Cum s-au descurcat absolvenţii de liceu din Galaţi la prima sesiune a BACULUI

Cum s-au descurcat absolvenţii de liceu din Galaţi la prima sesiune a BACULUI
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ieri, 13 iunie, a început prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2016. Absolvenţii de liceu din Galaţi au păşit cu emoţii pragul instituţiilor de învăţământ, sperând că toate cunoştinţele acumulate, dar şi norocul îi vor ajuta să susţină cu brio proba orală la limba şi literatura română. Unii au ieşit din sălile de clasă încântaţi, alţii, descurajaţi din cauza „dificultăţii subiectelor”. Cadrele didactice care au monitorizat desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română spun că subiectele au fost accesibile pentru toţi.

„Proba se desfăşoară în condiţii foarte bune. Subiectele sunt accesibile şi fac parte din diverse stiluri funcţionale. Cele mai multe dintre acestea aparţin stilului juridico-administrativ. Elevii trebuie să recunoască trăsăturile stilului unui text. Din câte am observat, elevii noştri chiar au trecut peste emoţiile fireşti ale examenelor”, ne-a declarat Pompilia Chifu, directoarea Colegiului Naţional „Al. I. Cuza”.

Mulţumită de condiţiile de desfăşurare a Bacalaureatului este şi directoarea Colegiului Naţional „Costache Negri”, Andra Ionescu: „Elevii au fost pregătiţi. Ştiau la ce să se aştepte. Au răspuns foarte bine cerinţelor. Membrii comisiei au avut ce să evalueze, au avut cu cine să poarte un dialog constructiv, dar la asta ne aşteptam. Subiectele sunt după modelul din anii trecuţi”.

Subiecte pentru toate... gusturile

Potrivit elevilor, au fost şi subiecte care le-au dat bătăi de cap. „Am avut un subiect legat de evoluţia avangardei în România. Nu mă aşteptam la acest subiect”, ne-a spus  Teodora Carp, una dintre absolvente. Totodată, o altă eleva a precizat că a trebuit să comenteze importanţa Constituţiei într-un stat.

Unii elevi au ieşti chiar încântaţi din sala de examene: „Eu am avut un subiect uşor, care mi-a plăcut. Este vorba despre importanţa sentimentelor vizavi de locul natal. Şi colegii mei s-au descurcat. Depinde de norocul pe care l-au avut şi subiectul care le-a picat”, a menţionat Teodora Boghian.

„Eu am avut un articol dintr-un ziar şi era legat de impactul Internetului asupra tinerilor. Cred că subiectul despre critica literară a fost mai complicat”, a precizat Dana Cojocaru, elevă a Colegiului Naţional „Costache Negri”.

Citit 4002 ori Ultima modificare Marți, 14 Iunie 2016 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.