Cinci ŞCOLI gălăţene, în TOPUL GIMNAZIILOR. După ce CRITERII s-a intrat în clasament

Cinci ŞCOLI gălăţene, în TOPUL GIMNAZIILOR. După ce CRITERII s-a intrat în clasament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CNVA, "Spiru Haret", "Calistrat Hogaş", CNCN şi Şcoala Nr. 28 s-au clasat printre primele 100 de gimnazii din România


Site-ul www.admitereliceu.ro a realizat pentru anul 2014 un top similar cu cel al liceelor, numai că de data aceasta a vizat rezultatele elevilor de gimnaziu. Topul a fost realizat calculându-se media aritmentică pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din şcolile respective. Între primele 100 de gimnazii din ţară se numără şi cinci instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi.

Primul este, ca şi în cazul liceelor, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", care s-a clasat la nivel naţional pe locul 8, cu o medie generală de admitere de 9,44.

Tecucenii, printre fruntaşi

Pe locul al doilea şi al treilea în judeţ s-au clasat gimnaziile celor două colegii din Tecuci, "Spiru Haret" (poziţia a 17-a la nivel naţional, cu o medie generală de admitere la clasa a VIII-a de 9,29) şi "Calistrat Hogaş" (poziţia a 46-a la nivel naţional, cu o medie generală de admitere de 8,98).

Următorul calificat în Top 100 al celor mai bune gimnazii este Colegiul Naţional "C. Negri", locul 62 la nivel naţional, cu o medie generală de admitere de 8,84.

Singura unitate de învăţământ din Galaţi care are numai studii gimnaziale şi care a intrat în top este Şcoala Nr. 28, care s-a clasat pe locul 80 la nivel naţional, cu o medie generală de admitere de 8,75.

Citit 5561 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 21:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.