SCANDAL la o şcoală din Galaţi. ACUZAŢII GRAVE la adresa câtorva profesori gălăţeni

SCANDAL la o şcoală din Galaţi. ACUZAŢII GRAVE la adresa câtorva profesori gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

* O profesoară şi câţiva părinţi susţin că elevii ar fi lăsaţi nesupravegheaţi şi umiliţi de unele cadre didactice din şcoală * Părinţii ameninţă că-şi vor muta copiii la alte şcoli


Situaţie fără precedent la Şcoala Gimnazială nr. 42 „Sf. Împăraţi” din Galaţi. O profesoară de limba română susţine că în unitatea de învăţământ au loc foarte multe nereguli, iar părinţii ameninţă că îşi vor muta copii la alte unităţi de învăţământ. Profesoara, Liliana Toader, are 16 ani la catedră şi de trei ani trimite petiţii peste petiţii la forurile abilitate, în speranţa că problemele vor fi rezolvate. „Şcoala Nr. 42 era cunoscută ca una foarte bună. De ceva timp nu mai e la fel. De trei ani de zile, elevii pleacă, pe rând. Părinţii au dat tot felul de explicaţii. Sunt nemulţumiţi la clase, ore nefăcute etc. În ultimii doi ani, consiliile profesorale se ţin în timpul orelor de curs, de la 12,00 la 13,00, iar elevii erau lăsaţi în clase nesupravegheaţi şi aşa au apărut şi accidente. Eu am refuzat să mă prezint la aceste consilii şi mi s-a spus că voi fi băgată în consiliul disciplinar”, explică profesoara Liliana Toader, care susţine că elevii s-au şi accidentat în timp ce profesorii erau la consiliu. 

Părinţi nemulţumiţi de profesori  

Afirmaţiile cadrului didactic sunt susţinute şi de părinţii mai multor elevi din şcoală. „O profesoară de matematică îi pedepseşte pe elevi, atunci când nu ştiu lecţia şi îi pune să facă genuflexiuni, iar asta este mai mult decât o umilire. Le-a mai dat şi câte o palmă. Noi am solicitat anul trecut excluderea dumneaei de la clasă, dar ni s-a răspuns de la Inspectoratul Şcolar că este un cadru didactic foarte bine pregătit şi are abilităţi foarte bune. Cum vă explicaţi că un copil de nota 10, până în clasa a patra, a devenit unul de cinci în clasa a cincea. Noi vom pleca în masă de la această şcoală”, ne-a spus un părinte.

„Săptămâna trecută, patru elevi au fost duşi de profesorul de muzică în cancelarie, după ore, şi ţinuţi acolo 30 - 40 de minute, fără acordul părinţilor. Este un abuz”, s-au plâns părinţii în faţa conducerii şcolii.

La întâlnirea cu presa au venit şi unii dintre părinţii care şi şi-au transferat deja copiii de la Şcoala 42.

„Stăteam cu inima la gât când îmi trimiteam copilul la şcoală. Am decis să îl mut, chiar dacă şcoala este foarte aproape de casă, pentru că nu vreau să îmi vină copilul vânăt acasă, încât erau lăsaţi nesupravegheaţi la ore”, ne-a mărturisit mama unui copil deja transferat din şcoală.

Discuţii contradictorii cu directorul şcolii

Supăraţi din cauza acestor situaţii, peste 20 de părinţi au venit marţi dimineaţă la şcoală şi au participat la o discuţie cu directorul unităţii de învăţământ, de la care au vrut răspunsuri. Deşi oamenii susţin că întreaga poveste este cunoscută în unitatea de învăţământ, directoarea Laura Cristea a afirmat că este pentru prima dată când aude aşa ceva. „Nu mă întrebaţi pe mine ce făceau copiii în intervalul 12,00 – 12,30, când erau ţinute consiliile profesorale. Eu sunt venită ca director de la 1 septembrie, iar aceste consilii nu se mai ţin acum în acest interval orar. Memoriile doamnei profesoare au fost înregistrate la Inspectorat încă din luna august, iar ISJ-ul a decis o inspecţie generală, care a fost anunţată la prima şedinţă cu directorii şi care se desfăşoară conform metodologiei”, a explicat Laura Cristea.

În urma inspecţiei va fi redactat şi un raport, care ar trebui să clarifice toate acuzaţiile aduse de profesoara de limba română şi de părinţi.

30 de elevi în minus

Conducerea unităţii infirmă însă faptul că elevii au fost mutaţi, în masă, de la Şcoala nr. 42. „Este normal că unii vor pleca, atâta timp cât planează o imagine total negativă. În anul şcolar 2014 – 2015 au plecat 40 de elevi în perioada vacanţei şi au venit alţi 25. În semestrul întâi, au plecat nouă şi au venit doi, iar în semestrul al doilea au plecat 10 şi au venit doi”, ne-a explicat directorul Şcolii nr. 42.

Deşi conducerea şcolii a confirmat faptul că 15 dintre elevii transferaţi proveneau dintr-o singură clasă, conducerea Inspectoratului Şcolar susţine că nu are această informaţie, dar că aşteaptă raportul inspecţiei. „Inspecţia, care a fost făcută la toate disciplinele şi a angrenat întregul ISJ, s-a încheiat vineri. Urmează să fie întocmit şi un raport, iar ulterior să se dispună şi măsurile necesare. Am dispus această inspecţie pentru că au fost semnalate nereguli foarte grave. Trebuie să vă precizez însă că niciun părinte nu a venit la Inspectorat pentru a semnala nereguli”, a declarat Mioara Enache, inspector general al ISJ Galaţi, care a ţinut să precizeze şi faptul că vor fi verificate şi semnăturile părinţilor depuse la memoriile profesoarei de limba română, întrucât există suspiciuni că acestea nu ar fi reale.

Foto Teodora Miron

Citit 22534 ori Ultima modificare Vineri, 13 Noiembrie 2015 23:42

42 comentarii

 • postat de sarma ghimpata
  Joi, 19 Noiembrie 2015 17:05
  109.166.130.***
  Lilisor sa te bucuri de libertate, deocamdata ma retine o scama, am stat am privit si am tacut. Astept sa vad finalul si am pregatit in dosar destul de mare, care va ajunge unde trebuie. Atunci sa vedeti bocete nu teatrul politic prezentat la tv. Vezi ca am postat cu ip, sa ma cauti bine.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Irimia
  Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015 17:10
  212.201.44.***
  Si daca ar fi venit la ISJ, l-ati fi ajutat dumneavoastra/domnii inspectori imediat. Hai sa fim seriosi, de fiecare data cand ajunge un scandal din invatamant in presa, vezi Doamne ISJ-ul nu stia nimic, habar n-avea, nu vazuse si nu auzise; iar directiunea la fel!!!!!!!!!!!! Doamna Enache, cat va va mai lua sa completati declaratia de avere? 3-4 ani? sau nu va merge imprimanta la inspectorat? Serios acum.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Prof. Sc. ,,Sf. Imparati
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 22:05
  84.117.43.***
  Ce cautati acolo, doamna Rusu, doamna Pascu? Copiii dv. au terminat demult scoala gimnaziala ! Erati o mana de oameni si de copii luati de la ore fara acordul profesorilor. Acestia sunt parintii pe umarul carora plange Toader, care o sustin pentru ce anume nici ei nu stiu. Parinti pe care i-a invitat sambata la restaurant! Copii plecati demult din scoala, parinti care pot fi folositi si cativa din scoala care nu vor sa inteleaga ca ai lor copii nu pot mai mult si atunci profesorul e de vina. Numai ea este cea care munceste in mintea ei bolnava. A venit de 6-7 ani aici in scoala ca prof. si si-a batut joc de toata lumea. Restul anilor a fost invatatoare la Suhurlui. Asta mai putin conteaza, ca OM poti fi oriunde. Asa fabrica Toader subiecte de scandal. Pana unde merge degradarea umana!? Niciodata nu veti vedea copii care au facut cinste scolii, parinti integri, parinti responsabili care-si apreciaza copiii la adevarata valoare, in preajma ei.
  Nu v-a fost rusine de ceilalti profesori din scoala care v-au fost la bine si la greu? Pacat! Treziti-va, dragi parinti! Nu va lasati impresionati de minciunile lui Toader! Oricum ea e imprevizibila, acum rade , acum plange, acum tipa, acum va iubeste......acum va intoarce spatele cum a facut-o cu noi toti! Prietenii din interes. Mai reflectati!
  Pacat ca cei care nu cunosc adevarul despre Toader ar putea crede spusele ei si pacat ca, din prea multa demnitate, am ignorat-o si nu am pus-o la punct cand trebuia.
  9
  13
  Raportează
 • postat de parinte
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 21:47
  79.116.96.***
  M-as intreba de ce aceste reclamatii sunt facute tocmai acum?Vreti sa stiti motivul?Aceasta profesoara sufera de sefie si cum nu i-a fost indeplinita aceasta dorinta,a sapat ea bine,bine si-a gasit niste subiecte care-ar putea deveni interesant de reclamat!c situatia?!Mai bine intrebati-o pe aceasta ''domnisoara'' de ce isi spioneaza colegii,de ce aculta pe la usi?Cred ca nimanui nu i-ar conveni sa aiba un astfel de spion care urmareste orice miscare doar,doar ar mai gasi ceva de reclamat!Dati-i un scaun mai inalt sa vedeti ce-i poate capul!Dati-o dna Profesoara in judecata pt calomnie adusa tuturor cadrelor din scoala!Merita!!!
  6
  9
  Raportează
 • postat de o rusine
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 21:04
  89.136.231.***
  in cazul asta e valabila vorba: un nebun arunca o piatra in apa si zece intelepti se chinuie sa o scoata. asa se fac carierele in orice domeniu bugetar din romania. tupeul, nesimtirea, proasta educatie si frustrari insotite de plingeri la foruri superioare unde ai o cumatra ce te invata..... sustineri de partid, neamuri, contarani de pe linia tecuci sau vaslui, cunostiinte ce au deja puterea locala in miini te pot face director. chiar de scoala generala 42...e o rampa.
  3
  11
  Raportează
 • postat de Statu sun Eu (director fara concurs)
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 19:55
  46.166.170.***
  Mioara Enache sa schimbe urgent satrapii de directori fara concurs,lingaii de paritd,inculti si incompetenti hotii muncii altora, procesomani cronici,jigodii ce au colaborat cu securitatea si care se laudau cu carnetul PCR. Inspectorul general sa faca bine sa se uite in dosarul fiecaruia si in arhive si sa vada ca unii au comis abuzuri crase,avand stive de reclamatii si procese. .Acesti lingai fara coloana trebuiesc extirpati din invatamantul romanesc.Concursul intarzie,tocmai pentru a culcusi ticalosia odiosilor. CSAT si DNA va da la iveala multe si sa vedem atunci ce explicatii va da ISJ.
  4
  25
  Raportează
 • postat de Un alt parinte
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 19:07
  78.97.254.***
  Habar nu ai, mai părinte despre ce vorbești. O faci așa gratuit sau ești doar frustrat? Acea școală e una plina de oameni corecți, dedicați meseriei. Despre ce vorbești? Despre vremuri de mult apuse? Time out ca la răutăți ne pricepem toți.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Asta e ROMANIA (TARA MEA DE VIS TARA MEA DE GLORIE........APUSA)
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 16:29
  5.13.228.***
  Ce vina au copii daca in scoli se baga doar rude si prieteni care habar nu au ce inseamna sa fii cadru didactic? Inca ma amuz, cand era fiica mea in a 5 a, profa ei de muzica o certa ca nu are voce iar dansa terminase Dreptul........... Cine e de vina ca, oameni care nu au nici macar un pic de treaba cu invatamantul au ajuns sa predea?.......In tarisoara asta sau ce a mai ramas din ea,nu functioneaza nimic normal,absolut NIMIC.........
  1
  22
  Raportează
 • postat de Cezar
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 15:44
  86.34.180.***
  Putem ride noi dar chiar de la invatamint slab se trag multe pentru ca si cel care da cu matura ar fi bine sa aiba un pic de educatie.
  0
  10
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 15:23
  82.137.11.***
  Te faci prost singur, iar neuronu ala din capu tau, ala care moare de singuratate nu te ajuta deloc, da deloc.Nu te mai da ranit si victima ca nu s-a luat nimeni de tine si de normalitatea ta. Mai mult poti decat Hai sictir si sa-mi pui in gura cuvinte pe care nu le-am zis, sa vezi in capu tau nu-s ce taximetrist, nu stiu ce emisiuni, nene, adresa la care tre sa ajungi spe binele tau este Spitalul Judetean et. 9, e spre binele tau si a copilului tau. Stai linistit nu merg in nici o emisiune pentru simplu fapt ca n-o sa stau la nesfarsit in Romania sa vad mama prostilor tot timpu gravida.
  0
  5
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 15:11
  82.137.11.***
  Si apropo daca tot vrei sa-ti dai cu parerea in ceea ce priveste educatia, mai iesi dracu din tara, mai intra intr-o scoala din afara, mai du-te la workshop-uri despre educatie unde vin profesori de afara, mai intereseaza-te cum au facut de copii lor iau bacu, cum evalueaza profesorii si apoi elevii, invata si tu, mai deschide cate o carte. Nu sta in cur pe scaun si crede ca profesoru e Dumnezeu ca te anunt nu e, si profesorii gresesc pentru ca si ei sunt oameni. Profesorii de afara ii incurajeaza pe copii sa-i contrazica, sa dezbata pentru ca asa invata, asta nu inseamna ca le subminezi autoritatea. Acolo daca un copil e azi de 5 si maine inexplicabil de 10 sau invers se analizeaza de ce, asta fac tarile civilizate, Romania mai are de luptat cu melteni buni de gura dar care au luat o carte in mana doar ca sa-i admire copertile.
  2
  8
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 15:06
  5.13.136.***
  Notează IP ul meu și mă cauți după prima zi de muncă a olimpicului național, ca tot sclav pe plantație e și la j. p Morgan, dacă muncește 16 ore pe zi.Până atunci, vezi poate poți mai mult decât să-ți citezi taximetristul,de la el le știi sigur pe astea care încep cu meltene.Măcar acum la costum, nu doar la îngropăciune, cum e la voi...Nu te-a întrebat nimeni de povestea copilului tău, mergi la emisiunile ălea pe care stai noaptea să le vezi și povestește acolo cum noi restul ăștia normalii suntem prosti și ce noroc am avut cu tine care ai dat deoparte bolovanii de la intrarea în peștera și ai venit jos în sat să ne luminezi.Hai sictir de olimpică națională ce ești!
  3
  4
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 14:27
  82.137.11.***
  Nu ma deranja cand te ignor, doar prostii se dau atotstiutori si dau lectii la altii. Ce te freaca grija de mine de copilu meu, ala de la taraba nu are dreptu sa aiba copii geniali? Ala e mai putin demn de respect? De ce? Ca a zis un neica nimeni. Cine esti reiese din felul in care vorbesti. Eu nu ti-am dat lectii, nu te-am compatimit ca fiitu are un tata care incepe conversatiile cu Loazelor,am scris argumente, ai dreptu sa nu fii de acord cu mine, nu sa jignesti si nici sa-ti dai cu parerea despre oameni. Unii sunt olimpici, idiotule, nu pentru ca ma-sa s-a dus la profesor sa-i ceara socoteala, si nici ca si-a dorit sa-l faca olimpic cu orice pret, idiotule ( Profesoru a zis, aveti un copil genial, pentru asta trebuie sa va mutati in alt oras ptr a avea sansa de a studia la nivelul lui, sa cheltuiti mai multi bani pe culegeri, sa duceti sa-l aduceti de la centru de excelenta atunci cand e prea intuneric sa vina singur, felicitari) ci pentru ca l-am incurajat tot timpu spunandu-i ca poate ajunge unde isi doreste, pentru ca a avut profesori pentru care banu nu a fost totul, pentru ca l-am dus in parc sa se joace atunci cand nu reusea sa rezolve un item. Ma scuzati ca am un copil olimpic iar Romania pierde in fiecare zi cate un copil care ar putea sa fie asa pentru ca nu ne asumam responsabilitati, pentru ca e mai usor sa faci copii prosti si parintii nesimtiti decat sa vedem realitatile, pentru ca ne place lasa ca merge si asa, pentru ca nu identificam problemele si nici solutiile, pentru ca ii bagam pe toti in aceeasi oala. Meltene, vorba unuia, schimbarea va incepe cand iti vei arunca treiningurile si iti vei cumpara prima camasa, cand vei scoate loazelor din vocabular si vei spune buna ziua, parerea mea este..., etc, etc.pana atunci doar prostii se dau suficienti.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Mary Hoana
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:57
  94.176.183.***
  Sunt cazuri in care un elev a mers in general cu media 7 si s-a realizat ffff bine in viata si altii cu 9-10 sunt niste ratati cu pretentii . Jumatate dintre tinerii galateni au cate o facultate si sunt someri sau lucreaza in constructii sau soferi . Scoala nu te face DESTEPT , te face MAI DESTEPT . Asa ca cine are chef sa invete , dar real o spun , invata si se prezinta cu un CV la o firma de afara si o duce bine , cine vaneaza numai note si coronite este terminat din start . Asa ca mana pe carte , chiar si in particular si cu ceva pregatire , 2 limbi straine si vira in Europa ca acolo este de trait , la noi va mai dura cateva decenii .
  0
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:49
  5.13.147.***
  Mihai Viteazu se scrie nearticulat, tot ce-i altceva se articuleaza. Succes in a-ti teroriza bietul copil sa devina mai mult decat olimpic national, subliniez national, ca sa ai tu cu ce sa te lauzi TU, care nici numele nu stii sa ti-l scrii corect. Vezi ca esti de banca din fata blocului ? Te adresezi cu bai nene cand te vezi in oglinda urmatoarea data, nu mie care excelez intr-un singur domeniu, anume in normalitate. Sunt un om normal, nimic altceva iar copilul meu este un copil normal la randul lui, se poate intampla sa fie si olimpic, neaparat national. Si asta vreau sa invete de la scoala copilul meu, nu ca el a descoperit roata zimtata. Programa scolara nu e subiect de negociere intre profesori si toapele patroane de taraba care vor sa-si transforme copiii in savanti de renume mondial doar ca se le hraneasca lor orgoliul bolnav si in felul asta le jertfesc copilaria bietilor copii. Multumesc frumos de urare, asemenea iti doresc si totodata te sfatuiesc sa-ti notezi bine ce ai aflat azi. Lasa-ma pe mine sa ma ingrijorez ce se face cu banii pe care ii platesc la Stat, pentru ca pe mine nu ma intreaba nimeni nici daca am nici daca nu am atunci cand trebuie sa dau, tot la privat merg ca sa primesc ceva de calitate si fac astea fara sa ma fi plantat cineva intr-un job pentru ca am deschis usa cu capul, sunt copilul nu stiu cui, am carat servieta nu stiu cui si asa mai departe. Bine , rau, mult, putin, am sarit singur in valuri si asta mi-as dori sa faca copilul meu la randul lui, fara ajutor de genul asta din partea mea, adica sa il iau de guler pe profesor impreuna cu copilul care nu are altceva de facut la o anumita varsta decat sa invete. Alte probleme le rezolva altii, copilul trebuie sa invete pentru a nu-si gasi fericirea in saracia duhului ci aici, in viata reala
  1
  7
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:30
  82.137.11.***
  Ba nene, se vede ca ai mintea odihnita, generalizarea ai facut-o tu cand i-ai facut pe toti loaze si cum i-ai mai facut. Lasa cu respectu ca nu ai inteles nici pana la varsta asta ce e aia si ce inseamna. Nu caut respectu tau, vezi de viata ta. Inainte de ai face pe altii loaze, vezi daca nu cumva te incadrezi in categorie. O zi buna iti doresc.
  5
  4
  Raportează
 • postat de Un parinte, alta scoala
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:28
  5.13.159.***
  Aveti impresia ca la alte scoli nu sunt probleme? Intr-o scoala un profesor pensionar de peste 70 de ani miroase mereu a bautura, an altul aduna cornul si laptele de la copii, consiliile profesorale sunt facute tot in timpul orelor cand elevii raman supravegheati de gardianul scolii, notele la Ed. tehnologica sunt de multe ori mai mici decat cele la lb. romana, orele de sambata si duminica de la frecventa redusa sunt, de fapt, intalniri scurte ale profesorilor cu elevii care nu fac decat sa copieze cateva propozitii de pe table, dar platite bine ca ore suplimentare Daca punem la socoteala vechile probleme cu fostul director, cu neregulile fostei contabile, de gratarele de week-end in sala de sport avem o imagine si a altor lucruri ce au loc in scoli in afara de procesul de predare-invatare. Pentru cei care doriti sa va mutati copiii, scoala este in imediata apropiere de Kaufland 2, in Micro 39.
  3
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:22
  5.13.147.***
  De ce faci referiri la plural ? In numele cui te produci tu aici ? Ti-a cerut cineva sa reprezinti ceva ? Cand va ajunge la varsta potrivita, o sa il sfatuiesc sa respecte autoritatea, ca asta cu impusul e din alt film la mine acasa. Pana una alta, ala de la catedra e persoana abilitata sa il invete, nu tatele care nu au ce face la birou si mazgalesc internetul cu scrierile lor. Nu ti-a facut nimeni copilul sinucigas, REPET, am spus ca ii doresc tot binele din lume, concomitent il compatimesc ca are parinti ca tine. Profesorii la varsta asta trebuie sa fie formatori de personalitati, aia care au chemarea asta, tocmai pentru a nu ajunge si bietii copii dupa chipul si asemanarea voastra....Ideea nu era de situatii particulare, sa spui tu la lume ca esti tu multumita, invatamantul e un fenomen de masa si dorinta e de gasire a unei solutii general valabile, ca nu toti au sa deschida usa cu capul la profesori ca sa ii faca olimpici nationali, subliniez olimpici nationali. Credeti ca faceti bine cand navaliti la sedintele cu parintii si ii puneti profesoarei pumnul in gura sa le dea cate 100 de probleme de pe-o zi pe alta, numai pentru ca "acolo unde nu se dau teme, nu se face scoala" ? Daca omul activeaza in domeniul lui, mi se pare de bun simt sa nu ii spun eu cum sa-si faca treaba, dand dovada de respect si de faptul ca m-am uitat bine in calendar si am vazut ca am ajuns in anul 2015. Sunt totusi de acord ca nu dau dovada de respect atunci cand lovesc intr-un om cazut deja si nu uita, atunci cand esti prost e ca atunci cand mori, sufera doar cei din jurul tau
  3
  6
  Raportează
 • postat de @tralala
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 13:15
  5.13.211.***
  Asta este o gandire cam simplista. Bun, un profesor caruia nu-i convine salariul poate sa plece, de acord, asta e solutia pentru el, ca individ. Insa pentru sistem, care-i solutia? Cine vine in locul lui va fi la fel de nemotivat, mai devreme sau mai tarziu.


  Daca asa s-a inteles, eu nu sustin sub nicio forma ca un profesor, ptr ca e platit prost , sa-si bata joc meseria sa si de elevi. Nici pomeneala, in cazul asta nu are ce cauta.
  Insa nici sa ai cerinte exagerate.
  Prin ce se scrie in articol unii vor ca, in aceste conditii, profesorul sa fie de exceptie, sa scoata numai genii pe banda, nu vedeti ca o tin langa cu olimpiade, concursuri(Calude, etc)? . Pai scuza-ma, ii dai 1000 lei profesorului, si vrei sa-ti scoata si olimpici?
  Sau sa destepte copii pe care nu-i duce capul, de la natura?
  Ok, bineinteles ca trebuie sa-i cerem sa-si faca treaba chiar si la salariul de mizerie, insa nu poti sa ai pretentii exagerate cand tu il platesti doar pentru supravegherea elevilor(de asta am facut comparatia cu paznicul).
  In rest, replica "Sa se duca sa se angajeze ca paznic" este putin ne-la-locul ei.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Tralala
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 12:59
  188.27.165.***
  @ 10:02 Evident ca nu e normal ca salariile profesorilor sa fie atat de mici, dar un profesor care se respecta isi face treaba si in aceste conditii. Promovati aceeasi idee cum ca vamesii au dreptul sa lase toti teroristii si traficantii in tara pentru ca au salarii mici. Pai sa-si dea demisia si sa se duca in alta parte. Sa se duca paznic pe acelasi salariu daca nu vrea sa fie profesor! Pana la urma nu e vina copiilor ca au salariile astea, dar pe ei se razbuna.
  6
  12
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 12:57
  82.137.11.***
  Ce se mai poate spune? Nu cunosti pe nimeni iti permiti sa ne faci copii loaze, sinucigasi, needucati, pe noi mancatori de seminte, vaci etc. Nu ai respect pentru nimeni dar ii ridici in slavi pe profesori. Nu mai pune tu etichete ca nu te califica nimic. Nu esti vreo lumina dupa felul in care scrii. Te sfatuiesc cand te duci acasa, sa-i spui lu fiitu: Loazo, daca nu respecti profesorii te ia dracu, sa vezi ce iti raspunde. Noapte buna, odihneste-te ca probabil ai obosit.
  7
  3
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 12:38
  82.137.11.***
  D-l @nemultumitii. EU nu sunt nemultumita. Sunt foarte multumita, copilul meu e acolo unde e pentru ca am avut placerea sa fac un parteneriat cu profesorii copilului meu, pentru ca am facut acele lucruri l-am mai controlat la teme, m-am mai dus pe la scoala, am mai vorbit cu profesorii. Nu ne bagati totusi pe toti in aceeasi oala: ba ca avem copii tampiti, ba ca toti parintii sunt idioti si neinteresati etc si ne mai si injurati din lipsa de argumente sau ca sa acoperiti incompetenta acolo unde e evidenta. Dupa cum bine ati vazut nu am bagat toti profesorii in aceeasi oala. Sa fie bine inteles in Romania nimeni nu inventeaza roata. Lucrurile astea de care am vorbit sunt verificate si rasverificate in Europa. E mai sanatos oare sa punem batista pe tambal, sa nu vedem problemele doar de dragu de a gadila cateva orgolii. In ceea ce priveste, plata salariilor, da, am fost tot timpu langa profesori, am vorbit in cercuri formale si informale despre asta, am explicat, am scris chiar ministrului. Cati dintre voi ati facut macar atat sau ati iesit macar in strada? Ne plangem ca nu iau copii bacu iar profesorii se spala ca Pilat din pont ca sunt copii prosti, drogati etc. Stie oare cineva ca la unele licee se intra cu medie de 2 sau de 3, ca profesorii de la liceu sunt ingroziti ca elevii aceia nu stiu sa scrie? Ce a facut profesoru ala de romana de la gimnaziu? O sa zica ca asa l-a luat de la invatatoare? Si daca e asa, ce a facut acea invatatoarea si ce a facut el? El a stat 4 ani pe scaun la catedra si s-a complacut in situatia asta? Repet responsabilitatea e pentru fiecare in parte, respectul se castiga nu e subinteles ca oricat ii voi spune eu copilului ca profesoru e sfant el nu va respecta un profesor care vine beat la ora sau care va zice de o alta colega profesor ca e nebuna, sau curva sau mai stiu eu ce...Ce profesori sunt in invatamant se vede dar chiar asa nu exista nici in aceia care nu ar avea ce cauta aici o minima dorinta de a fi mai bun maine decat ai fost azi? Atunci de ce mai platim din bani publici cursurile lor de formare la ISJ, de ce le mai platim salarii mai bune ptr ca au grade peste grade?
  2
  7
  Raportează
 • postat de @nemultumitii
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 12:22
  5.13.211.***
  Sa va intre bine in cap ca, atat timp cat meseria de profesor va fi platita in batjocura, nu vor veni /ramane in sistem profesori buni. De bine de rau in momentul de fata INCA mai sunt cadre didactice de valoare in scoli, dar ganditi-va , cand o sa iasa toti la pensie si o sa intre doar din astia tineri care nu-si gasesc in alta parte, ce jale va fi. Cum sa motivezi un tanar valoros sa vina la catedra, pe 1000 lei, salariu de muncitor necalificat, unde sa-si toace nervii cu elevii si parintii lor? Mai si ganditi inainte sa veniti cu cerinte peste cerinte peste cerinte peste cerinte.
  Vorbiti de multinationale? Si-acolo tot ca muncitor necalificat esti platit?
  Pentru vesnicii parinti nemultumiti care tot ameninta cu mutarea elevilor la alte scoli: pai mutati-i! Ce tot asteptati? Si mai puneti-i sa si INVETE, mai controlati-i daca isi fac temele, invatati-i sa respecte profesorii si colegii, etc. Ca voi stiti doar sa cereti de la profesori sa vi-i invete, sa vi-i educe, etc. Cand in multe cazuri nu sunteti in stare voi, acasa cu 1-2 sa-i stapaniti, si vreti ca profesorii sa se descurce cu 30 odata. Nu va convine un profesor, mutati elevul la alta clasa, alta scoala, etc. E simplu. Ce trebuie sa scrieti in ziar asta?
  Stim doar sa facem circuri si scandaluri.

  Deci bagati bine la cap: CALITATEA E PE BANI! Ba inca fiti multumiti ca in invatamant inca mai gasesti oameni devotati meseriei, care isi fac treaba foarte bine suportand mizeria materiala in care se gasesc. Cat vor mai fi!
  8
  11
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:29
  82.137.11.***
  A si trebuie sa recunosc si sa afirm, PROFESORII adevarati au jucat cel mai important rol in viata copilului meu din punctul de vedere al educatiei si a locului unde a ajuns. Eu am jucat rolul de parinte, am incurajat, ,,am facut galerie de pe margine'', etc, etc si cinstit va zic ca si fara pregatire pentru ca nu am o situatie financiara foarte buna.
  4
  12
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:26
  82.137.11.***
  Ptr eu... Din pacate, cand nu aveti argumente, injurati. Sunt sigura ca de asta eu am copil olimpic la nationala si dvs. nu. Nu-i bai ca nu toti trebuie sa fie directori. In plus nu stiu ce va califica sa-mi corectati mie greselile, vocea si talentu? Daca aveti ceva argumente, scrieti de injuraturi fara fond e plina Romania din pacate.
  2
  7
  Raportează
 • postat de postat de ah med Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:48 5.13.163.*** =Si pana la urma ce vor protestantii?
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:24
  5.13.166.***
  offf ...grea mai e limba romana ....off...offf
  postat de ah med Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:48 5.13.163.*** =Si pana la urma ce vor protestantii?
  Hmm..serios... protestantii..... aaaaaa....s-a inteleg ca ai lipsit la ora de limba romana...
  JOS CU CORUPTIA din toate sistemele...
  1
  11
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:22
  109.99.225.***
  Însăși
  3
  1
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:21
  109.99.225.***
  Q.e.d. După cum scrieți, este foarte clar ce categorie ați reprezentat din colectivul clasei...Dacă însă considerați că profesorul este vinovat pentru nivelul de pregătire al loazei, lupta e pierdută din start, neexistând nevoia de contraargumente pentru cineva schilodit în gândire în așa hal. Însuși imposibilitatea voastră de a participa la o dezbatere prin aceea că NU ȘTIȚI SA SCRIEȚI dovedește că școala a eșuat în privința voastră TOCMAI din cauza acestei abordări ce trădează o singură și majoră problemă: INADAPTAREA.Voi ați fost așa și vă condamnați copiii nevinovați până la un punct să sufere la fel. Pentru că DA, inadaptarea e o grea suferință
  7
  10
  Raportează
 • postat de Ana
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 11:08
  82.137.11.***
  Uite ce vreau eu nene, vreau calitate, vreau profesori dedicati care sa demonstreze in fiecare zi ce pot nu pe alocuri prin rezultate, sa nu mai fie numiri politice cum probabil este si doamna director noua care nu s-a trezit inca dupa 3 luni de mandat ( ,, nu am stiu''), ca nu si-o fi inchipuit cineva ca e prin concurs ci mai degraba e prin delegatie, cum a fost numita si doamna veche. Asta vrem, nu decizii post factum ca la pompieri s-au intamplat nasoale - schimbare, nu ar trebui daca esti vreun competent sa te duca capu sa previi nasoalele,ce intr-o multinationala te asteapta aia sa stai un cap cu curu pe scaun si sa inveti cum te cheama cu buletinu in mana? Aia cer rezultate si bine fac, ati facut scoli peste scoli, aveti cursuri de formare profesionala in fiecare an la ISJ, ati facut masterate in treaba asta de PROFESOR nu credeti ca e cazu sa va apucati de treaba?
  6
  8
  Raportează
 • postat de ah med
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:48
  5.13.163.***
  Si pana la urma ce vor protestantii? Directoarea e noua nouta, deci s-au luat masuri, asa se procedeaza ..se scimba conducerea. Nu poti pedepsi pe cineva pentru faptele fostilor directori.. daca nu sunt buni, afara altii.
  Dar de fapt TU de limba romana, nu vrei ACUM postul de director ? nu mai ai rabdare,? nu esti cumva pe la un oarecare partid, poate mai ai si o functie mica de conduce si vrei sa demonstrezi ca poti mai mult? si meriti sa fii avansata in partid?? sa fii numita politic director?
  16
  14
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:47
  82.137.11.***
  eu cu litere mici arata si cum gandeste tot cu litere mici. Da se cere socoteala profesorului pentru nota 5 ca asta inseamna ca unu din ei nu si-a facut teaba, ori ala de la clasa a 4-a a pus note din burta, ori ala de la clasa a 5-a a vrut sa se arate cet tare e. Ce incercati sa demonstrati ca profesoru ala avea dreptate cand v-a pus 5? Unde in tarile astea civilizate din Europa se arata copilului cum sa invete punandu-i 5 la o varsta cand el nu intelege ce se intampla? Cum pana atunci era de 10 si apoi de 5 ai idee ce se intampla in capul lui. Daca profesorasii astia ar mai fi catadicsit sa citeasca vreo carte de metodica scrisa pe afara sau ar mai fi catadicsit sa vada de curiozitate cum se face educatia afara ar fi inteles ca pe un copil il inveti sa invete nu-i pui 5 ca atata te duce capu. Cat despre statistici ele sunt un instrument foarte bun de management stii unde esti si pleci de acolo stabilesti tinte si cauti sa le atingi. D-lor profesori ne deranjeaza faptul ca nu sunt rezultate- astea sunt oglinda voastra asa cum sunt si oglinda profesorilor de afara. Ca sa mai demontam o idiotenie ,, Copii sunt batuti in cap". Potrivit tot statisticilor demonstrate prin studii intr-o clasa de 30 de copii, 27-29 de copii au acelasi grad de inteligenta, de ce sunt doar 2,3 foarte buni, 10-15 buni si restul varza? Varii motive: profesorul se ocupa doar de cei 2,3, manualele sunt de 2 lei , metoda de predare e gresita, copii nu sunt atenti si pe profesori nu-i deranjeaza asta, etc, etc. Si ca sa inchei cu toata dragostea ptr profesori, nu aruncati vina care va apartine in capu copiilor ca sunt idioti ca nu sunt, sau in capu parintilor ca parintii nu sunt toti profesori cu scoli si diplome asumati-va rolul pe care il aveti in vietile copiilor pentru reprezentati o parte importanta a vietii lor. Respectul nu e subinteles el se castiga prin felul cum va purtati, prin felul cum vorbiti, prin felul in care va barfiti alti colegi, etc, etc.
  9
  10
  Raportează
 • postat de student
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:27
  5.13.200.***
  ”De trei ani de zile, elevii pleacă, pe rând.” si unde se duc ..la biserica?

  O profesoară de matematică îi pedepseşte pe elevi, atunci când nu ştiu lecţia şi îi pune să facă genuflexiuni, iar asta este mai mult decât o umilire. Le-a mai dat şi câte o palmă. Asta chiar e OK si eu asa face sport in ora de mate, ....cate o palma de caciula per capita sau unii au luat de mai multe ori?? si palma se da gratis, este pentru toata lumea?

  „Săptămâna trecută, patru elevi au fost duşi de profesorul de muzică în cancelarie, după ore, şi ţinuţi acolo 30 - 40 de minute” si ce le-a tras-o cineva pentru ca sunt un exemplu demn de urmat ?

  „La întâlnirea cu presa au venit şi unii dintre părinţii care şi şi-au transferat deja copiii de la Şcoala 42.„- au venit ca sa isi plateasca datoria ca au fost sfatuiti sa plece di scoala? dar i-a VERIFICAT cineva daca cei care au venit au sau au avut copii la scoala?

  „Stăteam cu inima la gât când îmi trimiteam copilul la şcoală. Am decis să îl mut, chiar dacă şcoala este foarte aproape de casă, pentru că nu vreau să îmi vină copilul vânăt acasă, încât erau lăsaţi nesupravegheaţi la ore”, ne-a mărturisit mama unui copil deja transferat din şcoală. PROSTIA omeneasca sau DROPUL DE SARE care invineteste copii.

  CIRC CA SA CITIM ZIARUL::SA CASCAM GURA LA TV::iar unii vor sa devina vedete ...precum Tonciu, invatatoarea grevista/parlamentar, sau o trompeta a multimii, pentru a fi chemate pe la televiziuni, NUMAI ASA DEVII VEDETA.
  25
  16
  Raportează
 • postat de @romanulcelnaiv
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 10:02
  82.137.9.***
  Chiar ca ești naiv.Tu vrei profesori de excepție plătiți cu 1000 lei,cât un paznic?
  2
  21
  Raportează
 • postat de Catalin
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 09:29
  89.136.184.***
  Si ne mai miram de ce nu mai ia nimeni bacul, cand parintii sunt nemutumiti de profesori pentru notele mici ale copilului lor batut in cap...
  4
  26
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 09:18
  109.99.225.***
  Bai baieti, atata timp cat va luati loazele de mana si sariti la gatul profesorului, lucrurile nu au cum sa fie in regula. Din punctul meu de vedere, o data ce se pune problema la modul asta, nici nu mai conteaza altceva ...... Ce-i asta, sa-i ceri tu socoteala profesorului ca loaza ta era de 10 la invatatoare si acum e de 5 la profesori ??? Invata si data viitoare iei 10 loazo, nu te plangi la muma-ta ca e greu la scoala iar tu ca parinte nu face singurul lucru pe care nu trebuie sa-l faci in educatia unui copil, adica sa subminezi autoritatea profesorului in fata copilului. Daca consideri ca ai ceva de spus, mergi tu si discuta cu cadrul didactic sau cu conducerea scolii, pentru ca nu e bine sa bagi in mintea unui copil de 12 ani lucruri de genul asta. De ce ? Pentru ca peste 1 an iti pune tie mana in gat, tu fiind cel ce l-ai invatat sa nu respecte pe nimeni si nimic. Cat despre rezultatele la nivel obtinute la nivel de scoala, asta nu e grija parintilor, sunt oameni platiti care sa se ocupe de asta, fiecare sa-si vada de copilul lui si sa lase statisticile in grija celor platiti pentru asta. Ca idee, nu am considerat o problema ca prima mea nota in clasa a 5 a a fost 3 la istorie, in conditiile in care in ciclul primar mergeam la olimpiade si la istorie. Lectia era o discutie, un brainstorming la clasa a 4a, in clasa a 5 a se asculta individual, a fost o problema de adaptare, m-am ridicat de jos, mi-am sters praful de pe haine si am mers mai departe, nu am facut o tragedie din asta.
  7
  33
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 08:55
  82.137.11.***
  Rezultatele invatamantului de la Scoala 42 sunt dupa cum urmeaza: la evaluarea nationala de la clasa a VIII-a din 52 de copii doar 9 au avut medie peste 9, la Calude concurs de matematica din oras s-a prezentat un singur copil care a luat 34 de puncte din 100 in conditiile in care Scoala 29 a avut Premiul 1,2,3 si mentiuni cu gramada, la olimpiade istorie, biologie, chimie etc exclus sa vezi vreun elev de la Scoala 42, la romana cativa pe la romana cu ceva rezultate, la matematica deloc. Daca se putea, da se putea dovada Scoala 29 care e prezenta peste tot. De ce aici nu se poate? Pai sunt cumulate: dezinteres, consilii in orele de curs, slaba pregatire a profesorilor, etc. D-na director se apara cu eterna scuza tampa de la romani ,, n-am stiut''. As pune pariu ca e cu delegatie si nu prin concurs dar daca tot si-a dorit sa fie director poate ar trebui sa i se spuna si d-ei prima regula din management: cand preiei un post de management mai intai faci o analiza a sistemelor pe care le gasesti , le evaluezi si incepi sa le schimbi. Doamna probabil c rede ca director e o functie onorifica sau ceva si nu trebuie sa faca nimic.
  7
  19
  Raportează
 • Miercuri, 11 Noiembrie 2015 08:33
  193.231.148.***
  Este o singura solutie. In invatamant este inca un loc caldicel. Nu planeaza frica datului afara. A fi cadru didactic inseamna a avea vocatie care necesita o serie de calitati din partea celui ce isi doreste o asemenea profesie. Este necesara in invatamant o reforma categorica pentru a elimina toate elementele care nu dispun de calitatile unui bun profesor. Conditionarea rezultatelor scolare de participare la meditatii cu profesorul de la clasa sau de la scoala este o abatere grava care nu ar trebui iertata. Fiscalizarea activitatiilor de meditatii ar fi o solutie benefica si pentru scolari si pentru stat. Situatie nu se intalneste numai in Scoala nr.42. Este un panaceu la nivelul tuturor scolilor. Inspectoratul, MEC prefera sa tina sub preș aceste situatii și in afara mass mediei. Sanctiunile sunt prea modeste. Titularizarea pe post este prea absolutista si intangibila. Daca tara aceasta nu duce lipsa de ceva sunt tocmai absolventii de studii superioare tineri, cu masterate si doctorate care presteaza diverse munci sub pregatirea lor pentru un salariu mizer, fiind umiliti zdravan de societate. Sunt convins ca dintre acestia multi poseda vocatia de a fi un bun profesor.
  5
  15
  Raportează
 • postat de Profesoara Sc. Sf. Imparati
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 07:48
  5.13.233.***
  In mare, maaare majoritate cele sustinute de dna. Toader sunt MINCIUNI!!!!
  Colega noastra, din pacate, „are o problema” – puteti vedea ce a postat pe contul ei de Facebook – manipuleaza elevii si pe parinti. Si cred ca suntem si noi vinovati, intregul colectiv al scolii, ca nu am luat, pana acum, atitudine fata de devierile dumneaei de comportament fata de noi toti. Chiar daca directorii au incercat sa o ajute si sa o ierte ...

  Nu credeti ca Toader Liliana ar trebui sa prezinte si DOVEZI pentru acuzatiile aduse??? Doar vorbe si manipulare???
  E usor sa improsti cu noroi pe toti!!!
  „Aria calomniei” in actiune…!!!:(
  RUSINE!!!!

  Poate ar trebui ca scoala sa o dea in judecata pentru calomnie si patarea fara dovezi a imaginii unitatii – si sa hotarasca JUSTITIA DACA are dreptate (si CATA dreptate are!?!?!?)
  46
  24
  Raportează
 • postat de o galateanca
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 07:37
  5.13.137.***
  pai da,.asa e la noi mori cu dreptatea in mana si coruptia isi face treaba in toate sistemele...din pacate profesori ca Doamna Toader nu prea mai sant in scoli...sper ca se va rezolva...
  9
  41
  Raportează
 • postat de EU
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 07:09
  109.166.134.***
  Sau nu au mai vrut parintii sa faca pregatire......si au inceput profesorii sa lase elevii corigenti.......eu asa am patit la scoala nr..apoi l-am mutat .la sc....dar tot nu am scapat de pregatire...faceam pregatire cu 2 profesori la matematica....iar la sfarsitul anului...dna de matematica mi-a spus ca la capacitate nu va lua mai mult de 5.......si a luat 8......deci......JOS CORUPTIA DIN SCOLI.......
  8
  29
  Raportează
 • postat de vasile
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 06:16
  5.13.209.***
  Eu am identificat problema . Salariile domnilor ! Cum sa-si faca treaba astfel de dascali cu niste salarii de mizerie si un program asa de incarcat ? Dumnealor le trebuie bani si mult timp liber pentru pregatire. Chiar si un consiliu profesoral trebuie pregatit minutios ca se dezbat chestiuni importante mon cher. Copiii , care vor sa invete , invata si singuri , nu-i asa domnilor profesori? TRIST !!! Scoala ca si biserica si-au pierdut constant oamenii cu HAR si asta nu neaparat din cauza banilor ( vezi nepotism , suficienta , programa, etc) ajungand sa fie , unele din ele , veritabile fabrici de prosti. Probabil din acest motiv unii parinti renunta la "educatia" oferita de scoala 42.
  28
  17
  Raportează
 • postat de Sinistrul Sanatatii
  Miercuri, 11 Noiembrie 2015 05:03
  84.117.40.***
  Dom-le, totul mergea asa de bine in tara noastra, si industria, si economia, si sistemul sanitar care functioneaza perfect, doar invatamantul asta ne face probleme !
  8
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.