Mai mulţi studenţi olimpici şi străini la "Dunărea de Jos"

Mai mulţi studenţi olimpici şi străini la "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cinsprezece olimpici s-au înscris anul acesta la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi şi au fost consideraţi admişi fără examen. Cei mai mulţi dintre ei - cinci - sunt sportivi de performanţă (baschet, patinaj, box, atletism) şi vor studia Kinetoterapie şi Educaţie Fizică, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Trei sunt olimpici la Tehnologia alimentelor şi Matematică aplicată şi au optat pentru SIA, specializările Ingineria produselor alimentare (IPA) şi Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism (IMAPA). Doi olimpici, unul la economie şi un altul la aria tehnologică, sunt viitori studenţi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, la specializările Contabilitate şi, respectiv, Administrarea afacerilor, alţi doi, premiaţi la Electronică, automatizări şi telecomunicaţii, au optat pentru Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică. Un absolvent de liceu, olimpic la Matematică aplicată, îşi va desăvârşi cunoştinţele în domeniu la Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, iar un altul, premiat la Arte vizuale şi arhitectură, va studia Arta Sacră, la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie. Şi Facultatea de Arte are un olimpic, la Interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice muzicale.

Străini sau români cu liceul terminat în străinătate, interesaţi de Medicină

Douăzeci şi nouă de candidaţi străini sau români cu studii în străinătate, au optat pentru Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi. Cei mai mulţi dintre ei au cetăţenie italiană şi doresc să studieze la Galaţi Medicina, optând pentru specializările Medicină dentară sau Farmacie. Alţi doi vin din Siria şi Yemen şi sunt interesaţi de specializarea Relaţii internaţionale şi studii europene de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie. Menţionăm că aceştia au făcut deja un an pregătiror, în care au studiat limba română.

Ceilalţi înscrişi în această categorie sunt cetăţenii români cu diploma de bacalaureat obţinută în Italia, Spania, Ungaria sau Suedia şi au optat - cei mai mulţi dintre ei - tot pentru Facultatea de Medicină.

Tinerii moldoveni vor să devină medici dentişti

În ceea ce priveşte situaţia tinerilor din Republica Moldova, cu studiile liceale făcute peste Prut, care candidează doar pe locurile cu taxă, situaţia este următoarea: sunt treisprezece înscrişi la "Dunărea de Jos", din care doar doi nu au optat pentru specializările Facultăţii de Medicină din Galaţi - unul vrea Kinetoterapie la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar celălalt s-a înscris la Drept şi Ştiinţe administrative, la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. Ceilalţi vor studia, în bloc, Medicină dentară sau Medicină. La capitolul candidaţi moldoveni cu domiciliul stabil în România, practic cetăţeni români, sunt nouă înscrişi pe locurile bugetate sau cu taxă de la următoarele facultăţi, în ordinea preferinţelor: Medicină, Arhitectură navală, Litere, Drept, Automatică şi Calculatoare.

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 24 Iulie 2017 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.