La Tămăoani, încă o lună fără apă

La Tămăoani, încă o lună fără apă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce s-au obişnuit cu robinetul, oamenii cară apa de la fântână *

Satul Tămăuani, comuna Frumuşiţa, nu mai are apă curentă de trei săptămâni! Ni s-au plâns nişte cetăţeni care se chinuie zilnic cărând apa din vale până la frumoasele case de pe deal.

După ce au fost racordaţi la apă, oamenii, gospodari, şi-au pus căzi de baie, au fose septice, iar acum sunt siliţi să se întoarcă la fântâni… Şcoala şi grădiniţa sunt şi ele afectate.

L-am întrebat deci pe primarul Frumuşiţei, inginerul Ion Munteanu, dacă această situaţie va mai dura. Vestea bună este că se rezolvă, vestea rea, că va mai dura „cel mult” o lună, ne-a răspuns dumnealui.

De ce? Păi, s-a stricat pompa care scoatea apă de adâncime la Tămăoani. Mergea 24 de ore din 24, apa era nisipoasă şi s-a stricat. Au încercat să repare pompa la Bucureşti, dar le lua aproape cât pentru una nouă. Aşa că s-au apucat să caute pompă.

Procedurile vizând licitaţia, aprobările în Consiliul Local au durat ceva. Acum, au găsit un furnizor german. Primarul spune că a vorbit cu oamenii din sat, rugându-i să mai aibă răbdare. Între timp, la Tămăoani, pe „calibrul” pompei noi care va veni, se forează deja un puţ care să scoată apă de la 150 de metri adâncime.

Primăria a avut o pompă de rezervă, dar a folosit-o între timp la Frumuşiţa, unde s-a forat alt puţ pentru apa de adâncime. Poate la anul vor fi bani să se mai cumpere o pompă de rezervă.

Explicaţie foto: Primarul Ion Munteanu, inginer constructor, le-a cerut locuitorilor răbdare

Citit 901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.