Gerul a făcut zece VICTIME, în actualul sezon rece

Gerul a făcut zece VICTIME, în actualul sezon rece
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa, de la începutul lunii, din cauza hipotermiei suferite ca urmare a expunerii la temperaturile scăzute înregistrate săptămâna trecută. În total, zece gălăţeni au decedat din cauza frigului, în actualul sezon rece.

Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit pe stradă, în dimineaţa zilei de 2 martie. A fost dus la Spitalul Judeţean, unde medicii au stabilit că suferea de hipotermie şi că avea degerături la picioare, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. În jurul orei 20,00, în aceeaşi zi, gălăţeanul a decedat însă. El suferea de mai multe boli şi, în momentul în care a fost găsit, era şi băut.

A doua victimă este un bărbat în cazul căruia medicii nu au putut să stabilească vârsta, deoarece nu avea acte de identitate asupra sa. Acesta a fost adus tot la Spitalul Judeţean, de pe stradă, pe 1 martie. „În total, nouă persoane au murit din cauza expunerii la frig, în judeţul Galaţi, doar de la începutul anului. Trei cazuri au fost înregistrate în luna ianuarie, patru, în februarie şi restul, în martie. Şi în luna decembrie a anului 2017, în judeţul Galaţi s-a mai înregistrat un deces provocat de hipotermie”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Sfaturi pentru zilele geroase

Chiar dacă sezonul rece pare că s-a încheiat, este bine să ştiţi că, în zilele geroase, trebuie să evitaţi pe cât posibil ieşirile în spaţii deschise, unde sunteţi expuşi la frig, şi să mâncaţi alimente bogate în proteine, precum şi fructe şi legume. Pentru gălăţenii cu probleme de sănătate, sfatul este să respecte în totalitate tratamentele şi sfaturile date de medic. "În zilele cu temperaturi scăzute, este importantă protecţia mâinilor şi a picioarelor, pentru a le feri de apariţia degerăturilor. Dacă totuşi degerăturile apar, trebuie să nu luăm medicamente fără a consulta înainte un medic", recomandă specialiştii DSP Galaţi.

Primul semn al apariţiei degerăturilor este atunci când faţa, urechile, încheieturile, mâinile sau picioarele devin amorţite, prind o culoare albă, apar dureri sâcâitoare, care se intensifică la atingere. "În caz de degerături, este indicat să apelaţi serviciile medicale de urgenţă. Nu frecaţi zonele degerate ale corpului, deoarece această acţiune poate deteriora pielea. Nu este recomandat să masaţi zonele degerate, sunt contraindicate băuturile alcoolice, duşurile sau băile fierbinţi, deoarece toate acestea pot provoca un şoc termic”, spun medicii.

Citit 895 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2018 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.