merge la Cannes (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* De câte ori vede că se fac înscrieri la un concurs, iar tema e incitantă, i se aprinde „beculeţul provocării” * Săptămâna viitoare va participa în calitate de reporter la Festivalul Internaţional de Advertising


Actor, jurnalist, speaker, manager de proiecte, PR, angajat la Departamentul de Marketing al Universităţii „Danubius”, unde în timpul care-i rămâne liber este şi student la Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Comunicare. Acesta este Lucian Talpeş şi nu e un student oarecare, ci chiar câştigătorul trofeului „Studentul anului 2014”, la categoria Jurnalism şi Comunicare, dar şi unul dintre cei trei finalişti în competiţia „Premiile Excelenţei în Educaţie”, organizată de Uniunea Studenţilor din România.

„Pentru mine e mereu o provocare să mă înscriu în astfel de competiţii, atunci când şi tema e incitantă. Am participat şi anul trecut la Studentul anului, şi am ajuns în finală. Anul acesta am luat trofeul şi cred că ceea ce a făcut să mă detaşez de ceilalţi candidaţi sunt acţiunile la care am participat, activităţile întreprinse de mine în ultimul timp”, spune proaspătul premiat.

Între creativitate şi motivare

Recent, i s-a cerut să se autodefinească în numai 140 de caractere: „Din 140 de caractere, 68 ar fi de creativitate, 68 de motivare, 3 ar fi de bine şi 1 ar fi de mine - caracterul meu unic. Personalitatea mea, însă, ar avea mii de caractere", a scris el.

După ce s-a îndreptat întâi spre actorie, Lucian Talpeş a descoperit că se poate descurca şi în alte domenii care implică o comunicare foarte bună. Aşa a ajuns la „Danubius” şi de aici a primit o bursă la "The Alternative School for Creative Thinking", locul unde vin să înveţe cei mai buni tineri din ţară în domeniul marketingului şi comunicării, o şcoală de elită condusă de ambasadoarea CannesLions în România, Teodora Migdalovici.

Cum a ajuns la Festivalul Internaţional de Advertising

De aici i s-au deschis şi alte perspective. A devenit redactor la o publicaţie internaţională de comunicare şi advertising, de unde, recent, a primit acreditare de a participa ca jurnalist la Festivalul Internaţional de Creativitate (Advertising) CannesLions, care se va desfăşura între 15 şi 21 iunie. „Deşi festivalul de film e mai popular, acest eveniment este unul uriaş, cu peste 12.000 de participanţi, 200 de evenimente şi 300 de speakeri. Oportunităţile pentru un tânăr ca mine sunt nenumărate şi ca reporter, dar şi pentru faptul că după terminarea facultăţii vreau să am o carieră în advertising. Anul trecut, doi colegi de-ai mei de la Alternative School, Natalia Sfetcu şi Alex Haidamac, care lucrează deja în agenţii de advertising, au câştigat aurul la categoria Young Lions Design”.

Deşi a excelat şi în proiecte legate de presă, fiind reporter la Get TV, în cadrul Universităţii Danubius, apoi managerul proiectului, preferă să se axeze pe un domeniu în care are un foarte mare atuu: o creativitate eficientă, pentru că nu întotdeauna a fi creativ înseamnă să şi vinzi produsul.

Nu exclude nici posibilitatea ca pe viitor să lucreze pentru o companie în străinătate. Dar toate la timpul lor. Deocamdată, anul trecut s-a mulţumit să exploreze, prin participarea la un proiect Erasmus, cum este să locuieşti şi să munceşti în Danemarca. La compania pentru care a lucrat, a scris două proiecte, din care unul a fost aprobat de Comisia Europeană, urmând să fie implementat în Republica Moldova.

Cum potenţialul său creator nu pare să fi secătuit după atâtea proiecte şi evenimente în care e implicat, în puţinul timp pe care-l va mai petrece în Galaţi vom mai auzi, cu siguranţă, de Lucian Talpeş.

Citeşte şi despre doi profesori gălăţeni de excepţie:

Urmăriţi mai jos un film despre experienţa trăita de Lucian Talpeş în Danemarca:

Citit 3662 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 10:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.