După o răfuială, acuzat de tentativă de omor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un conflict mai vechi dintre doi vecini a mocnit până ce a izbucnit cu violenţă. Rezultatul? Unul dintre protagonişti, Scorţescu Dănuţ, în vârstă de 40 de ani, din Negrileşti, judeţul Galaţi a fost trimis zilele acestea în judecată sub acuzaţia de tentativă la omor calificat.

Din cuprinsul rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi reiese că faptele ce-l incriminează s-au petrecut în ziua de 25 martie a.c.

Atunci, în jurul orei 16,00, S.D. se afla în dreptul porţii locuinţei sale şi discuta cu un alt consătean. La un moment dat, din curtea vecină a ieşit, cu un cuţit în mână, Medeleanu Ion, care se îndrepta aţă către cei doi aflaţi în poarta curţii lui S.D.

Acesta din urmă, aşa cum reiese din documentul amintit al Parchetului, a acţionat repede, rupând o şipcă din gard cu care l-a pălit pe vecinul Medeleanu direct în cap.

Dezechilibrat, acesta a căzut la pământ, dar vecinul nu l-a lăsat în pace nici în această situaţie, cărându-i în continuare lovituri peste cap, peste mâini şi picioare până ce şipca s-a rupt de la atâta folosinţă violentă. După ce şi-a terminat treaba, s-a retras în curtea locuinţei sale.

Vecinul molestat s-a ales cu politraumatism toracic, dar şi cu nişte coaste rupte şi nu numai.

Corecţia aplicată vecinului a fost apreciată ca fiind deosebit de gravă, punându-i părţii vătămate viaţa în primejdie, acesta fiind de altfel motivul pentru care  Scorţescu Dănuţ e acuzat acum de tentativă la infracţiunea de omor.  

Tot din datele cuprinse în rechizitoriul Parchetului reiese că victima agresiunii despre care v-am relatat formulase în mai multe rânduri tot felul de plângeri împotriva vecinului S.D.

Acesta din urmă se va fi răzbunat relativ uşor folosind ca armă şipca din gard, dar greul pentru el abia de acum va începe. Pedeapsa pentru o asemenea faptă, se ştie, constă în  ani grei de închisoare, asta dacă, în instanţă, se va dovedi că Scorţescu Dănuţ e vinovat de faptele de care este acuzat.

Citit 749 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.