Inspectoarea generală Mioara Enache: "Niciun director nu a fost demis anul acesta"

Inspectoarea generală Mioara Enache: "Niciun director nu a fost demis anul acesta"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ani buni când la fiecare sfârşit de august avea loc "execuţia" directorilor de şcoli incomozi, anul acesta este pentru prima dată când în şcoli e linişte la acest capitol.

"Niciun director nu a fost schimbat din funcţie anul acesta. Au fost câţiva oameni pe care a trebuit să-i înlocuiesc pentru că ei înşişi şi-au cerut demisia, fie pentru că s-au transferat la alte şcoli şi nu au mai vrut să-şi păstreze funcţia, fie pentru că sunt în concedii de maternitate sau de studii sau pur şi simplu nu au mai vrut să fie directori", ne-a declarat inspectoarea generală Mioara Enache.

Care sunt şcolile cu directori noi

La Şcoala Nr. 40 "Iulia Hasdeu", fosta directoare, profesoara de fizică Adriana Dănăilă, s-a transferat la altă instituţie de învăţământ. În locul său a fost numită directoarea-adjunctă Mariana Anghel, profesoară de matematică. Schimbare de echipă s-a făcut şi la Şcoala Nr. 7, unde profesoara de religie Bianca Şaigău şi-a dat demisia, iar în locul său a fost desemnată Daniela Crăescu Purice, profesoară de chimie.

Profesoara de istorie Ramona Livan de la Şcoala nr. 42 s-a retras de pe funcţia de director care a fost preluată de directoarea-adjunctă Laura Cristea, profesoară de limba franceză.

Directorul-adjunct de la Şcoala Nr. 25, Marius Drujescu a fost numit director adjunct la Colegiul Naţional "C. Negri", unde a fost detaşat.

S-au mai numit şi patru directori noi la grădiniţe. Cum Oana Enache de la Grădiniţa "Elena Doamna" a fost numită inspectoare la învăţământ preprimar, funcţia sa a fost preluată de educatoarea Alina Leopa. La Grădiniţa Nr. 7 "Cristal", Anişoara Chebac şi-a dat demisia, iar în locul său a fost desemntă Alina Ispas. Noi directoare sunt şi la Grădiniţa "Arlechino" - Carmen Chiurtu şi la Grădiniţa "Ion Creangă" - Gabriela Samoilă.

Dacă anul trecut la Tecuci au fost schimbări de directori semnificative, în 2015, doar la Liceul Tehnologic "Ovid Caledoniu" putem semnala astfel de lucruri. Dorina Bejan a predat ştafeta directoarei-adjuncte Elena Huian, care la rândul său a predat ştafeta altui cadru didactic - Dana Butunoiu, profesoară de matematică.

Concurs pentru directori în noiembrie?

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că  nu s-au mai făcut schimbări nici măcar acolo unde s-au constatat că lucrurile nu au mers aşa cum trebuia, întrucât în perioada imediat următoare urmează concursuri pentru directori. "În perioada septembrie - noiembrie 2015, se desfăşoară o nouă selecţie pentru corpul experţilor, prin urmare sperăm că până se încheie această selecţie să avem şi metodologia de organizare a concursului de directori, iar ei să fie nominalizaţi de consiliile de administraţie din şcoli, ca să nu mai avem nicio discuţie că s-ar fi amestecat Inspectoratul în aceste concursuri", a mai declarat Mioara Enache.

Citit 7139 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2015 16:46

22 comentarii

 • postat de Miile de vizualizari si zecile de comentarii reflecta realitatea din scolile din judetul Galati
  Luni, 31 August 2015 19:42
  37.48.64.***
  Sa -i vedeti pe sobolanii rosii incepind de pe 1 sept. si pana la mascarada de concurs la care tind, cat de gasca se vor da ei prin cancelarie,cat de amabili vor fi ei,ce poante rasuflate vor zice,cum vor ranji ei fals. Aici vom observa si colaborationistii fara coloana cum misuna pe langa sobolanii rosii. Daca isi ating scopul cu acea cacealma de concurs si nu vor fi prinsi cu mizeriile lor,ei atunci la Galati putem sa zicem ca stalinismul s-a intors.Sa vedeti ce zbiruri vor fi in scoli si ce teroare,batandu-se cu pumnul in piept ca ei au "castigat" concursul. Profesorii cu coloana cred totusi ca furadanul lor va fi legea,justitia si DNA-ul.
  0
  23
  Raportează
 • postat de SUPERLUNA
  Luni, 31 August 2015 19:04
  89.136.3.***
  ANONIMUS esti jalnic din moment ce iti permiti sa jignesti oamenii care isi exprima parerile bine documentate . Este de neimaginata nedreptatea care se face cadrelor didactice dintr-o scoala carora nu li se permite sa isi desemneze candidatul la functia de director de scoala . Asa este . Consiliile de administratii din scoli sunt alese de directorul in functie NUMIT cu delegatie de CIUMA ROSIE din ISJ. Toti profesorii care nu au avut functii pot sustine acest lucru . Mai putini cu voce tare , mai multi in soapta restul in sinea lor . Prin mentinerea fricii comunisto-securiste se mentine aceeasi stare de fapt . Aceeasi nedreptate s-a comis cu buna stiinta atunci cand a fost numita si apoi mentinuta actuala prima urmata de alaiul ei de inspector aplaudaci . Profesorii nu au fost intrebati, De fapt nici nu o cunosteau pe PSDista . Dar poate propuneau un professor recunoscut . Poate .
  2
  15
  Raportează
 • postat de Anonimus
  Luni, 31 August 2015 15:05
  109.166.129.***
  Sunteti jalnici cei care comentati.Mai bine uitati-va in gradina voastra si apoi deschideti gura.
  16
  2
  Raportează
 • postat de ca ul e mana dreapta a directorului care da examen
  Luni, 31 August 2015 14:50
  5.13.146.***
  ,, ...... iar ei să fie nominalizaţi de consiliile de administraţie din şcoli, ca să nu mai avem nicio discuţie că s-ar fi amestecat Inspectoratul în aceste concursuri", a mai declarat Mioara Enache.,, CAurile din scoli sunt alcatuite de ei , directorii care sunt acum numiti de ISJ pe functii si care se vor inscrie la ,, concurs,, , ei si-au ales oamenii asa cum au dorit . Acum aceste CAuri il numesc pe directorul cu care fac si desfac de cel putin un an . Trebuie sa-i multumeasca sefului intr-un fel , nu ? Ce spuneti bazaconii, ne credeti copilasi ?
  0
  15
  Raportează
 • postat de dura lex, sed lex
  Luni, 31 August 2015 13:40
  213.218.53.***
  Art. 21.
  (1) Functiile de director si de director adjunct pot fi ocupate de personalul didactic titular, având cel putin gradul didactic II si vechime la catedra de cel putin 5 ani, care se distinge prin calitati profesionale, manageriale si morale.
  (2) Ocuparea functiilor de director si de director adjunct în învatamântul de stat se face prin CONCURS organizat de inspectoratul scolar, diferentiat dupa nivelul unitatii, care consta în...
  Anul asta a fost iar CONCURS...de imprejurari ;)
  0
  12
  Raportează
 • postat de Neculai
  Duminică, 30 August 2015 21:49
  212.201.44.***
  Sincer de abia astept sa ii vad la puscarie pe toti cei care fac abuzuri in educatie. Mi-e teama doar ca nu o sa apuc vreodata acea zi
  0
  16
  Raportează
 • postat de Toamna asta se poarta inoxul. La incheieturi.
  Duminică, 30 August 2015 14:16
  77.109.141.***
  Cine crede ca va apuca sa participe la asa zisul concurs pentru directori,dar e putred pe dinauntru si pe dinafara se va insela.Coruptii,dictatorii,ciripitorii,spagarii,imoralii,cei mana in mana cu furnizoriii de produse si servicii,cei ahtiati dupa atentii,cadouri si plocoane , cei care impun meditatii ilegale.cei care impart posturi dupa bunul plac,dau continuitate indoielnica si elimina pe cei incomozi,vor fi demascati public,in flagrant ,in presa si televiziune,monitorizati din orice pozitie,reclamati,denuntati si actionati in instante. Sa fie un semnal clar pentru ISJ. Nimeni nu mai vrea sa auda de directori numiti politic care se bazeaza pe abuzuri,forta si relatii si tot ei sa participe si sa "castige" concursul pentru directori.
  0
  22
  Raportează
 • postat de @ @@
  Duminică, 30 August 2015 12:36
  79.116.254.***
  asta cu concursul e o gogorita . vor urca pe scaune persoane de o calitate discutabila , precum a incurajat si amintita duduie . din pacate avem directori fara coloana vertebrala iar cei care urmeaza asteapta ca sacalii . pacat de copiii nostri .
  0
  17
  Raportează
 • postat de Fara directori de doi bani
  Duminică, 30 August 2015 11:52
  95.77.96.***
  Directoarele de scoli numite de isj galati incepand cu anul 2012 sunt niste incompetente parvenite. Mereu directorii de scoli erau alesi dintre incompetenti, dar parca dupa venirea Laurei Marin la isj au ajuns directori cei care cu cativa ani in urma erau niste suplinitori amarati care cerseau cate un post toamna. Intrati intr-o scoala si vedeti ce stresate sunt acum cand se anunta marele concurs. Calca oamenii din scoli in picioare, bine pe aia incomozi pentru a iesi in fata si pentru a fi vazuti bine la inspectorat. Poate poate le da lor concursul. In aceste conditii functia de director e cea mai imputita functie. Mai imputita si decat cea de muncitor la salubritate.
  1
  13
  Raportează
 • postat de titlu care va face de rusine
  Duminică, 30 August 2015 10:03
  5.13.146.***
  Cum sa-i demita ?! I-a pus pe scaun gaura marin si nu aveau vreun motiv sa-i schimbe , ptr ca sunt din gasca ei. Dar , totusi, nu puteau fi demisi , ptr ca ei au toti delegatie pe un an scolar si-atat !
  0
  13
  Raportează
 • postat de Iedul cel mare
  Sâmbătă, 29 August 2015 20:15
  5.13.186.***
  Cadre didactice...oameni care fac educatie, care ar trebui sa fie modele pentru cei pe care-i pastoriti. A ramas in educatie doar o adunatura de scursuri? Va mancati intre voi si nu aveti alt obiectiv decat sa "moara capra vecinului"? S-a acutizat atat de mult lupta pentru ciolanul asta putrezit, sau au ramas in acest domeniu doar... niste jalnice cumetre care nu-si mai gasesc rostul decat sa arunce cu laturi pe toate forumurile?
  Aloooo, educatia... faceti fratilor o selectie riguroasa. Imputinati normele, alegeti OAMENI educati care sa faca educatie si platiti-i cum se cuvine pentru asta. Dar, pana politica nu-si va retrage coada din sectorul asta.... mai greu de realizat.
  2
  15
  Raportează
 • postat de Nimeni
  Sâmbătă, 29 August 2015 14:19
  212.201.44.***
  DOAMNA ENACHE, DECLARATIA DE AVERE!!!!!
  2
  23
  Raportează
 • postat de colectiv
  Sâmbătă, 29 August 2015 12:11
  198.96.155.***
  Nu a fost demis nici un director? Vai cata mila si compasiune,cica pana la concursul din noiembrie vor mai sta pe jilturi cei cu probleme.Ei bine,comisia de disciplina din minister,controalele de audit si hotararile instantei vor hotari demitera.+cu televiziunile la poarta.Asa ca doamna Enache,titlul din articol nu e de lauda, ci de rusine.Gunoiul de sub pres va fi descoperit.
  2
  24
  Raportează
 • postat de O mie de școli din Franța vor avea grădini de legume îngrijite de elevi
  Sâmbătă, 29 August 2015 07:35
  5.13.215.***
  Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a anunțat un plan de dotare cu grădini de legume a școlilor, care să ajute la educarea copiilor în spiritul respectului față de mediul înconjurător, relatează EFE, citând un interviu acordat marți pentru France 2.

  Vor beneficia de o asemenea grădină primele instituții școlare care vor elabora un plan contra risipei de alimente, a menționat demnitarul, precizând că îngrijirea spațiilor verzi va fi asigurată de elevi sprijiniți de diferite asociații și, eventual, de agricultori.

  Experiența nu este cu totul nouă, a spus Segolene Royal, menționând că grădinile existente deja pe lângă unele colegii au generat 'satisfacții', 'educație ecologică' și 'o producție directă, chiar dacă numai simbolică', potrivit Agerpres.

  Cu aceeași ocazie, ea și-a reiterat intenția ca, într-o reuniune care va avea loc joi, să facă presiuni asupra firmelor de distribuție a mărfurilor pentru a realiza și implementa un sistem de evitare a risipei alimentare."Cred că este în propriul lor interes (să colaboreze) pentru imaginea mărcii lor", a estimat ea..
  1
  8
  Raportează
 • postat de 2015
  Sâmbătă, 29 August 2015 07:14
  89.136.3.***
  Siter-ul ISJ.GL este singurul care nu afiseaza declaratiile de avere si interese ale conducerii si celorlalti inspectori . Veti gasi insa declaratiile din 2007 ale fostilor inspectori . Pagina inspectorului de specialitate nu mai este actualizata din 2012. Salariile au fost afisate in 2010 (fara nume , doar cu un numar in fata )si atat . Lipsa de interes totala . Bine ca s-a suplimentat un loc de inspector -general adjunct . Deci sunt bani pentru cei favorizati de soarta . Un an scolar cu succes tuturor profesorilor devotati si fara functii !
  2
  23
  Raportează
 • postat de Gheorghe
  Sâmbătă, 29 August 2015 04:00
  212.201.44.***
  Doamna Enache, unde va este totusi declaratia de avere? Chiar daca nu ati avea avere stransa pentru ca salariul de professor nu va permite acest lucru, tot trebuie sa semnati o foaie aproape goala SI SA O FACETI PUBLICA PE SITE. Desi la sotul dumneavoastra apare ca familia detine bijuterii de 6000 euro, m-as indoi ca poarta el lanturi, ceasuri si bratari. Cat va va lua sa o intocmiti? 3 ani jumate, 4? Asteptati sa va terminate mandatul, si dupa ce ati colectat spagi pe toti cei 4 ani o sa intocmiti si declaratia de avere? Putin respect pentru cei din buzunarul carora va este platit salariul!
  3
  23
  Raportează
 • postat de Irimia
  Sâmbătă, 29 August 2015 03:39
  212.201.44.***
  Bineinteles ca nu s-au inghesuit numirile pe masa doamnei inspector general, inca se asteapta plicurile cu numele celor ce trebuie numiti dupa concursuri. Doamna Enache, asa cum ati fost numita si dumneavoastra (printr-un concurs castigat POLITIC si nici de cum pe merit), asa vor fi si directorii; nu ne mai imbatati cu apa rece! Iar faptul ca Inspectoratul se amesteca in problemele scolilor, fie ca metodologia permite sau nu este arhicunoscut...in aceasta problema nu are nimeni nevoie de opinia dumneavoastra!
  3
  26
  Raportează
 • postat de Veta,tanti de serviciu
  Vineri, 28 August 2015 20:34
  62.212.89.***
  Avem un mesaj pentru inspectori. Pentru cei mari si pentru cei mici.Avem un mesaj pentru presa. Cea locala si cea nationala.Sa zicem ca nu stim cum a fost inainte,dar daca o sa vedem la preinspectii si inspectii protocoale cu mese pline in cancelarie sau prin locuri mai dosite,vom poza,vom filma si inregistra din orice pozitie.La vel vom proceda in sedinte, CP-uri si CA-uri,daca vom considera ca exista vreun abuz,nedreptate,amenintare si ton inadecvat.
  2
  28
  Raportează
 • postat de Prof.
  Vineri, 28 August 2015 16:57
  95.211.229.***
  In scolile speciale liniste. Linistea dinaintea furtunii.
  1
  22
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Vineri, 28 August 2015 15:39
  77.109.141.***
  Nu ne asteptam ca Mioara Enache sa schimbe slugile PSD-ului.Valul de controale de la minister se apropie. Atunci doamna general o sa fie intrebata daca cumva stia de directorii acuzati de abuz in serviciu si sau fapte de coruptie si de ce nu a luat nici o masura. Cei cu musca pe caciula, care zic ei ca au scapat momentan ,vor plati cu varf si indesat. Presa va fi informata nominal de reclamatiile la minister,de procesele intentate si de demersurile catre Parchet si DNA.Toate consilille de administratie trebuie sa tina cont daca un director este acuzat de abuzuri si pana la clarificarea situatiei de catre instanta si organele abilitate,trebuie sa se abtina in a mai sustine in alb astfel de directori. Si aici vorbim si de cei din CA care nu sunt profesori.
  4
  33
  Raportează
 • postat de un profesor fericit
  Vineri, 28 August 2015 09:10
  5.13.207.***
  Daca facea d-na Bulai asemenea declaratii o credeam, dansa a incurcat subiectele la examenul pentru inspector asa ca avea o scuza, dar d-na inspector scolar general, care a obtinut nota maxima la examen!, cum poate sa afirme ca au fost citiva care si-au dat demisia, cum sa-ti dai demisia dintr-o functie pe care nu o ocupi, niciun director nu mai este numit prin concurs toti sunt cu delegatii pe un an, putea sa ne spuna ca nu le-au mai fost acordate delegatii pentru "ca nu au mai vrut sa fie directori". Sunt convins ca la Liceul Pedagogic nu s-a gasit un profesor sa o cupe functia de director adjunct, trebuia detasat Drujescu de la 25?, la gradinita "Elena Doamna" pui director o educatoare care era in concediu pentru cresterea copilului! Felicitari d-na inspector general ca nu mai politizati invatamantul galatean.
  3
  39
  Raportează
 • postat de se vor schimba
  Vineri, 28 August 2015 08:49
  5.2.205.***
  Ce schimbari se mai faca? Directorii au fost schimbati de catre PSD/ista laura marin. Actuala generala a facut in continuare ce i s/a spus. A mentinut clica de partid.
  2
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.