Cursuri desfăşurate cu FRICA în sân, într-o şcoală gălăţeană. Un profesor a fost RĂNIT în timpul orei

Cursuri desfăşurate cu FRICA în sân, într-o şcoală gălăţeană. Un profesor a fost RĂNIT în timpul orei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Părinţii nu vor să îşi mai lase copii la cursuri * O investiţie de 1,3 milioane de lei se prăbuşeşte bucată cu bucată * Tencuiala de pe tavane a devenit un pericol pentru elevi şi profesori


Cursuri desfăşurate cu frica în sân. Asta se întâmplă la Şcoala Gimnazială nr. 1 din localitatea gălăţeană Rediu, unde profesorii susţin că mulţumesc divinităţii, după fiecare zi de curs, când pleacă teferi acasă. Şi asta pentru că, în doar două săptămâni, în două săli de curs, a căzut tencuiala de pe tavan.

Clădirea unităţii de învăţământ unde acum sunt probleme a fost amenajată în 2013, în urma unei licitaţii organizate de Ministerul Educaţiei. Întreaga investiţie s-a ridicat la 1,3 milioane de lei şi a presupus amenajarea a cinci săli de clasă şi a unui laborator.

La niciun an de la finalizarea lucrărilor, o bucată de tencuială din tavanul unei săli de curs s-a prăbuşit. Conducerea şcolii a crezut însă că este o întâmplare şi a luat legătura cu reprezentanţii firmei Rico SRL, din Constanţa, cei care au câştigat licitaţia şi s-au ocupat de lucrări. „Le-m dat termen de o lună pentru remediere şi, la final, totul era normal. S-a făcut recepţia lucrării. Această tencuială s-a făcut pe frig, tabla nu era pusă efectiv pe clădire şi automat au apărut probleme. Ne-au spus atunci că lucrează şi ei cu ce materiale primesc”, ne-a explicat directorul unităţii de învăţământ, Florentina Armencea.

Profesor rănit în timpul orei

Problema însă a reapărut în urmă cu două săptămâni, când tencuiala s-a prăbuşit din nou, de data aceasta în sala de sport, unde erau şi copii. Micuţii nu au fost răniţi, dar profesoara de sport s-a trezit cu tencuiala în cap.

"S-a auzit un zgomot puternic şi m-am trezit cu tencuiala în cap. M-am speriat îngrozitor, la fel şi copiii, care se aflau în spatele clasei. Am scos copiii din clasă imediat. Eu am fost lovită la umăr şi la picior, chiar am avut şi vânătăi. Bine că nu erau elevii aici, că se întâmpla o tragedie", ne-a povestit Dorina Buruiană, profesoara de educaţie fizică.

Conducerea şcolii a încercat din nou să ia legătura cu cei de la firma Rico, dar a aflat cu stupoare că societatea este în insolvenţă. Chiar şi în aceste condiţii, Florentina Armencea speră că vinovaţii vor plăti pentru aceste incidente, mai ales că istoria s-a repetat şi în urmă cu două zile. "În aceeaşi sală unde a căzut prima dată tencuiala, în urmă cu două zile s-a mai prăbuşit o bucată de tavan, într-un alt loc decât cel reparat. Norocul a fost că în sala respectivă era doar femeia de serviciu, elevii fiind plecaţi de doar câteva minute. Acum îi aşteptăm pe cei de la Constanţa, cărora le-am trimis şi fotografii, să vină să vedem cum putem remedia situaţia", a completat directoarea şcolii din Rediu.

În aceste condiţii, a apărut încă o problemă

"Părinţii ameninţă că nu îşi mai lasă copii la şcoală şi la grădiniţă. Este şi normal, ei îi vor în siguranţă aici. Este inacceptabil ca noi, după fiecare zi de muncă, să ne facem cruce şi să răsuflăm uşuraţi că nu s-a mai întâmplat o nenorocire în şcoală", ne-a mărturist educatoarea Mărioara Miron.

Părinţii sunt, într-adevăr, revoltaţi de ceea ce se întâmplă şi unii dintre ei chiar nu şi-au mai dus copii la grădiniţă. "Până nu se remediază problemele, nici nu îi mai duc", ne-a spus mămica a doi copii din localitate.

Conducerea şcolii a luat legătura şi cu Inspectoratul Şcolar, dar şi cu reprezentanţii firmei constănţene, pe care îi aştepta, în cursul zilei de joi, pentru a discuta despre problemele apărute, dar şi despre cum vor fi ele remediate. Până se va rezolva toată această situaţie, aproximativ 150 de elevi şi cadre didactice vor învaţa, în două schimburi, într-un corp vechi de clădire, pentru că sălile noi din unitatea de învăţământ nu mai pot fi folosite.

Citit 5888 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 00:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.