Două programe de masterat unice în ţară, la Galaţi

Două programe de masterat unice în ţară, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Universitatea "Dunărea de Jos". AdmitereUniversitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi a scos la concurs, pentru această toamnă, aproape 3.000 de locuri la programele de masterat, din care 846 la buget şi 1.163 cu taxă. Dintre cele 50 de programe, două sunt unice în România.

Combaterea infracţionalităţii informatice, de la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, este unic în România şi îşi propune să formeze specialişti în problematica aprofundată a luptei împotriva criminalităţii IT. Obiectivul general al acestui program de masterat este acela de a instrui, în principal, absolvenţii programelor de licenţă din domeniile Drept, Calculatoare şi Tehnologia Informaţiilor, Cibernetică, Statistică şi informatică economică, Contabilitate. Vor fi scoase la concurs 25 de locuri, din care 13 la buget, opt cu taxă, trei pentru românii de pretutindeni (inclusiv studenţii din Republica Moldova) şi unul pentru studenţii străini. Selecţia se face pe bază de dosar şi interviu. Masteranzii vor studia legislaţia privind fenomenul infracţional în mediul virtual, inclusiv impactul economic al acestui nou tip de criminalitate, în actualul context internaţional; metodele operative aplicabile în investigaţiile criminalistice ale faptelor comise în mediul virtual; cunoştinţe de drept internaţional public şi privat, utilizarea corectă a tehnicilor, conceptelor şi a principiilor din mediul IT în vederea identificării profilului psihologic al infractorului.

Analiza şi controlul produselor agrochimice, farmaceutice şi cosmetice este un program de masterat destinat nu numai chimiştilor, ci şi celor care activează în domenii conexe, cu aplicaţii în sănătate, în analiza produselor cosmetice, agrochimice, farmaceutice.

“Masteratul nou permite accederea la posturi şi la studiile de doctorat, în domeniul chimie, inginerie, biotehnologie sau pentru studiile doctorale din domeniul farmaceutic, unde, în străinătate, se solicită studii masterale. Totodată, se individualizează prin accentul pus pe etapele care descriu mecanismele chimice, precum şi pe metode fizico-chimice folosite în analiza şi controlul produselor cosmetice, farmaceutice şi agrochimice. Oferim viitorilor specialişti o pregătire solidă prin abordarea unor probleme de interes actuale, din diverse ramuri ale industriilor, şi canalizăm interesul ştiinţific al studenţilor spre teoriile şi tehnologiile analitice moderne”, a declarat prof. univ. dr. chim. Rodica Dinică, iniţiatoarea acestui masterat. Pentru această toamnă, s-au scos la concurs 40 de locuri cu taxă şi alte 10 pentru studenţii străini. Admiterea e pe bază de interviu. Un astfel de program, bazat tot pe analiza produselor, dar cu altă denumire, mai există la Timişoara.

Citit 2182 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 21:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.