REZULTATE BACALAUREAT 2015 GALAŢI/ Alexandra Rusu, eleva cu media cea mai mare

REZULTATE BACALAUREAT 2015 GALAŢI/ Alexandra Rusu, eleva cu media cea mai mare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Anul acesta, niciun elev din Galaţi nu se poate lăuda cu media 10 la bacalaureat, cea mai mare notă obţinută de un candidat fiind 9,93. Această medie a fost obţinută de Alexandra Rusu, elevă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA).

Pe locul al doilea, cu o medie de 9,85, s-au clasat Adriana Mihaela Chirilă, elevă la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă”, şi Cristina Mădălina Pascu (CNVA).  Cele trei adolescente au fost urmate îndeaproape, cu media 9,81, de Cristina Ceapă  şi Daniela Gabriela Ionescu, ambele de la Colegiul Naţional „C. Negri.

A renunţat la pian, pentru a se pregăti de bac

Alexandra Rusu se mândreşte cu nota ei, în ciuda faptului că nu a reuşit să vadă singură listele, vestea primind-o de la o colegă, şi asta pentru că ea se afla la pregătire. Media obţinută o va ajuta, în proporţie de 25 la sută, să intre la Facultatea de Medicină din Iaşi, unde doreşte să îşi continue studiile. "La limba română, am avut emoţii. Este şi singurul obiect unde nu am reuşit să obţin nota 10", ne-a mărturist Alexandra.

Tânăra ne-a explicat că a fost nevoită să facă anumite sacrificii pentru a reuşi să obţină această medie. "La începutul clasei a XII-a, am renunţat la orele de pian. Făceam pian de nouă ani, dar mi-am dat seama că nu am cum să învăţ foarte bine la toate obiectele, aşa că am renunţat", ne-a povestit adolescenta, care a recunoscut că a fost nevoită să renunţe şi la ieşirile cu prieteni, dar şi la petreceri, deşi este o fire foarte sociabilă.

Nota obţinută la bacalaureat nu îi va permite însă să se culce pe-o ureche, pentru că o aşteaptă un examen foarte greu la Facultatea de Medicină. Dorinţa de o deveni medic anestezist o împiedică pe Alexandra să se gândească acum la vacanţă, ea urmând să plece la mare sau la munte abia după ce va finaliza şi examenul de admitere.

REZULTATE BACALAUREAT 2015 GALAŢI - CLICK AICI

Citit 6848 ori Ultima modificare Marți, 07 Iulie 2015 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.