Bine că n-avem şi METROU! Când huliganii stăpânesc transportul în comun

Bine că n-avem şi METROU! Când huliganii stăpânesc transportul în comun
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

Două zile la rând, într-un autobuz de pe linia 105, cu destui călători, un grup pus pe harţă a terorizat pur şi simplu pe toată lumea, ne-a relatat doamna G. M., care i-a văzut pe scandalagii urcând în staţia de pe strada Gării. O tânără din grup le-a dat chiar "o replică" celor care au cerut să fie păstrată decenţa, dezbrăcându-se pur şi simplu şi arătându-şi dosul în public. Iar o femeie care a îndrăznit să comenteze a fost... scuipată!

Disperarea şi tensiunea acestor vremuri în care te poţi trezi oricând sub roţile metroului, împins de un dement, ne fac deseori martori la scandaluri între generaţii, pe teme de partizanat politic, la mojicii, în autobuze sau troleibuze. Când intervin şi persoane fără discernământ, e şi mai grav.

Recent, o tânără blondă care se comportă evident ciudat şi care uneori cere ţigări de la necunoscuţi a fost ţinta batjocurii, câţiva puşti, îmbrăcaţi decent de către părinţii lor, începând să o împingă. A intervenit şoferul, care i-a coborât pe agresori, zicându-le, cu omenie: "Lăsaţi-o, nu vedeţi că şi-aşa e necăjită?". Paradoxal, duminică la prânz, am văzut-o pe aceeaşi fată lovind nervoasă cu picioarele un automobil parcat în apropierea restaurantului "Continental". Alarma s-a declanşat, însă strada era pustie. Ce poţi să faci în astfel de cazuri?  

Nu demult, într-o seară, cu laşitatea omului educat, am avut totuşi, într-un autobuz aproape gol, norocul să o pot scăpa, doar ridicând niţel glasul şi făcând pe durul, pe o biată bătrânică, din mâinile unui grup de copilandri agresivi (tineri, dar mulţi, cum ar fi spus Lăpuşneanu), care o împingeau şi o jigneau doar pentru că era o fiinţă lipsită de puteri. Iar hainele lor nu dădeau de înţeles că ar fi trăit undeva la marginea societăţii. Altfel ar fi avut, poate, şi cuţite…

Cum toată lumea lasă în seama şoferului orice intervenţie, iar acesta are sarcina de a conduce pe străzi aglomerate, stă în "chilia" lui şi mai trebuie să vândă şi bilete, ar prinde bine ca nişte patrule de poliţişti în civil să apară şi prin autobuzele noastre, căci nu suntem calificaţi să intervenim în… lupte de stradă. Odată am intervenit într-o ceartă infernală: pe o străduţă, unul îşi bătea consoarta. Norocul meu că era prea băut ca să-mi replice şi s-a liniştit, în schimb a sărit la mine… victima, zicând că e bărbatul ei şi face ce vrea. O fi "la ei", dar vreau să fiu, pe stradă sau în tramvai, şi "la mine"! Cer prea mult?

Citit 15479 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Decembrie 2017 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.