UPDATE Amenințări cu cuțitul după un ACCIDENT rutier | Agresor reţinut şi şofer cercetat penal

UPDATE Amenințări cu cuțitul după un ACCIDENT rutier | Agresor reţinut şi şofer cercetat penal
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

UPDATE, joi, 17 mai 2018 | În urma incidentului de miercuri seară de la parc CFR, şoferul care a intrat cu maşina în stâlp s-a ales cu dosar penal, iar prietenul lui, care a ameninţat cu un cuţit poliţiştii şi echipajul SMURD, a ajuns în arest pentru că oamenii legii au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

„Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă, sesizând totodată Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj”, ne-a declarat comisar şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.


Accident rutier cu scandal la parc CFR. Un șofer în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat cu autoutilitara pe care o conducea într-un stâlp de înaltă tensiune. Martorii au sunat imediat la 112 și au anunțat incidentul, dar și faptul că o persoană este încarcerată. La fața locului a ajuns un echipaj SMURD, dar și un echipaj de poliție. Stupoare însă, șoferul nu se mai afla la mașină.

”Au văzut că pe o bancă în parc se află un individ. S-au deplasat spre el să vadă dacă este victima din accidentul rutier și dacă are nevoie de ajutor medical. Acea persoană era sub influența alcoolului, era foarte agitată, nu s-au înțeles deloc cu ea și au solicitat intervenția unui echipaj de poliție, care a ajuns în scurt timp. La fața locului s-au adunat și alte cunoștințe. Colegii mei au fost agresați verbal și nu știu dacă nu și împinși de cei care se adunaseră acolo. La un moment dat, a apărut o persoană de sex masculin, cu un cuțit, care a vrut să lovească și polițistul, dar și șoferul de pe mașina de urgență. Numai prezența de spirit a polițistului a făcut ca acesta să îl împingă și să scoată pistolul. Prin împingere nu a lovit pe niciunul dintre ei, cuțitul, prin dezechilibrare, a lovit luneta mașinii", ne-a declarat dr. Angel Trifan, șeful UPU-SMURD Galați.

Luneta mașinii de SMURD nu a fost spartă, ci doar zgâriată și nicio persoană nu a fost rănită. Șoferul însă a ajuns pe mâna poliției. Șoferul a fost luat de către organele de poliție, neavând nevoie de ajutor medical, cred că de mai mult ajutor avut nevoie colegii mei care sunt foarte speriați", a adăugat dr. Angel Trifan.

Oamenii legii ne-au furnizat și primele informații despre acest incident.

”Inspectoratul Județean de Poliție a fost sesizat prin numărul unic 112 cu privire la faptul că pe strada Domnească, în dreptul parcului CFR, o persoană a intrat într-un stâlp de iluminat public. Polițiștii Biroului au constatat că în autovehicul nu se afla nicio persoană, iar în urma verificărilor l-au identificat pe conducătorul auto în parcul CFR. La vederea polițiștilor, bărbatul, care părea în stare de ebrietate, a încercat să fugă. Polițiștii l-au imobilizat, l-au încătușat și l-au condus la autospeciala poliției. După ce bărbatul a fost urcat în mașină, un alt bărbat, de 41 de ani, din Galați, care în acel moment se afla în parc, i-a atacat pe cei doi polițiști și pe asistentul medical SMURD cu un cuțit. Polițiștii au reușit să îl imobilizeze și pe acesta și să îl încătușeze, fără a folosi armamentul din dotare. Șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar agresorul a fost condus la secția de Poliție", ne-a explicat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ.

După ce i s-au prelevat probe biologice, bărbatul în vârstă de 32 de ani a fost dus la poliție pentru audieri. Mama acestuia, sosită și ea la spital, ne-a spus că nu era acesta la volanul autoutilitarei care se afla în  stâlp. Asta însă vor stabili polițiștii, care au prelevat și amprente de la fața locului. ”După stabilirea împrejurărilor și a modului în care s-au produs faptele, se va face încadrarea juridică a acestora”, a conchis Gabriela Costin.

Citit 11182 ori Ultima modificare Joi, 17 Mai 2018 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.