"Fabrica" de asistenţi medicali/ A 21-a promoţie a “Carol Davila”, salutată de autorităţi
Foto: Foto: Sorin Pană

"Fabrica" de asistenţi medicali/ A 21-a promoţie a “Carol Davila”, salutată de autorităţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Festivitatea de absolvire a promoţiei 2015 a Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila” a fost onorată la vârf de autorităţile gălăţene, parteneri consecvenţi ai “fabricii” de asistenţi medicali. Absolvenţii de la “Davila” din Galaţi au împânzit practic lumea, fiind foarte greu să găseşti astăzi în Europa un loc în care să nu fi fost angajat şi vreun absolvent al şcolii gălăţene, după cum observa de pe scenă medicul Gheorghe Bugeac. Numind şcoala „un brand naţional”, dr. Bugeac, şeful Comisiei de Cultură a Consiliului Local. „Vă rog, rămâneţi şi p-aici!”, i-a rugat medicul pe absolvenţi, să se gândească la bolnavii noştri, aceasta după ce primarul Marius Stan tocmai se adresase cu sinceritate absolvenţilor: „Credeţi-mă, nu am curajul să vă spun din toată inima: „Rămâneţi în oraş, să munciţi în Galaţi!”, pentru că ştiu la fel de bine ca şi dumneavoastră că aţi îmbrăţişat o meserie extrem de nobilă, dar în acelaşi timp extrem de prost plătită!”.

O şcoală mare, o reuşită pe piaţa muncii

Toate autorităţile care au vorbit de pe scenă au observat că 21 de promoţii înseamnă şi o dovadă clară a reuşitei pe piaţa muncii, care are atâta nevoie de astfel de specialişti. Absolvenţii, în robe negre, au ascultat şi cuvântul cald de despărţire rostit de şefa promoţiei, Claudia Necula, cea care a terminat anul cu media 10 şi a obţinut 9,88 media pe cei trei ani de studiu! Diriginţii celor două clase absolvente – anii III de Medicină Generală şi Farmacie –, profesorii Vasilica Ilie şi Paul Purcăroiu, au strigat catalogul, iar ştafeta anului III a fost predată "bobocilor" primului an, moment de mare emoţie.

Las la urmă frumoasele cuvinte ale părintelui vicar lect. univ. dr. Lucian Petroaia, care a comparat profesorii cu bijutierul care şlefuieşte diamantul ce suferă sub daltă pentru a deveni însă minunata bijuterie dăruită personalităţilor. 

Citit 4150 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 15:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.