Avion gălăţean prăbuşit într-o baltă bistriţeană

Avion gălăţean prăbuşit într-o baltă bistriţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Revizia va decide dacă a fost o greşeală de pilotaj sau o defecţiune tehnică” *

Inundaţie în… cabina avionului! Asta au păţit doi bărbaţi de 31 şi 33 de ani, din Câmpia Turzii, care împrumutaseră de duminică un avion ultrauşor de la Aerial Club din Galaţi. Pilotul şi prietenul său se aflau în judeţul Bistriţa, aproape de graniţa cu judeţul Mureş, când s-au pomenit că aeronava ia apă…

Din aer, în lac

„Pilotul are experienţă, dar, cel mai probabil, nu i-a ajuns pista”, explică Albert Malaxa, preşedintele Aerial Club Galaţi: „Avionul a intrat în apă, într-un lac, undeva pe lângă Reghin (judeţul Mureş n.r.). Este vorba despre o aeronavă ultrauşoară – CTSW -, în care se aflau două persoane, doi bărbaţi. Probabil nu le-a ajuns pista!”

„Avionul trebuie să meargă acum la revizie, în fabrică, pentru a se afla exact ce s-a întâmplat. În acest moment nu se poate spune dacă a fost vorba despre o eroare de pilotaj sau o defecţiune tehnică. Din fericire, nimeni nu a fost rănit”, încheie preşedintele Aerial Club.

„Avionul funcţiona perfect”

Împătimit al zborului, colegul nostru de breaslă Cristian Deceanu (membru Aerial) detaliază: „Pentru a pilota un CTSW este nevoie de 40 de ore de zbor, iar pentru a duce şi un pasager la bord – 200. Avionul implicat în incidentul de la Bistriţa – un aparat Flight Design – tocmai trecuse de revizia de 400 de ore de zbor şi funcţiona perfect în parametri stabiliţi. Nu mai fusese implicat în nici un fel de incident, iar firma producătoare este una dintre cele mai bune din lume”.

Clubul gălăţean numără peste 20 de membri şi CTSW-ul prăbuşit la Reghin este singura aeronavă de acest tip - preţul său situându-se în jurul sumei de 100.000 de euro.

Citit 1385 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.