BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: "Dacă au învăţat formulele, iau note de 6 sau 7"

BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: "Dacă au învăţat formulele, iau note de 6 sau 7"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cei peste 600 de restanţieri care au susţinut ieri proba la matematică au avut parte de subiecte uşoare, realizate exact după modelul celor care s-au dat în iunie la bacalaureat. "Toate variantele de subiecte - la ştiinţele naturii, la tehnologic şi la matematică-informatică - au fost uşoare şi structurate după acelaşi model ca în vară. Dacă elevii au pus mâna pe carte şi au învăţat măcar formulele, sigur vor lua note de 6 sau 7, fără probleme. Ar trebui ca rata de promovare să crească şi la matematică" susţine inspectoarea de specialitate la matematică, Viorica Bujor.

Inspectoarea generală Mioara Enache, preşedinta comisiei de bacalaureat, susţine că nu au avut alte incidente neplăcute în derularea probei, în afară de faptul că dintre cei peste 800 de candidaţi înscrişi la matematică au lipsit 153.

Cea de-a treia probă şi ultima se va desfăşura mâine, 28 august. Pentru susţinerea ei s-au înscris peste 1.000 de candidaţi, dintre care cei mai mulţi vor da proba la biologie - 637. Alţi 254 vor susţine examenul la geografie, 71 la chimie, iar restul la alte discipline.

Conform noului calendar publicat pe site-ul Ministerului Educaţiei pe 26 iunie, rezultatele iniţiale se vor afişa pe 1 septembrie, până în ora 16,00, şi tot în aceeaşi zi se depun contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Citit 1247 ori Ultima modificare Miercuri, 26 August 2015 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.