De Crăciun, în Galaţi a plouat cu ACCIDENTE

De Crăciun, în Galaţi a plouat cu ACCIDENTE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Şapte accidente rutiere, soldate cu 13 răniţi, au avut loc în zilele de Crăciun, avalanşa de evenimente fiind cauzată de neatenţie şi imprudenţă în trafic.

Neacordarea de prioritate şi viteza neadaptată la condiţiile de drum au fost principalele cauze stabilite de poliţişti drept circumstanţe care au trimis în spital 13 oameni, biciclişti, şoferi şi pasageri, cu vârste cuprinse între 29 şi 64 de ani.

Evenimentele rutiere petrecute în zilele de Crăciun au avut loc atât în mediul rural, unde s-au înregistrat patru accidente, cât şi în municipiile Galaţi şi Tecuci.

Cel mai grav accident, din punct de vedere al numărului de victime, a avut loc în cea de-a doua zi de Crăciun, pe raza comunei Tuluceşti. Şase persoane au fost rănite, din cauza unui şofer care, "furat" de viteză, nu şi-a mai putut controla maşina. "Un bărbat de 49 ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, la ieşirea din localitatea Tătarca, a pătruns într-o curbă periculoasă fără a adapta viteza de deplasare la condiţiile de drum, pierzând controlul volanului şi intrând în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus", precizează cms. Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În toate cazurile, poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Într-una dintre situaţii, în care un tânăr de 29 de ani a pierdot controlul volanului şi a intrat într-un stâlp, la Suceveni, se fac cercetări şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, după ce şoferul a fost găsit cu o alcoolemie de 0,58 la mie în aerul expirat.

Citit 8488 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.