Singura elevă de 10,00 la bacalaureat din judeţul Galaţi: "Vreau să devin medic. În România"

Singura elevă de 10,00 la bacalaureat din judeţul Galaţi: "Vreau să devin medic. În România"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

"Învăţ pentru admiterea la facultate", mi-a mărturisit la telefon, duminică, Claudia Ghiţă, singura elevă din judeţ cu media 10 la bacalaureat, absolventă a Colegiului Naţional "Spiru Haret" din Tecuci. Deşi are cea mai mare medie din judeţ, ea nu se relaxează nici măcar duminica. Până pe 22 iulie, când va da testul la Facultatea de Medicină din Iaşi, nu există timp de pierdut. De altfel, acesta este secretul succesului ei. A învăţat constant şi cu seriozitate tot timpul. N-a fost până acum prima pe liceu, dar în toţi cei patru ani a avut medii de peste 9,50.

Cum ştie să se autoevalueze corect, a fost surprinsă când a văzut că obţinuse la limba şi literatura română doar 8,80, în timp ce la matematică şi chimie luase 10,00. "Mi-am spus că trebuie să fie o greşeală. Apoi m-am uitat şi la notele colegilor mei şi am văzut că erau la fel de mici. Aşa că m-am decis să fac contestaţie. Ştiam că scrisesem tot, mă aşteptam la măcar 9,50. Iniţial, când am aflat că se corectează tezele în alte judeţe, m-am bucurat. Am spus că va fi mai corect, dar m-am înşelat. Mulţi elevi, ca şi mine, au fost depunctaţi pe nedrept. Bine că măcar la contestaţii s-a remediat situaţia", spune Claudia.

Nu le poartă pică profesorilor care i-au subapreciat lucrarea. Părinţii ei sunt cadre didactice  şi ştie cu ce probleme de sistem se confruntă şi că sunt prost plătiţi pentru munca lor. Este motivul pentru care, deşi a cochetat o vreme cu ideea de a deveni şi ea dascăl, s-a reorientat şi vrea să facă Medicina. Şi să rămână să profeseze în România. Îi place să ajute oamenii, de aici, de acasă.

La finalul convorbirii, a dorit să le mulţumească profesorilor Rodica Cristovici - de limba şi literatura română şi Felix Arhire - de matematică, pentru că i-au ajutat foarte mult pe toţi colegii ei să obţină rezultate  frumoase la bacalaureat.

Citit 5027 ori Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2015 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.