Deputat şi inspector general, Laura Marin renunţă la bac, dar la funcţie nu

Deputat şi inspector general, Laura Marin renunţă la bac, dar la funcţie nu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Laura Marin a depus pe 11 iunie jurământul ca deputat şi, reîntoarsă la Galaţi, susţine că va renunţa totuşi la funcţia de preşedinte al comisiei de bacalaureat, întrucât nu va mai avea timp să se ocupe de examen. Cu toate aceasta, inspectoarea generală nu se grăbeşte să facă rocada deoarece, spune ea, mai are la dispoziţie încă 45 de zile până când trebuie să-şi înainteze demisia. „Conform Statutului, în termen de 15 zile  de la data depunerii jurământului eu trebuie să fac o notificare prin care să anunţ că sunt în incompatibilitate, iar de la această notificare mai pot trece 30 de zile până să-mi exprim opţiunea”, declară noua deputată de Galaţi.

Vezi şi cine ar putea lua locul Laurei Marin la conducerea învăţământului gălăţean

Citit 5747 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 18:14

19 comentarii

 • postat de @nos âme
  Miercuri, 18 Iunie 2014 14:52
  89.137.228.***
  Ai pus intre ghilimele cuvintele ,, dumneavoastra,, si ,, profesor,, , ceea ce inseamna ca nu prea ar merita sa le folosesti, nu-i asa , fostule ? Du-te drakului , dar nu intre ghilimele.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Nos âme
  Miercuri, 18 Iunie 2014 00:23
  82.243.10.***
  Comentariile "dumneavoastra" sunt imaginea a ceea ce sunteti si a institutiilor pe care le-ati urmat...adica NIMIC...
  Un fost "profesor"...
  3
  0
  Raportează
 • postat de Pentru cranganu.
  Marți, 17 Iunie 2014 11:39
  178.23.65.***
  După noile reglementări consfinţite de Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic , ediţia 2006 nu se mai utilizează forma feminina a următoarelor substantive: director, profesor,învăţător, doctor , inginer, etc. Deci, stimata doamna, inspector de limba romana, mai cititi cate ceva. Iar diacriticile le folosesc cand trebuie, nu cand fac comentarii.
  2
  5
  Raportează
 • postat de razmen
  Luni, 16 Iunie 2014 08:50
  5.13.212.***
  @@ TU ESTI CRANGANU?? DE LA ISJ toata lumea este PROASTA mine in picioare cum te lauzi pe vechii si noii inspectori, mai nou numiti generali, la propriu nu kla figurat. EU ma semnez DIRECTOR
  2
  5
  Raportează
 • postat de @@ IP: 5.13.161.142 director/directoare
  Luni, 16 Iunie 2014 01:29
  5.13.161.***
  @@ IP: 5.13.161.142

  Prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul".
  Vai de tine şi de elevii cărora le predai! Chiar aşa, unde predai?
  Funcţiile nu sunt la genul masculin decât pentru cei care au făcut institutul pedagogic în URSS. Masculinizarea funcţiilor este doar o practică misogină a celor deştepţi şi obişnuinţa celor proşti care doresc să confere "prestigiu" funcţiei. Femininul directoare/ profesoară există în dicţionar. Substantivele nu sunt epicene.
  Regretatul profesor George Pruteanu explica de ce se foloseşte femininul. La fel, în cartea lui G.Gruiţă există explicaţia clară pentru faptul că românii preferă forma de masculin-formal în faţa celei corecte, de feminin. Excepţie fac anumite formulare tipizate. Şi substantivele, cum spuneam, fără feminin ( de ex. ministru).
  Copilul tău îi spune doamnei "doamnă învăţător" ?
  Corectitudinea termenilor este dată de folosinţa lor frecventă şi nu de sfertodocţi ca tine. Nu m-ar mira să fii una/unul dintre pilele doamnei...inspector marin:))
  Deci corect este "doamna directoare / profesoară / ingineră".
  Despre problemele de mentalitate care au generat situaţia ( hegemonia masculinului când vine vorba de profesii, demnităţi), nu-ţi mai explic.
  Pentru respectul faţă de limba română îţi recomand să foloseşti diacriticele! Dacă ai habar ce-s acelea.
  6
  3
  Raportează
 • postat de ibidem
  Duminică, 15 Iunie 2014 22:57
  5.13.231.***
  Pot sa va garantez ca ei ii este frica sa plece, parlamentul este o jungla in care a ajuns din greseala, va fi mancata de vie.
  Asta e fata, daca te bagi in troaca te mananca porcii, tu stii ca acolo nu mai merge, ii halesti sau esti halita, nu ca pan Galati, din sef ajungi subsef, daca vei rezista.
  Iar ce te pun unii sa faci.. ca maimuta.. sa incalci legea, mai devreme sau mai tarziu, daca cazi da sus, ruptus gatu.
  0
  8
  Raportează
 • postat de v
  Duminică, 15 Iunie 2014 22:55
  151.32.206.***
  Asta nu-i medioacra aia cu colegiul cuza ?
  Duca-se pe pustii !!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Razmen.ro
  Duminică, 15 Iunie 2014 14:07
  5.13.231.***
  Bai elev vorbesti de CRANGANU DE ROMANA?
  Cat am fost general mi-a spus ca o sa calce in picioare pe o cole ga, ma rog pe mai multe , ale ei colege
  1
  7
  Raportează
 • postat de hi hi hi
  Duminică, 15 Iunie 2014 11:39
  95.77.96.***
  Sa vina Homner sa faca ordine in invatamantul galatean! Are de schimbat o gramada de directori incompetenti pusi pe spranceana de Saulea cu acordul lu Marin. Poate totusi pleaca si Saulea (s-a saturat lumea de magariile facute in sectorul resusrselor umane)!
  As vrea sa le vad fata celor care pe 6 august vor fi eliberati din functie. Multi dintre ei se credeau mari directori, ca si cum ar fi promovat vreun concurs pentru a fi directori.
  2
  11
  Raportează
 • postat de 125 de ani de la moartea lui MIHAI EMINESCU. Au pus la cale serviciile SECRETE eliminarea Poetului Naţional? Titu Maiorescu: Astăzi pe la 3 ore a murit Eminescu, în institutul de alienaţi al d-rului Şutzu, de o embolie”.
  Duminică, 15 Iunie 2014 09:44
  5.13.217.***
  La 15 iunie 1889, Titu Maiorescu nota în jurnalul său: “Astăzi a murit Eminescu, în institutul de alienaţi, de o embolie”. Luceafărul poeziei româneşti, poetul nepereche...Totodată, unul dintre cei mai incomozi ziarişti ai vremii sale. Un patriot febril, care visa la proiectul Daciei Mari, fapt care deranja elita politică românească, marile puteri vecine şi, mai ales, serviciile secrete. Eminescu devine ziarist în 1876 şi aceasta este meseria pe care o va avea până la sfârşitul vieţii. Lucrează la Curierul de Iaşi, după care ajunge la ziarul Timpul din Bucureşti, publicaţie afiliată Partidului Conservator.

  “Sunt un om urât şi temut”

  În 1880 devine redactor-şef şi ia o atitudine dură vizavi de mişcările politice care aveau loc în România, prin articole acide la adresa corupţiei şi trădării intereselor naţionale de către clasa “grecoteilor” şi “bulgăroilor cu ceafa groasă”. În trei ani, până în 1883, anul “oficial” al alienării sale, Eminescu îşi făcuse deja duşmani interni şi internaţionali. Eminescu s-a arătat foarte vehement în ceea ce priveşte înstrăinarea Basarabiei, a politicii interne care urmărea aservirea scopurilor Imperiului Austro-Ungar (printre care renunţarea la Ardeal), dar şi chestiunea spinoasă a invaziei evreieşti în Moldova. Iată de ce poetul nepereche devenise o problemă internaţională.
  2
  10
  Raportează
 • postat de ceti
  Duminică, 15 Iunie 2014 07:11
  5.13.231.***
  Voi ati uitat de ce se vorbeste pe aici, despre lacomie, nesimtire, ocuparea mai multor functii la stat, abuz de putere , santaj...pentru DOMNISOARA...
  De asteptarea personala, ca sa fie INCOMPATIBILA, penala, abonata la ANI, DNA, de sfidarea GALATENILOR, a tuturor institutiilor si legilor , pentru ca se poate este la putere deci LEGEA este pentru prostime, membrii PSD isi permit oruice,
  Eu credeam ca asta e problema nu cum scriu eu sau tu, asa e romanul.nu vede esentialul, nu cum isi permite o detasata in interesul invatamantului, sa ocupe functii pe care sa nu le mai poate elibera pentru ca ~ASA VREA MUSCHII EI~
  0
  12
  Raportează
 • postat de @ IP: 5.13.161.142
  Vineri, 13 Iunie 2014 21:42
  89.137.226.***
  Tocmai ti-ai facut autocaracterizarea. Tu esti un(o) analfabet(a) mai mare, pentru ca nu exista functia de directoare, profesoara, etc. Toate functiile sunt la genul masculin. Oricum nu stii ce inseamna. Mai ai pretentii ca predai intr-o scoala. La ecosal cu tine.
  10
  3
  Raportează
 • postat de @Fara nici un interes
  Vineri, 13 Iunie 2014 21:19
  5.13.161.***
  Tu trebuie să fii una dintre analfabetele puse directoare de către această nefericită marin, cea mai grotească fiinţă care a fost împinsă în scaunul de la ISJ.

  -Dar, ar fi bine, "cacei "...
  -"Cace" l care...
  -Fa"ra ra"zbunari...

  Cine să aibă un cuvânt de spus? " "Viaţa Liberă"?PSD-ul? PC-ul?marin? saulea?
  "Păcat că există legea pentru incompatibilitate?" Înţelegi tu ce-i aceea incompatibilitate? Şi pentru ce?
  marin a căpătat ce merită, adică a ajuns în Parlament. Acolo îşi va "şlefui" talentele care au promovat-o la inspectoratul şcolar, spre satisfacţia celor 588 de parlamentari:))
  Iar voi, toate loazele care aţi ajuns prin inspectorat sau pe la conducerea unităţilor şcolare, să răspundeţi în faţa legii pentru toate golăniile făcute! Mai devreme ori mai târziu acest lucru se va întâmpla. Puşcăria vă aşteaptă!
  3
  11
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 13 Iunie 2014 11:02
  95.77.96.***
  Tipic pentru un psd-ist imputit. Daca ar putea, in cele 45 de zile ar mai ocupa inca vreo 10 functii la stat. Tare as vrea s-o vad intr-o firma privata care nu face afaceri cu statul...daca reuseste sa promoveze mai sus de femeie de serviciu.
  6
  31
  Raportează
 • postat de vineri
  Vineri, 13 Iunie 2014 10:21
  89.122.190.***
  Stimate cetăţean,
  Comentariul dumneavoastra mă face să cred că nu aţi reuşit să studiaţi cu atenţie "METODOLOGIA - CADRU PRIVIND MOBILITATEA PERSONALULUI DIDACTIC DIN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR ÎN ANUL ŞCOLAR 2014-2015".
  Pentru a clarifica lucrurile vă ataşez art. 9, alin. 9 din metodologia susmenţionată:
  "(9) Catedrele de pregătire-instruire practică în învăţământul liceal, clasele IX-XII/XIII/XIV, în învăţământul profesional şi în învăţământul postliceal pot fi ocupate de: a) absolvenţi cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă cu specializări în profilul postului sau ai ciclului I de studii universitare de licenţă urmate de ciclul II de studii universitare de masterat cu specializări în profilul postului, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1) sau ai studiilor universitare de lungă durată în profilul postului şi cu îndeplinirea condiţiilor de pregătire psihopedagogică prevăzute la art. 3 alin. (2), (5) sau (6) ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1), încadraţi în funcţia de profesor de instruire practică şi salarizarea corespunzătoare nivelului de studii, pentru funcţia de „profesor cu studii superioare de lungă durată”;b) absolvenţi cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă sau ai studiilor universitare de lungă durată, care ulterior au finalizat cu diplomă/certificat programe de conversie profesională pentru dobândirea unei noi specializări şi/sau ocuparea de noi funcţii didactice ori studii postuniversitare cu durata de cel puţin un an şi jumătate sau cu dobândirea a 90 de credite, aprobate în acest scop de Ministerul Educaţiei Naţionale-studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specializare, studii postuniversitare de masterat cu specializări în profilul postului, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1), încadraţi în funcţia de profesor de instruire practică şi salarizarea corespunzătoare nivelului de studii, pentru funcţia de „profesor cu studii superioare de lungă durată”; c) absolvenţi cu diplomă ai ciclului I de studii universitare de licenţă, urmate de ciclul II de studii universitare de masterat, care ulterior au finalizat cu diplomă programe de conversie profesională pentru dobândirea unei noi specializări şi/sau ocuparea de noi funcţii didactice ori studii postuniversitare cu durata de cel puţin un an şi jumătate sau cu dobândirea a 90 de credite, aprobate în acest scop de Ministerul Educaţiei Naţionale-studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specializare, studii postuniversitare de masterat, cu specializări în profilul postului, cu condiţia deţinerii a minimum 30 de credite transferabile din programul de pregătire psihopedagogică oferit de departamentele pentru pregătirea personalului didactic/departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1), încadraţi în funcţia de profesor de instruire practică şi salarizarea corespunzătoare nivelului de studii, pentru funcţia de „profesor cu studii superioare de lungă durată”; d) absolvenţi cu diplomă ai studiilor universitare de scurtă durată cu specializări în profilul postului şi cu îndeplinirea condiţiilor de pregătire psihopedagogică prevăzute la art. 3 alin. (2), (5) sau (6) ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1), încadraţi în funcţia de profesor de instruire practică şi salarizarea corespunzătoare nivelului de studii, pentru funcţia de „profesor cu studii superioare de scurtă durată”; e) absolvenţi cu diplomă ai şcolilor postliceale sau ai şcolilor de maiştri cu specializări în profilul postului şi cu îndeplinirea condiţiilor de pregătire psihopedagogică prevăzute la art. 3 alin. (2) sau (5) ori a îndeplinirii cerinţei prevăzute la art. 3 alin. (1), încadraţi în funcţia de maistru-instructor şi salarizarea corespunzătoare nivelului de studii, pentru funcţia de „maistru - instructor”.
  f) absolvenți cu diplomă ai școlilor postliceale sau ai școlilor de maiștri cu specializări în profilul postului, cu îndeplinirea condițiilor de pregătire psihopedagogică prevăzute la art. 3 alin. (2) sau (5) ori a îndeplinirii cerinței prevăzute la art. 3 alin. (1) și cu diplomă de absolvire sau de licență ai învățământului superior într-un alt domeniu, cu salarizarea corespunzătoare nivelului de studii de institutor cu studii superioare de lungă sau scurtă durată."
  Deci, primii care ocupă aceste posturi sunt inginerii. Vă doresc o zi bună!
  7
  8
  Raportează
 • postat de jalnici cu totii
  Vineri, 13 Iunie 2014 10:19
  89.137.228.***
  LACOMIE, PENIBILITATE, DORINTA DE PUTERE . NU-I PLAC NOII CANDIDATI, O VREA PE ,,DOMNISOARA,, .
  3
  23
  Raportează
 • postat de elev nearticulat
  Vineri, 13 Iunie 2014 08:30
  79.116.105.***
  Si ce vreti ma? sa renunte la SPAGA de final? pai degeaba ai muncit tot anul daca, atunci cand trebuie sa culegi recolta, trebuie sa retrocedezi functia.

  DAR procuratura e pe felie, speram, si sunt vizati... insp. de specialitate Limba Romana din ISJ GALATI cu naiba ii zice, am uitat aia care are pe barbatul la universitate si e inspectoare de 100 de ani.. imi aduc eu aminte cum o cheama......si
  Matematica....ei vezi? ghici de ce specialitate e LAURA.... ati ghicit de mate...
  2 inspectori buni si lati...deci sa vina spaga
  5
  28
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Vineri, 13 Iunie 2014 06:56
  5.13.235.***
  Am inteles ca la Auto s-au pensionat trei maistri instructorii, iar normele se dau la inginerii ,oare este normal sa pregateasca elevii la practica cu un cadru didactic care nu are competente practice????????????
  8
  15
  Raportează
 • postat de Fara nici un interes.
  Vineri, 13 Iunie 2014 05:44
  92.80.168.***
  Vai!!
  Pacat ca exista legea pentru incompatibilitate. Dar, ar fi bine, cacei care indeplinesc mai multe functii , sa fie platita numai functia de baza.
  Vanatoarea pentru acest post e prea mare. Poate aveti un cuvant de spus, la numirea noului inspector general. Vorbe circula. Si, ar fi bine sa ramana aceeasi componenta in interior. Ca cel care o sa fie sa fie cu ,,capul pe umeri,,.
  In adevaratul sens al cuvantului, Fara razbunari prostesti.
  Sper sa aveti un cuvant de spus in aceasta viitoare alegere!
  9
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.